Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

Δημοψηφίσματα και για παιδεία και για οικονομία

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Του Γιώργου Κράλογλου

Ας τελειώνουν επιτέλους με την κωλοτούμπα τους και ας μην μας πρήζουν άλλο με τα δημοψηφίσματα. Η γνώμη του λαού για το μνημόνιο τους μάρανε. Για την καθεστωτική κομματικοποίηση της παιδείας ο λαός δεν έχει γνώμη. Για την νομενκλατούρα που κάθεται στο σβέρκο μας ο λαός να κοιτάει την δουλειά του. Για τον διωγμό επενδυτών, επενδύσεων και επιχειρήσεων που δεν θέλουν το κράτος συνεταίρο δεν πέφτει λόγος στο λαό. 

Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν πηγαινοφέρνοντας την «απειλή» για δημοψήφισμα στην διαπραγμάτευση.

Ότι λογαριάζουν τον λαό και παρά την εντολή του δεν θα κάνουν τίποτε που να σχετίζεται με την τύχη του και το μέλλον του γιατί σέβονται... τα δικαιώματά και την βούλησή του; 

Και αυτήν την ευαισθησία την έχουν μόνο για την διαπραγμάτευση (που θα τους εξασφαλίσει το παραδάκι για να μην χάσουν την εξουσία) ενώ για όλα τα άλλα όπως η διάλυση της παιδείας και της οικονομίας τους φθάνουν 36 ψηφοφόροι και το δεκανίκι των ΑΝΕΛ;

Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Αυτό ξεκινάει να κάνει ο σύντροφος Μπαλτάς στην Παιδεία γιατί έτσι του γουστάρει. 

Διαλύει και την ελάχιστη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια για ένα βήμα προς την ελευθερία της εκπαίδευσης από το κομματικό κάτεργο των Πανεπιστημίων και των Σχολείων για το χατίρι των μαρξιστών και των σταλινικών εργατοπατέρων που στάθηκαν στο πλάι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαλύει κάθε διέξοδο προς την αξιοκρατία και την παιδεία που πλαισιώνει όλα τα συστήματα των ανεπτυγμένων χωρών. 

Καταστρέφει κάθε προσδοκία του λαού να μορφώσει τα παιδιά του στον τόπο του και μεταβάλει σε σκλάβους τους γονείς για να βρουν λεφτά να τα στείλουν τα παιδιά τους όχι μόνο σε ξένα Πανεπιστήμια αλλά και σε ξένα Σχολεία. 

Ανοίγει αναγκαστικά (αλλά με τον πλέον άθλιο τρόπο) τον δρόμο προς την ιδιωτική παιδεία, επιβάλλοντας την στους πάντες, έχουμε δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα μόνο και μόνο επειδή ζητάμε απελευθέρωση της μόρφωσης από τα δεσμά των κομμάτων. 

Αντί δηλαδή να ανοίξουν ευθέως τις πόρτες στην ιδιωτική Παιδεία (κάνοντας βέβαια ανταγωνιστική την κρατική) σπρώχνουν τους σπουδαστές στην ιδιωτική παιδεία και κρατάνε τους στάβλους και τους τεκέδες των κρατικών Πανεπιστημίων. 

Και για τα μάτια των χαχόλων λένε και ότι είναι ενάντια στην ιδιωτική παιδεία...

Είναι τόσο ασήμαντο θέμα στην χώρα η παιδεία και το μέλλον των παιδιών της ώστε, εκτός από εκλογές, να μην χωράει και δημοψήφισμα;

Να κάνει δημοψήφισμα και για την παιδεία η κυβέρνηση και να μην βολεύεται με την πλειοψηφία στην Βουλή για να χτίσει το καθεστώς της.
 
Να κάνει δημοψήφισμα και για την μορφή της οικονομίας που θέλουμε να έχουμε ως φορολογούμενοι αφού καλούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα από τα τριτοκοσμικά πειράματα στην οικονομία που θα μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο περιθώριο και στην απομόνωση από το παγκόσμιο γίγνεσθαι. 

Τον σοσιαλισμό του Καραμανλή τον πληρώσαμε με την καταστροφή της ναυπηγικής βιομηχανίας με χάσιμο χρόνου στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και με καταστροφή των κρατικών αερομεταφορών. 

Τον τριτοκοσμικό σοσιαλισμό του Ανδρέα τον πληρώσαμε με 1 τρισ. δραχμές που σκορπίσθηκαν από την νομενκλατούρα και τους εργατοπατέρες. 

Με δεδομένα λοιπόν όλα αυτά δικαιολογείται απόλυτα (παρά τις εκλογές) και ένα δημοψήφισμα για το κατά πόσο συμφωνούμε να πληρώσουμε τις νέες τριτοκοσμικές επιλογές επαναφοράς της κρατικής οικονομίας υπό τον έλεγχο του κράτους κατά 80%. 

