Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

 

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 09:26
Tο ελληνικό ΥΠΟΙΚ δημοσίευσε χθες τα προκαταρκτικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της περιόδου Ιανουάριος-Απρίλιος 2015. Υπάρχουν θετικές ενδείξεις, επίσης από την πλευρά των εσόδων, αλλά η ταμειακή κατάσταση παραμένει επισφαλής εν όψει των επικείμενων προθεσμιών.
Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 11:09

Η Ελλάδα και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Οι Ευρωπαίοι έχουν χάσει την ικανότητα να μιλάνε μεταξύ τους. Για μερικούς, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ευρωπαϊκό, είναι ελληνικό. Αυτή είναι μια λανθασμένη άποψη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το ευρώ τοποθέτησε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε ένα ανεξέλεγκτο overdrive.
Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 11:42

Η πτώση του πληθωρισμού τα τελευταία 30 χρόνια

Οι Γερμανοί σχολιαστές έχουν επικεντρωθεί στην αρνητική επίδραση της πολιτικής της ΕΚΤ στις αποδόσεις των γερμανικών αποταμιεύσεων. Σε αντίθεση με την λαϊκή πεποίθηση ωστόσο, η ΕΚΤ δεν είναι η βασική κινητήρια δύναμη για την μείωση των επιτοκίων.
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 10:09

Το μεγάλο λάθος του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Αφού απέτυχε στην πρώτη του ελληνική δοκιμασία, το ΔΝΤ κινδυνεύει να το κάνει ξανά. Για να επαναβεβαιώσει την ανεξαρτησία του και να ξαναβρεί την χαμένη του αξιοπιστία, πρέπει να διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους και να υποχρεώσει τα εύπορα μέλη του να αναλάβουν τις ζημιές.
Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 11:24

Μεγάλη βελτίωση στον ελληνικό προϋπολογισμό

Το ελληνικό ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015. Τα στοιχεία είναι σημαντικό να αξιολογηθούν, διότι η δημοσιονομική επίδοση θα μπορούσε να ενισχύσει ή να αποδυναμώσει την ελληνική θέση στις διαπραγματεύσεις του Eurogroup.
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 10:23

Η επίδραση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, η ελληνό-ρωσική συνεργασία στο αέριο θα μπορούσε να έχει μια επίδραση στις πολιτικές και γεωστρατηγικές σχέσεις των δύο εν λόγω παικτών (και σε αυτές άλλων χωρών), αλλά σίγουρα δεν θα έχει άμεση διαρθρωτική επίπτωση στην ελληνική οικονομία.
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 17:05

Θα ξεμείνει η Ελλάδα από ρευστό;

Ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί, αλλά μια χώρα με μεγάλα οικονομικά assets ίσως να μην χρεοκοπήσει. Για πολλές εβδομάδες τώρα, αναφερόταν τακτικά ότι η Ελλάδα θα ξεμείνει από ρευστό εάν δεν επιτευχθεί μια συμφωνία με τους επίσημους δανειστές στις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής, αυτό δεν έχει συμβεί.
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015 11:48

Να περιοριστεί η έκθεση των τραπεζών στις κυβερνήσεις

Στις 25 Μαρτίου, το νέο εποπτικό όργανο για τις τράπεζες, ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός SSM, επέβαλε όρια στη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών σε κρατικό χρέος. Το μέτρο έχει δεχθεί κριτική για το ότι ασκεί πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να συμφωνήσει με τους επίσημους πιστωτές της.
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 10:56

Το ράλι του δολαρίου: Τότε και τώρα

Το αμερικανικό δολάριο έχει βιώσει μια ραγδαία ανατίμηση τους τελευταίους έξι μήνες. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί μια αλλαγή της τιμής, και οι καθαρές επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι θετικές εάν η αλλαγή στην τιμή αποδίδεται σε επεκτατική νομισματική πολιτική στο εξωτερικό.
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 11:51

Κάνοντας "χώρο" για την Κίνα

Όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι είχε συμφωνήσει να γίνει ιδρυτικό μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων Υποδομών υπό την ηγεσία της Κίνας, τα περισσότερα πρωτοσέλιδα επικεντρώθηκαν στις τριβές που προκάλεσε αυτή η απόφαση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 12:37

Τα "γιατί" και τα "πώς" της ενιαίας αγοράς

Είτε πρόκειται για υποτονικές επιδόσεις ανάπτυξης, υψηλή ανεργία ή μια ατελή νομισματική ένωση, η ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς συχνά προσφέρεται ως ασημένια σφαίρα για να ανακουφίσει ή να επιλύσει τα περισσότερα από τα σημερινά προβλήματα της ΕΕ.
Σελ.
1 από 15
1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενη » Τελευταία
* Η μετάφραση των κειμένων του Bruegel γίνεται από το Capital.gr. Η δημοσίευση της ελληνικής μετάφρασης δεν αποτελεί προϊόν επίσημης συνεργασίας