Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

 

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 09:30
Υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες που αναφέρουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός εξετάζει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ιδιότητα μέλους της χώρας στην ΕΕ, το 2016 αντί για την διεξαγωγή του το 2017. Θα ήταν όμως αυτό μια σωστή επιλογή;
Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 11:01

Δεν δείχνουν να ανησυχούν για το Brexit οι αγορές

Πριν τις εκλογές στη Βρετανία υπήρχαν αμέτρητα πρωτοσέλιδα που προειδοποιούσαν ότι η αβεβαιότητα για την θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ (Brexit), θα έπληττε την ψυχολογία των επενδυτών και θα ήταν επιζήμια για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Μάλλον το αντίθετο συνέβη.
Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015 10:02

Έχει δίκιο η ελληνική κυβέρνηση;

Η ελληνική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι οι διαιρέσεις μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης πλήττουν τις διαπραγματεύσεις. Είναι αυτό ένα παιχνίδι πολιτικής ή έχει δίκιο η ελληνική πλευρά; Ο Raoul Ruparel αναλύσει τις θέσεις όλων των πλευρών για το ζήτημα.
Τρίτη, 5 Μαΐου 2015 13:20

Η κρίση προσφύγων στην Ευρώπη

Ενώ τόσο οι πολιτικοί σε εθνικό επίπεδο και σε επίπεδο ΕΕ συνεχίζουν να λένε “χρειάζεται να κάνουμε κάτι” για να λύσουμε την κρίση των προσφύγων, αυτό το “κάτι” παραμένει αδιευκρίνιστο. Όπως έχουμε επισημάνει στο παρελθόν, υπάρχουν αρκετές περιοχές κοινής δράσης της ΕΕ.
Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015 11:19

Σκάει η "φούσκα" του κόμματος Podemos;

Η άνοδος του νέου ισπανικού κόμματος Podemos, ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Ωστόσο, υπάρχουν τώρα ενδείξεις ότι το Podemos χάνει τον ρυθμό του. Έχει υποχωρήσει στο 20% σε αρκετές δημοσκοπήσεις και τα πήγε χειρότερα από ότι αναμενόταν στις περιφερειακές εκλογές της Ανδαλουσίας προσφάτως.
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 12:05

Αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ: Πότε, και όχι αν

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει όλα τα μέσα για να προσπαθήσει την επίτευξη μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και μιας τροποποίησης της Συνθήκης. Ο Mats Persson του Open Europe ερευνά.
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 12:03

Tο ΗΒ ίσως δεν χάσει πολλά από το Brexit

Το Bertelsmann Stiftung κυκλοφόρησε προσφάτως μια μικρή έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit. Ωστόσο, η εκτίμηση ότι θα κοστίσει το 14% του ΑΕΠ συγκεντρώνει μικρή υποστήριξη και δεν φαίνεται αξιόπιστη. Ο Raoul Ruparel του Open Europe αναλύει την έρευνα του γερμανικού ερευνητικού κέντρου.
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 10:25

Μπορεί η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ μετά από default;

Καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται. το ερώτημα στα χείλη πολλών είναι εάν η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει και να παραμείνει στην ευρωζώνη. Εξαρτάται, κυρίως από ποιο χρέος θα επιλέξει/αποφασίσει να μην πληρώσει.
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 10:12

Οι εκλογές στη Φινλανδία και η Ελλάδα

Ανεξαρτήτως του ποιος είναι στην κυβέρνηση, η Φινλανδία πάντα ήταν ένα από τα πιο “επιθετικά κράτη-μέλη της ευρωζώνης”, σε σχέση με την Ελλάδα. Θα συνεχίσει ως τέτοια ενώ μπορεί και να σκληρύνει περισσότερο εάν ένας κυβερνητικός συνασπισμός περιλαμβάνει και το Finns Party.
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 11:18

Η Ελλάδα δυσκολεύεται με την ρευστότητα

Η ημέρα με την ημέρα αποστράγγιση των μετρητών στην Ελλάδα ίσως να είναι πιο “σφιχτή” από ό,τι είχαμε αρχικά σκεφτεί, που σημαίνει ότι η αποπληρωμή των δόσεων είναι ακόμη πιο δύσκολη για την ελληνική κυβέρνηση, σχολιάζει ο Raoul Ruparel του Open Europe.
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 10:36

Η βρετανική κοινή γνώμη και το Brexit

Η συζήτηση για Brexit είναι ιδιαίτερα πολωμένη, με την μια πλευρά να ισχυρίζεται ότι το Brexit θα σημάνει καταστροφή για το Ηνωμένο ΒΑσίλειο και την άλλη πλευρά να υποστηρίζει ότι θα καταστήσει την Βρετανία πιο πλούσια και πιο ελεύθερη, σχεδον εν μία νυκτί.
Σελ.
1 από 37
1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενη » Τελευταία