Γιατί αυτό κάνει ο σύντροφος Λαφαζάνης αναθέτοντας στους κομματικούς εργατοπατέρες την ενέργεια και κόβοντας κάθε σχέση και κάθε δεσμό με την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επιχειρήσεις του χώρου. 

Αυτό κάνει αγνοώντας τις υποχρεώσεις της χώρας ως κράτος-μέλος της Ε.Ε. να απελευθερώσει την αγορά ενεργείας και να καταργήσει τα μονοπώλια. 

Εάν δεν είναι έτσι ας μας πουν από το υπουργείο Ανασυγκρότησης (στο όποιο έχει εγκλωβιστεί όλη η υποτιθεμένη πολιτική ανάπτυξης) τι αποφάσισαν μετά από 4 μήνες για το ενεργειακό κόστος στην βιομηχανία και πως θα ανακόψουν την αποβιομηχάνιση που εξελίσσεται σχεδόν με ταχύτητα φωτός.

Ας μας πουν από το υπουργείο Ανασυγκρότησης τι σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας έχουν εκτός από το βόλεμα των κομματικών  στην κρατική βιομηχανία ζάχαρης και όπου αλλού επιστρέφει ο πλήρης κρατισμός.

Δημοψηφίσματα λοιπόν όχι μόνο εκεί που βολεύει την κυβέρνηση ώστε να μονιμοποιηθεί στην εξουσία βαφτίζοντας τα μνημόνια της επόμενης δεκαπενταετίας συμφωνίες και τις Τρόικες πότε θεσμούς και πότε γκροyπς...  

Δημοψηφίσματα να γίνουν και για όλα αυτά που μας οδηγούν στον κίνδυνο να ανταγωνισθούμε, αν συνεχίσουμε έτσι, την τύχη και των Σκοπίων.

