Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

Οι καθαρίστριες ξενοδοχείων δεν είναι του λαού

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Του Γιώργου Κράλογλου

Είναι ορθό να επαναφέρεις τις κρατικές καθαρίστριες που (πολύ κακώς) απολύθηκαν, από το ίδιο το κράτος, αλλά εντελώς απαράδεκτο να τις χρησιμοποιείς σαν μπολσεβίκες που μετά την επανάσταση... το γλέντησαν στα τσαρικά ανάκτορα. Τα θεάματα αυτά είναι ντροπή όταν έχεις 1.500.000 ιδιώτες άνεργους στην πλειοψηφία εργάτες και καθαρίστριες. Πολύ περισσότερο δε όταν στήνεις θεάματα για να αποπροσανατολίζεις τον λαό από τα χαράτσια που φέρνεις με το νέο μνημόνιο.

Μπορώ να ανεχθώ οποιοδήποτε αντίλογο στην προσωπική μου άποψη για τις φιέστες με τις καθαρίστριες στο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών με τα πτι-φουρ της Βαλαβάνη... Εκτός όμως από το ό,τι ήταν αυθόρμητες.

Γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι θεάματα και φιέστες της μορφής αυτής θα ακολουθήσουν και με τους απολυμένους που θα επαναφέρει ο Κατρούγκαλος και με τους παιδεραστές-δασκάλους και τους αιωνόβιους φοιτητές που θα επαναφέρει ο Μπαλτάς και με τους επενδυτές που θα διώξουν από τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και από τις ακτές οι σύντροφοι Λαφαζάνης, Δρίτσας και Σπίρτζης.

Όσο θα συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας στην χρηματοδότηση και της βουτιάς στην δεξαμενή των μέτρων... των μνημονίων που θα υπογράψει η κυβέρνηση τον Ιούνιο και στην καρδιά του καλοκαιριού (για νέα δανεικά) τα θεάματα αυτά θα προσφέρονται στο λαό για να χορταίνει επανάσταση και να ξεχνάει... την φτώχεια του.

Τι θα γίνει όμως με τις καθαρίστριες και τους εργάτες του λαού που είναι χωρίς δουλειά γιατί δεν είχαν μπάρμπα... να τους βάλει να δουλέψουν στο κράτος;

Το μόνο που προσφέρει το ελληνικό Σοβιέτ (σιωπηρά και χωρίς να φαίνεται) είναι τα στραβά μάτια στην ανασφάλιστη εργασία, στα τετράωρα, στις ομαδικές απολύσεις και στις συνθήκες εργασίας που αν δεν τις προτιμούν οι Έλληνες άνεργοι τις κυνηγάνε μετά μανίας οι μετανάστες.

Γιατί έτσι και τολμήσουν, οι διαφόρων αποχρώσεων αριστερές κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα, και ανοίξουν πόρτες σε ιδιωτικές επενδύσεις φίδι που τους έφαγε...

Και ας περιμένουν άνεργοι και καθαρίστριες ξενοδοχείων μπας και γίνει ξενοδοχειακό συγκρότημα να βολευτούν και να φάνε ψωμί.

Σταματάω την γκρίνια εδώ αφού επαναλάβω, την αμετακίνητη πρόβλεψή μου, ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και με τον κρατισμό ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ επένδυση (σε λειτουργία) δεν θα δει ο τόπος ούτε το 2030.

Και επειδή το σημερινό μου σημείωμα είναι αφιερωμένο (λόγω επικαιρότητας) αποκλειστικά στην τύχη των άνεργων καθαριστριών και προσωπικού υπηρεσιών των ξενοδοχείων αντιγράφω από το χθεσινό ρεπορτάζ του συνάδελφου κ. Δημήτρη Δελεβέγκου και το προχθεσινό του κ. Νίκου Χρυσικόπουλου στο Capital.gr την τύχη δύο γιγαντιαίων επενδύσεων σε αντίστοιχα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Κρήτης και της Κέρκυρας.

Το 1992 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση της έκτασης του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Παναγία Ακρωτηριανή" στην Κρήτη.

Η επένδυση (σε ευρώ) 270 εκατ. περιελάμβανε αρχικά ξενοδοχειακές μονάδες 7.000 κλινών, εμπορικά, εκθεσιακά κέντρα και κατοικίες.

Το 2009 το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την υπουργική απόφαση του 2007, βάσει της οποίας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.

Το 2011 η εταιρεία υπέβαλε στο Invest in Greece αναθεωρημένη πρόταση, όπου το μέγεθος του project είναι μικρότερο από το αρχικά προβλεπόμενο.

Χάθηκαν δηλαδή κεφάλαια και θέσεις εργασίας μεταξύ των οποίων και καθαρίστριες...

Το 2012 το έργο εντάχθηκε στο fast track και πλέον έχει λάβει το «πράσινο φως» από το ΣτΕ. 

Χρειάστηκαν δηλαδή 3 χρόνια από την ημέρα που μπήκε στο fast track!!!

Και περιμένουμε την συνέχεια μέχρι να λειτουργήσει.

Στις αρχές του 2013 η NCH Capital με έδρα την Νέα Υόρκη, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. δολαρίων με έμφαση στο real estate, είχε αποκτήσει (στο πλαίσιο διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ) το δικαίωμα αξιοποίησης του ακινήτου στη Κασσιόπη στην Κέρκυρα, υποβάλλοντας προσφορά συνολικού ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, μετά από δύο χρόνια, (κόντρα και στην κυβερνητική γραμμή για δέσμευση προς τους δανειστές στην ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων) ο προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ Δήμος Κερκυραίων προχωρά ένα βήμα παραπέρα τη διαμάχη του με την αμερικανική εταιρεία NCH Capital που κέρδισε το διαγωνισμό.

Λεπτομέρεια... για τους αριστερούς και τους άλλους κρατιστές για τους οποίους, προφανώς, είναι ανύπαρκτες οι καθαρίστριες των ιδιωτικών ξενοδοχείων του καπιταλισμού...

Η επένδυση προβλέπει τη δημιουργία Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 180 κλινών, τουριστικές κατοικίες (84 κατοικίες με 123 διαμερίσματα), μαρίνα δυναμικότητας 57 σκαφών. 

Για τις ανάγκες και την αυτονομία της επένδυσης, η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μονάδα αφαλάτωσης, μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης και συλλογής ομβρίων υδάτων, δίκτυο άρδευσης και πυρόσβεσης, δίκτυο οπτικών ινών και να υλοποιήσει έργα αναβάθμισης και προστασίας της δασικής έκτασης και των μικρών υγροτόπων κ.α.».

george.kraloglou@capital.gr

Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

Προηγούμενα άρθρα

 • 15/05  Σοβιέτ στην ενέργεια ή μειώσεις στην ολιγαρχία; Αποφασίστε…- Γιώργος Κράλογλου
  Ξεχάστε αυτά που σιγοψιθυρίστηκαν (γενικά) για φτηνότερο ρεύμα από το Σοβιετικό κρατικό μονοπώλιο. Ξεχάστε και ό,τι ακούστηκε για μειώσεις στη βαριά βιομηχανία για να μην κλείσουν. Η ΔΕΗ θέλει άμεσα πάνω από 500 εκατ. ευρώ για επενδύσεις ώστε να μην περάσει ιδιωτικό κεφάλαιο ούτε από χαραμάδα... Η Hellenic Steel που το έβαλε στα πόδια προχθές, μετά από 51 χρόνια στην Ελλάδα, κατάλαβε πολύ καλά τι μας περιμένει.
 • 14/05  Δημοψηφίσματα και για παιδεία και για οικονομία- Γιώργος Κράλογλου
  Ας τελειώνουν επιτέλους με την κωλοτούμπα τους και ας μην μας πρήζουν άλλο με τα δημοψηφίσματα. Η γνώμη του λαού για το μνημόνιο τους μάρανε. Για την καθεστωτική κομματικοποίηση της παιδείας ο λαός δεν έχει γνώμη. Για την νομενκλατούρα που κάθεται στο σβέρκο μας ο λαός να κοιτάει την δουλειά του. Για τον διωγμό επενδυτών, επενδύσεων και επιχειρήσεων που δεν θέλουν το κράτος συνεταίρο δεν πέφτει λόγος στο λαό.
 • 12/05  Συμφώνησαν να μην τα λένε μνημόνια- Γιώργος Κράλογλου
  Αυτό μας νοιάζει. Αυτό συμφωνήσαμε. Εσείς δεν θα λέτε μνημόνια τα μνημόνια που ευχαρίστως θα υπογράψουμε. Θα τα λέτε προσύμφωνο... και οριστική συμφωνία. Και εμείς ξεχνάμε δημοψηφίσματα και εκλογές. Εμείς θα κάνουμε δημοψήφισμα μόνο αν σας βολεύει για τα κοινοβούλιά σας. Και εσείς θα μας πείτε τι θα ρωτήσουμε. Και αν δεν σας πειράζει πείτε και μια καλή κουβέντα για τον Βαρουφάκη... Ότι σας στρίμωξε και σας φόβισε...
 • 11/05  Δουλειές με φούντες και πολύ μας πάει...- Γιώργος Κράλογλου
  Ο ένας δρόμος “ανάπτυξης“ είναι αυτός που αναζητήσαμε το Σάββατο στο Σύνταγμα και μας πηγαίνει μια χαρά. Δουλειές με φούντες. Γιατί όχι. Ο άλλος δεν είναι για μας. Γι’ αυτό και τον εγκαταλείψαμε στο 2007. Που να σκοτώνεσαι να μπεις στο τρένο ανάπτυξης του 2,5% της Ευρώπης ή στο παγκόσμιο του 3,5%. Δεν μας πάει. Άλλωστε εμείς κόβουμε τα πόδια σε καπιτάλες και σε ξυπνοπούλια επενδυτές...
 • 08/05  Γκαρσόν... τον λογαριασμό- Γιώργος Κράλογλου
  Ο Γεώργιος Δράκος της ιστορικής ΙΖΟΛΑ προέβλεπε ότι με κακές επιλογές ακόμη και στον φυσικό μας χώρο την ΕΟΚ θα γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης. Ο ιδρυτής της Πειραϊκής - Πατραϊκής Χριστόφορος Κατσάμπας άπλωνε μια πετσέτα για να δείξει το μέλλον μας στην Ευρώπη χωρίς βιομηχανία και ανταγωνιστική οικονομία. Τους είπαμε δοσίλογους μεταπράτες και κάναμε το κράτος σοβιετικό βιομήχανο. Τον λογαριασμό, 180% και κάτι του ΑΕΠ, θα τον πληρώσουμε ως “πελάτες“ ή ως γκαρσόνια;
 • 07/05  Στα κρυφά και με ψέματα- Γιώργος Κράλογλου
  Μέρος της τραγωδίας που περνάμε, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι και η επιμονή τους στην σκόπιμη ασάφεια και σύγχυση (μοναδική επιδεξιότητα των αριστερών από εποχής Ανδρέα) με φτηνά αριστεριλίκια ότι “χορεύουν“ τους δανειστές... Ότι δεν έχουν δεξιές τσέπες... και καταθέσεις στας Ελβετίας... επειδή δεν φοράνε γραβάτα. Ότι δεν βολεύουν κομματική πελατεία με τροπολογίες και διορισμούς. Ότι όσοι τους εμπιστεύθηκαν θα γλιτώσουν... το “μάρμαρο“ από τους φόρους που έρχονται...
 • 06/05  Κωλοτούμπες στην πλατφόρμα... και ας λένε- Γιώργος Κράλογλου
  Ο κόσμος χάνεται από σήμερα και οι πλατφόρμες βλέπουν υπονόμευση και στην ανάπτυξη. Μας υπονομεύουν τα ξένα κέντρα και ξένοι δάκτυλοι στην ανάπτυξη που την πήγαν… σκόπιμα (λένε) στο 0,5% για το 2015 αντί του 2,5% (που βόλευε το παραμύθιασμα των ιθαγενών). Αυτά και άλλα χθεσινά μαντάτα αναγκάζουν τώρα την σταλινική πλατφόρμα να μπει στην ομάδα της “εθνικής κωλοτούμπας“. Και ας “σκίζονται“ για δημοψηφίσματα ή εκλογές.
 • 05/05  Πως θα γίνουν πράσινες οι κόκκινες γραμμές- Γιώργος Κράλογλου
  Μακάρι να κλείσει η συμφωνία (έστω και χωρίς προσύμφωνο...) για να αποφύγουμε την χρεοκοπία που πάλι μας φλερτάρει... Συμφωνία που ακόμη και αν δείχνει που μας πονεί και που μας σφάζει... θα αποκρούει τα επιχειρήματα όσων ζητάνε να μας τραβολογάνε σε άχρηστες εκλογές και δημοψηφίσματα. Μακάρι γιατί μετά το μέτωπο των δανειστών ακολουθεί η μαύρη πραγματικότητα της οικονομίας. Και εδώ οι κόκκινες γραμμές πρασινίζουν... χωρίς να το καταλάβεις.
 • 04/05  Αυτή είναι η "πέμπτη φάλαγγα"- Γιώργος Κράλογλου
  Πέταξε ένα “…να απομονώσουμε την πέμπτη φάλαγγα των ξένων κατεστηµένων κέντρων, των ολιγαρχών, και των κυρίαρχων µίντια…“ ο κομισάριος Ανασυγκρότησης Λαφαζάνης και λιποθυμάει τώρα από υπερηφάνεια το 4% των συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάκιστη αντιγραφή του “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο“ του Ανδρέα που κατάπιναν αμάσητο οι Πασόκοι, του 1980, μέχρι να καταλάβουν τι σημαίνει χοντρό αριστερό δούλεμα όταν ο στόχος είναι μόνο η εξουσία.
 • 30/04  Θέλουν ρήξη και διχασμό- Γιώργος Κράλογλου
  Αυτό το 80% του λαού που μένει αμετακίνητο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ δεν το πάει κάτω με τίποτε η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν λυσσάξει να το διχάσουν. Έχουν φαγωθεί να το ανατρέψουν. Οι δραχμολάγνοι σταλινιστές, που χάνουν τον κόσμο αν δεν κυβερνούν διχασμένο λαό, πιέζουν τον Τσίπρα για δημοψήφισμα και αδιαφορούν στις συνέπειες. Αρκεί να κρατιόνται στην εξουσία έστω και μιας απένταρης Ελλάδας.
Επόμενη σελίδα »