Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

 

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 09:54
Από το 2013, η Κίνα έχει δημοσιοποιήσει το σχέδιό της για το Νέο Δρόμο του Μεταξιού. Αλλά θα αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει το σχέδιό της. Παρά την δέσμευσή της για το εν λόγω πλάνο, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα οδηγήσει κάπου.
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 11:06

Το Κιργιστάν, η EEU και η ρωσική επιρροή

Τα παρατεταμένα ερωτήματα για την τύχη της EEU στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης της Ρωσία με την Δύση, τις οικονομικές κυρώσεις, τη μείωση των πετρελαϊκών τιμών και τον "υβριδικό πόλεμο" του Κρεμλίνου στην Ουκρανία, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο Κιργιστάν.
Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015 11:32

Τι πιστεύει η γερμανική ελίτ για ένα Grexit

Όταν η συζήτηση στο Βερολίνο στρέφεται σε ένα πιθανό Grexit αυτές τις ημέρες, η αντίδραση σπάνια είναι κάτι περισσότερο από ένα σήκωμα των ώμων. Πλέον δεν προξενεί φόβο το ενδεχόμενο αποχώρησης μικρότερων κρατών-μελών από την ευρωζώνη.
Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015 10:49

Η Λευκορωσία μετά την ουκρανική κρίση

Το Μινσκ αισθάνεται άβολα από την ρωσική επιθετικότητα και έχει κάνει προσεκτικές προσπάθειες για να καλλιεργήσει την δική του εθνική ταυτότητα, ενώ τα οικονομικά προβλήματα της Ρωσίας έχουν περιορίσει την έλξη του Κρεμλίνου στην ηγεσία της Λευκορωσίας.
Τρίτη, 5 Μαΐου 2015 13:27

Ώρα μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία

Η Ουκρανία δεν έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της. Οι πιο σημαντικές και επείγουσες αποφάσεις για το μέλλον της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, πρόκειται να ληφθούν στο μέλλον, και οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί. Η μεγάλη πρόκληση θα είναι πώς να διατηρηθεί η ενότητα της Ουκρανίας.
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 11:45

Ένα όραμα για τη νέα εξωτερική πολιτική της ΕΕ

Στις 20 Απριλίου, η Federica Mogherini, η ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, παρουσίασε την άποψή της για την παγκόσμια κατάσταση στους υπουργούς Εξωτερικών Υποθέσεων, ως βάση για μια νέα ευρωπαϊκή στρατηγική εξωτερικής πολιτικής.
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 11:10

Μια προσέγγιση για την μετανάστευση

Η δυσεπίλυτη φύση του προβλήματος της παράτυπης μετανάστευσης ποτέ δεν προσφερόταν για την λήψη αποφασιστικής δράσης. Αλλά το επαναλαμβανόμενο δράμα τροφοδοτείται τώρα από τόσες πολλές διαμάχες και αναταραχές γύρω μας, που δεν αποτελεί πλέον ένα ατυχές μονόπλευρο περιστατικό.
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 10:38

Η γαλλο-γερμανική συμμαχία επιστρέφει

Κανένας διαμορφωτικός παράγοντας στις διεθνείς σχέσεις δεν είναι τόσο ισχυρός όσο τα γεγονότα, τουλάχιστον αναφορικά με την στάση των πολιτικών παραγόντων. Σε περιόδους κρίσης, αναπτύσσονται οι δεσμοί μεταξύ αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων και η αμοιβαία εμπιστοσύνη χτίζεται και υποστηρίζεται.
Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 11:12

H "κομμουνιστική στιγμή" της Ισπανίας

Αυτό που έπεισε τους ιδρυτές του Podemos για την ανάγκη να ασχοληθούν με την πολιτική, ήταν οι μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους της Μαδρίτης το 2011, όταν συγκεντρώθηκαν ενώσεις πολιτών και ομάδες ακτιβιστών, μαζί με τεράστιους αριθμούς ανθρώπων χωρίς προηγούμενη ενασχόληση με την πολιτική.
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 09:33

Το reset της κινεζικής εξωτερικής πολιτικής

Ο "κινεζικός αιώνας" δεν έχει φθάσει ακόμη, και η Κίνα δεν έχει ούτε την ικανότητα ούτε την βούληση να διεκδικήσει την ηγεσία σε μία (ακόμη) αμερικανική παγκόσμια τάξη. Η Κίνα αντιμετωπίζει ακόμη εσωτερικά προβλήματα και η "συγκεντρωτική" εθνική δύναμή της παραμένει περιορισμένη.
Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015 09:55

Η Αθήνα στο όριο μεταξύ Ευρώπης-Ρωσίας

Η πιο ευαίσθητη πτυχή της ελληνικής στάσης σε νέες κυρώσεις προς την Ρωσία, συνδέεται με τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Μπορεί η χώρα να αναπτύξει ένα επαναστατικό εργαλείο στην διπλωματία της, προσεγγίζοντας τη Ρωσία και κρατώντας αποστάσεις από τον ευρώ-ατλαντικό προσανατολισμό;
Σελ.
1 από 41
1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενη » Τελευταία