george.kraloglou@capital.gr 

Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

Προηγούμενα άρθρα

 • 15/05  Σοβιέτ στην ενέργεια ή μειώσεις στην ολιγαρχία; Αποφασίστε…- Γιώργος Κράλογλου
  Ξεχάστε αυτά που σιγοψιθυρίστηκαν (γενικά) για φτηνότερο ρεύμα από το Σοβιετικό κρατικό μονοπώλιο. Ξεχάστε και ό,τι ακούστηκε για μειώσεις στη βαριά βιομηχανία για να μην κλείσουν. Η ΔΕΗ θέλει άμεσα πάνω από 500 εκατ. ευρώ για επενδύσεις ώστε να μην περάσει ιδιωτικό κεφάλαιο ούτε από χαραμάδα... Η Hellenic Steel που το έβαλε στα πόδια προχθές, μετά από 51 χρόνια στην Ελλάδα, κατάλαβε πολύ καλά τι μας περιμένει.
 • 13/05  Οι καθαρίστριες ξενοδοχείων δεν είναι του λαού- Γιώργος Κράλογλου
  Είναι ορθό να επαναφέρεις τις κρατικές καθαρίστριες που (πολύ κακώς) απολύθηκαν, από το ίδιο το κράτος, αλλά εντελώς απαράδεκτο να τις χρησιμοποιείς σαν μπολσεβίκες που μετά την επανάσταση... το γλέντησαν στα τσαρικά ανάκτορα. Τα θεάματα αυτά είναι ντροπή όταν έχεις 1.500.000 ιδιώτες άνεργους στην πλειοψηφία εργάτες και καθαρίστριες. Πολύ περισσότερο δε όταν στήνεις θεάματα για να αποπροσανατολίζεις τον λαό από τα χαράτσια που φέρνεις με το νέο μνημόνιο.
 • 12/05  Συμφώνησαν να μην τα λένε μνημόνια- Γιώργος Κράλογλου
  Αυτό μας νοιάζει. Αυτό συμφωνήσαμε. Εσείς δεν θα λέτε μνημόνια τα μνημόνια που ευχαρίστως θα υπογράψουμε. Θα τα λέτε προσύμφωνο... και οριστική συμφωνία. Και εμείς ξεχνάμε δημοψηφίσματα και εκλογές. Εμείς θα κάνουμε δημοψήφισμα μόνο αν σας βολεύει για τα κοινοβούλιά σας. Και εσείς θα μας πείτε τι θα ρωτήσουμε. Και αν δεν σας πειράζει πείτε και μια καλή κουβέντα για τον Βαρουφάκη... Ότι σας στρίμωξε και σας φόβισε...
 • 11/05  Δουλειές με φούντες και πολύ μας πάει...- Γιώργος Κράλογλου
  Ο ένας δρόμος “ανάπτυξης“ είναι αυτός που αναζητήσαμε το Σάββατο στο Σύνταγμα και μας πηγαίνει μια χαρά. Δουλειές με φούντες. Γιατί όχι. Ο άλλος δεν είναι για μας. Γι’ αυτό και τον εγκαταλείψαμε στο 2007. Που να σκοτώνεσαι να μπεις στο τρένο ανάπτυξης του 2,5% της Ευρώπης ή στο παγκόσμιο του 3,5%. Δεν μας πάει. Άλλωστε εμείς κόβουμε τα πόδια σε καπιτάλες και σε ξυπνοπούλια επενδυτές...
 • 08/05  Γκαρσόν... τον λογαριασμό- Γιώργος Κράλογλου
  Ο Γεώργιος Δράκος της ιστορικής ΙΖΟΛΑ προέβλεπε ότι με κακές επιλογές ακόμη και στον φυσικό μας χώρο την ΕΟΚ θα γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης. Ο ιδρυτής της Πειραϊκής - Πατραϊκής Χριστόφορος Κατσάμπας άπλωνε μια πετσέτα για να δείξει το μέλλον μας στην Ευρώπη χωρίς βιομηχανία και ανταγωνιστική οικονομία. Τους είπαμε δοσίλογους μεταπράτες και κάναμε το κράτος σοβιετικό βιομήχανο. Τον λογαριασμό, 180% και κάτι του ΑΕΠ, θα τον πληρώσουμε ως “πελάτες“ ή ως γκαρσόνια;
 • 07/05  Στα κρυφά και με ψέματα- Γιώργος Κράλογλου
  Μέρος της τραγωδίας που περνάμε, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι και η επιμονή τους στην σκόπιμη ασάφεια και σύγχυση (μοναδική επιδεξιότητα των αριστερών από εποχής Ανδρέα) με φτηνά αριστεριλίκια ότι “χορεύουν“ τους δανειστές... Ότι δεν έχουν δεξιές τσέπες... και καταθέσεις στας Ελβετίας... επειδή δεν φοράνε γραβάτα. Ότι δεν βολεύουν κομματική πελατεία με τροπολογίες και διορισμούς. Ότι όσοι τους εμπιστεύθηκαν θα γλιτώσουν... το “μάρμαρο“ από τους φόρους που έρχονται...
 • 06/05  Κωλοτούμπες στην πλατφόρμα... και ας λένε- Γιώργος Κράλογλου
  Ο κόσμος χάνεται από σήμερα και οι πλατφόρμες βλέπουν υπονόμευση και στην ανάπτυξη. Μας υπονομεύουν τα ξένα κέντρα και ξένοι δάκτυλοι στην ανάπτυξη που την πήγαν… σκόπιμα (λένε) στο 0,5% για το 2015 αντί του 2,5% (που βόλευε το παραμύθιασμα των ιθαγενών). Αυτά και άλλα χθεσινά μαντάτα αναγκάζουν τώρα την σταλινική πλατφόρμα να μπει στην ομάδα της “εθνικής κωλοτούμπας“. Και ας “σκίζονται“ για δημοψηφίσματα ή εκλογές.
 • 05/05  Πως θα γίνουν πράσινες οι κόκκινες γραμμές- Γιώργος Κράλογλου
  Μακάρι να κλείσει η συμφωνία (έστω και χωρίς προσύμφωνο...) για να αποφύγουμε την χρεοκοπία που πάλι μας φλερτάρει... Συμφωνία που ακόμη και αν δείχνει που μας πονεί και που μας σφάζει... θα αποκρούει τα επιχειρήματα όσων ζητάνε να μας τραβολογάνε σε άχρηστες εκλογές και δημοψηφίσματα. Μακάρι γιατί μετά το μέτωπο των δανειστών ακολουθεί η μαύρη πραγματικότητα της οικονομίας. Και εδώ οι κόκκινες γραμμές πρασινίζουν... χωρίς να το καταλάβεις.
 • 04/05  Αυτή είναι η "πέμπτη φάλαγγα"- Γιώργος Κράλογλου
  Πέταξε ένα “…να απομονώσουμε την πέμπτη φάλαγγα των ξένων κατεστηµένων κέντρων, των ολιγαρχών, και των κυρίαρχων µίντια…“ ο κομισάριος Ανασυγκρότησης Λαφαζάνης και λιποθυμάει τώρα από υπερηφάνεια το 4% των συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάκιστη αντιγραφή του “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο“ του Ανδρέα που κατάπιναν αμάσητο οι Πασόκοι, του 1980, μέχρι να καταλάβουν τι σημαίνει χοντρό αριστερό δούλεμα όταν ο στόχος είναι μόνο η εξουσία.
 • 30/04  Θέλουν ρήξη και διχασμό- Γιώργος Κράλογλου
  Αυτό το 80% του λαού που μένει αμετακίνητο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ δεν το πάει κάτω με τίποτε η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν λυσσάξει να το διχάσουν. Έχουν φαγωθεί να το ανατρέψουν. Οι δραχμολάγνοι σταλινιστές, που χάνουν τον κόσμο αν δεν κυβερνούν διχασμένο λαό, πιέζουν τον Τσίπρα για δημοψήφισμα και αδιαφορούν στις συνέπειες. Αρκεί να κρατιόνται στην εξουσία έστω και μιας απένταρης Ελλάδας.
Επόμενη σελίδα »