Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

Άνοιξε το taxis για τις δηλώσεις

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:35

Άνοιξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η ηλεκτρονική εφαρμογή του taxis για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Η προθεσμία για την υποβολή της φετινής δήλωσης λήγει στις 30 Ιουνίου, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να δοθεί παράταση καθώς άργησε σημαντικά η έναρξη της περιόδου υποβολής (κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο).

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν ότι τα εισόδηματά τους από μισθούς και συντάξεις καθώς και οι φόροι που τους αναλογούν και έχουν παρακρατηθεί έχουν προσυμπληρωθεί. Το ίδιο ισχύει και για τους τόκους που εισέπραξαν στην Ελλάδα από καταθέσεις.

Οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα από ακίνητα ή από επιχειρηματική δραστηριότητα θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν τα έντυπα Ε2 και Ε3. 

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ανακοινώνει την έναρξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2014.

Επισημαίνεται ότι φέτος, είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με ανασχεδιασμένο και δομημένο έντυπο Ε1. Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσα από τη σχετική εφαρμογή στο TAXISnet.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων, της απλούστευσης των διαδικασιών καθώς και της μείωσης της γραφειοκρατίας, έχουν επέλθει αλλαγές, όπως: 

• Με τη συμπλήρωση του εντύπου Ε2 (εισοδήματα από ακίνητα) τα ποσά μεταφέρονται αυτόματα στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1, λαμβάνοντας υπόψη και την πιθανή εκχώρηση μισθώματος στον αρμόδιο Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ..

• Τα στοιχεία όλων των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία, συντάξεις και οι φόροι που έχουν παρακρατηθεί, εμφανίζονται και φέτος προσυμπληρωμένα. Το ίδιο ισχύει για τα στοιχεία αυτοκινήτων και κατοικιών στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.

• Σε πληροφοριακό πίνακα, έχουν αναρτηθεί οι τόκοι καταθέσεων και στις επόμενες ημέρες, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα ενημερωθούν κατ΄ αντίστοιχο τρόπο και για τα ποσά που κατέβαλαν μέσα στο 2014 για την εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Σημειώνεται ότι, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τον φόρο εφάπαξ με έκπτωση 2% επί του συνολικού ποσού είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης, εκπνέει την 31η Ιουλίου.

Παράλληλα με την εφαρμογή υποβολής των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ξεκίνησε και η λειτουργία της εφαρμογής υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων (έντυπο Α21).

Διαβάστε ακόμα:
* ΟΕΕ: 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις σε 45 μέρες;

Σπύρος Δημητρέλης

Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον: