Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

Ορθάνοικτο ενδεχόμενο διατήρησης του ΕΝΦΙΑ

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Ορθάνοικτο το ενδεχόμενο διατήρησης του ΕΝΦΙΑ για φέτος άφησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στο Star ο πρωθυπουργός είπε ότι καθοριστικοί παράγοντες για το αν θα διατηρηθεί και φέτος ο ΕΝΦΙΑ είναι ο στόχος για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα αποφασιστεί από κοινού με τους εταίρους στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης αλλά και ο φετινός ρυθμός ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ως προϋποθέσεις για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ την συμφωνία με τους εταίρους σε ένα στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα στο ύψος του 1,2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος για φέτος αλλά και την επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης για φέτος στην οικονομία 1,4%. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί από το 2016. Με άλλα λόγια θα πληρωθεί φέτος κανονικά από τους φορολογούμενους, στη μορφή που είχε και το 2014 και θα αποφέρει το ποσό των 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόσθεσε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υπάρχουν τα δεδομένα για να καθοριστεί το αν θα καταργηθεί ή θα διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα έχει υψηλό αφορολόγητο όριο, αποτελεί βασική προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ και περιλαμβάνεται στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Σπύρος Δημητρέλης
Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον: