Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

Ν. Βαλαβάνη: Εισπράχθηκαν ήδη 135 εκατ. ευρώ από τις 100 δόσεις

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Το ποσό των 135 εκατ. ευρώ έχει εισρεύσει στα κρατικά ταμεία από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ το συνολικό ποσό που θα εισπραχθεί έως το τέλος του έτους είναι άλλα 417 εκατ. ευρώ. Αυτά μαζί με τα 145 εκατ. ευρώ που εισπράχθηκαν από την ρύθμιση εξπρές που έληξε τον Μάρτιο ανεβάζουν το συνολικό ποσό που θα εισπραχθεί φέτος από οφειλές προς το δημόσιο στα τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ. 

Μάλιστα, το ποσό αυτό προκύπτει από τις αιτήσεις ρύθμισης που έχουν γίνει έως τώρα για τις 100 δόσεις. 

Τα παραπάνω έδωσε στην δημοσιότητα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας στη Βουλή για τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

“Στις είκοσι τέσσερις μέρες μέχρι χθες έκαναν αίτηση ένταξης στη ρύθμιση περίπου τριακόσιες ογδόντα χιλιάδες οφειλέτες. Σε ρύθμιση μπήκε συνολικά, μετά τις απαλλαγές ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων, κεφάλαιο 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις της ρύθμισης που δεν κόπηκαν -ανάλογα με τον τρόπο που μπήκε ο καθένας στη ρύθμιση- και τα τοκοχρεολύσια με επιτόκιο 3% για τα ποσά που ήταν μεγαλύτερα από 5.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ρυθμίστηκαν συνολικά 2,8 δισεκατομμύρια. Απ’ αυτά, μετρητά είναι μέχρι στιγμής τα 135 εκατομμύρια, ενώ θα εισπραχθούν εντός του 2015 άλλα 417 εκατομμύρια, ανεβάζοντας έτσι μαζί με τα 145 εκατομμύρια της λεγόμενης μικρής ρύθμισης-εξπρές του Μαρτίου σε περίπου 700 εκατομμύρια, όσα θα εισπραχθούν μέχρι το τέλος του 2015 απ’ ό,τι έχει ενταχθεί στη ρύθμιση μέχρι στιγμής”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Βαλαβάνη. 

Σπ. Δημ. 

*Διαβάστε ακόμη:
- Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εφαρμογή της ρύθμισης για τις 100 δόσεις

Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον: