Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

Δουλειές με φούντες και πολύ μας πάει...

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Του Γιώργου Κράλογλου

Ο ένας δρόμος «ανάπτυξης» είναι αυτός που αναζητήσαμε το Σάββατο στο Σύνταγμα και μας πηγαίνει μια χαρά. Δουλειές με φούντες. Γιατί όχι. Ο άλλος δεν είναι για μας. Γι’ αυτό και τον εγκαταλείψαμε στο 2007. Που να σκοτώνεσαι να μπεις στο τρένο ανάπτυξης του 2,5% της Ευρώπης ή στο παγκόσμιο του 3,5%. Δεν μας πάει. Άλλωστε εμείς κόβουμε τα πόδια σε καπιτάλες και σε ξυπνοπούλια επενδυτές...

Τι πάει να πει ευνοϊκή συγκυρία για ανάπτυξη τώρα που έχουμε διολίσθηση του ευρώ, κατάρρευση των τιμών πετρελαίου και ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπως λένε «αιθεροβάμονες» οικονομολόγοι...

Τι ανοησίες σκαρφίζεται η ολιγαρχία για συνδυασμό της συγκυρίας αυτής και με τα σχεδόν αρνητικά ευρωπαϊκά επιτόκια των αγορών που δανείζουν όποιον τους ζητάει αλλά πληρώνει τα χρέη του.

Εμείς έχουμε αξιοπρέπεια. Να πάνε να τα κερδίσουν οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Κύπριοι που «τα κατέβασαν» στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ για να βγουν από τα μνημόνια και να κοκορεύονται… πως δανείζονται από τις αγορές με μηδενικό επιτόκιο και διαθέτουν επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης από 2,5% μέχρι 4,5% (Πορτογαλία -Ιρλανδία).

Να πάνε να τα κερδίσουν αυτά οι Κινέζοι, οι Ρώσοι και οι Ινδοί που έχουν λυσσάξει να κάνουν επενδύσεις σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. για περάσουν τα προϊόντα τους στην μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά και να αναβαθμισθούν στην διεθνή.

Τα ελληνικά δίκτυα της ενεργείας, των λιμανιών, των αεροδρομίων, των τρένων και των οδικών μεταφορών τα κρατάμε για τους Φωτόπουλους και τους Μπαλασόπουλους.

Ας τα ανοίγουν οι Ιταλοί οι Ισπανοί και οι άλλοι κουτόφραγκοι. Εμείς θα κρατάμε κλειστές τις αγορές ενέργειας, μεταφορών, ερευνών, και ό,τι άλλο μπορούμε. Και ας μας καταδικάζουν στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου. Θα πληρώνουμε τα πρόστιμα όπως και τα χρέη μας …

Για να μην τους στείλουμε τον σύντροφο Βαρουφάκη να τους μάθει τι σημαίνει ανάπτυξη και ελεύθερη ανταγωνιστική αγορά για το καλό των συντρόφων- πολιτών.

Και αν δεν τους φτάνει ο Βαρουφάκης τους στέλνουμε και τον σύντροφο Λαφαζάνη να τους μάθει τι σημαίνει κρατικό μονοπώλιο «υψίστης ασφαλείας» από το οποίο «δραπέτευσε» μόνο ένας. Ο ΟΤΕ για να καταντήσει… να πουλάει τηλέφωνα και στους βοσκούς των κορυφών της Πίνδου και να σκάνε οι Αλβανοί…

Στην Ελλάδα που σκίσαμε τα μνημόνια και πέταξε με τις κλωτσιές τις Τρόικες δεν περνάνε αυτά… Η Ελλάδα έχει καθαρό μέτωπο… Και αξιοπρέπεια…

Για τους Έλληνες «τσαμπουκαλήδες» διαπραγματευτές δεν έχει απολύτως καμία σημασία ότι εξάμηνη (από τον περασμένο Δεκέμβριο) διακοπή της διαπραγμάτευσης έχει προκαλέσει οικονομικό κόστος για την χώρα 50 δισ. ευρώ και ότι αυτό θα επιβαρύνει από εδώ και στο εξής την οικονομία.

Ας την επιβαρύνει. Κρατήσαμε όμως την αξιοπρέπειά μας και θα την κρατάμε όσο έχουμε στο φορολογικό μαντρί πρόβατα να αρμέγουμε για να καλύψουμε τα κενά στην οικονομία...

Εμάς μας νοιάζει να φτιάξουμε έτσι τον ΦΠΑ και τα χαράτσια ώστε να έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση το Σοβιέτ για τους διορισμούς του. Τους διορισμούς που δεν ξεκίνησαν ακόμη.

Μην βλέπετε την νομενκλατούρα με τους λοιπούς συγγενείς και φίλους… που προηγήθηκε. Η νομενκλατούρα έχει έτσι και αλλιώς προτεραιότητα.

Οι δε καθαρίστριες και οι απολυμένοι Κατρούγκαλου που επανέρχονται ήταν μόνο για τα μάτια και το δούλεμα του λαού…

Ήταν για να βάλουμε πρώτα στο κράτος την νομενκλατούρα που θα κλείσει τις πόρτες του Σοβιέτ στους πονηρούς ιδιώτες και στην ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας για να μην κλείσει ό,τι έχει απομείνει στον τόπο.

Τους «υπονομευτές» ιδιώτες επιχειρηματίες που είχαν και το θράσος να παραδώσουν, μέσα στον Απρίλιο, στον Γιούνκερ επενδυτικά σχέδια 1,5 δισ. ευρώ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και δομές στον τομέα υπηρεσιών μήπως και ταιριάζουν στο πακέτο των 300 δισ. ευρώ που μοιράζει (ο ίδιος) στην Ε.Ε. για να ενισχύσει την κατά 2,5%, ευρωπαϊκή ανάπτυξη…

Τους καπιταλιστές ιδιώτες που έχουν το θράσος να βλέπουν ιδιωτικές επενδύσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις διασύνδεσης της Κρήτης ή παραπέρα ανάπτυξη της χαλυβουργίας και της βιομηχανίας πετρελαίου.

Είναι υπονομευτές του λαού και τις πατρίδας γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι η κρατική μονοπωλιακή ενέργεια και ιδιαίτερα τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, η βαριά βιομηχανία, ο ορυκτός πλούτος και οι μικρομεσαίοι είναι ήδη στα χέρια του συντρόφου Λαφαζάνη για να γράψει την προσωπική του ιστορία… Έχει και την βοήθεια των Ρώσων… ενώ εξασφάλισε και την εγγύηση των Αμερικανών...

george.kraloglou@capital.gr

Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

Προηγούμενα άρθρα

 • 15/05  Σοβιέτ στην ενέργεια ή μειώσεις στην ολιγαρχία; Αποφασίστε…- Γιώργος Κράλογλου
  Ξεχάστε αυτά που σιγοψιθυρίστηκαν (γενικά) για φτηνότερο ρεύμα από το Σοβιετικό κρατικό μονοπώλιο. Ξεχάστε και ό,τι ακούστηκε για μειώσεις στη βαριά βιομηχανία για να μην κλείσουν. Η ΔΕΗ θέλει άμεσα πάνω από 500 εκατ. ευρώ για επενδύσεις ώστε να μην περάσει ιδιωτικό κεφάλαιο ούτε από χαραμάδα... Η Hellenic Steel που το έβαλε στα πόδια προχθές, μετά από 51 χρόνια στην Ελλάδα, κατάλαβε πολύ καλά τι μας περιμένει.
 • 14/05  Δημοψηφίσματα και για παιδεία και για οικονομία- Γιώργος Κράλογλου
  Ας τελειώνουν επιτέλους με την κωλοτούμπα τους και ας μην μας πρήζουν άλλο με τα δημοψηφίσματα. Η γνώμη του λαού για το μνημόνιο τους μάρανε. Για την καθεστωτική κομματικοποίηση της παιδείας ο λαός δεν έχει γνώμη. Για την νομενκλατούρα που κάθεται στο σβέρκο μας ο λαός να κοιτάει την δουλειά του. Για τον διωγμό επενδυτών, επενδύσεων και επιχειρήσεων που δεν θέλουν το κράτος συνεταίρο δεν πέφτει λόγος στο λαό.
 • 13/05  Οι καθαρίστριες ξενοδοχείων δεν είναι του λαού- Γιώργος Κράλογλου
  Είναι ορθό να επαναφέρεις τις κρατικές καθαρίστριες που (πολύ κακώς) απολύθηκαν, από το ίδιο το κράτος, αλλά εντελώς απαράδεκτο να τις χρησιμοποιείς σαν μπολσεβίκες που μετά την επανάσταση... το γλέντησαν στα τσαρικά ανάκτορα. Τα θεάματα αυτά είναι ντροπή όταν έχεις 1.500.000 ιδιώτες άνεργους στην πλειοψηφία εργάτες και καθαρίστριες. Πολύ περισσότερο δε όταν στήνεις θεάματα για να αποπροσανατολίζεις τον λαό από τα χαράτσια που φέρνεις με το νέο μνημόνιο.
 • 12/05  Συμφώνησαν να μην τα λένε μνημόνια- Γιώργος Κράλογλου
  Αυτό μας νοιάζει. Αυτό συμφωνήσαμε. Εσείς δεν θα λέτε μνημόνια τα μνημόνια που ευχαρίστως θα υπογράψουμε. Θα τα λέτε προσύμφωνο... και οριστική συμφωνία. Και εμείς ξεχνάμε δημοψηφίσματα και εκλογές. Εμείς θα κάνουμε δημοψήφισμα μόνο αν σας βολεύει για τα κοινοβούλιά σας. Και εσείς θα μας πείτε τι θα ρωτήσουμε. Και αν δεν σας πειράζει πείτε και μια καλή κουβέντα για τον Βαρουφάκη... Ότι σας στρίμωξε και σας φόβισε...
 • 08/05  Γκαρσόν... τον λογαριασμό- Γιώργος Κράλογλου
  Ο Γεώργιος Δράκος της ιστορικής ΙΖΟΛΑ προέβλεπε ότι με κακές επιλογές ακόμη και στον φυσικό μας χώρο την ΕΟΚ θα γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης. Ο ιδρυτής της Πειραϊκής - Πατραϊκής Χριστόφορος Κατσάμπας άπλωνε μια πετσέτα για να δείξει το μέλλον μας στην Ευρώπη χωρίς βιομηχανία και ανταγωνιστική οικονομία. Τους είπαμε δοσίλογους μεταπράτες και κάναμε το κράτος σοβιετικό βιομήχανο. Τον λογαριασμό, 180% και κάτι του ΑΕΠ, θα τον πληρώσουμε ως “πελάτες“ ή ως γκαρσόνια;
 • 07/05  Στα κρυφά και με ψέματα- Γιώργος Κράλογλου
  Μέρος της τραγωδίας που περνάμε, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι και η επιμονή τους στην σκόπιμη ασάφεια και σύγχυση (μοναδική επιδεξιότητα των αριστερών από εποχής Ανδρέα) με φτηνά αριστεριλίκια ότι “χορεύουν“ τους δανειστές... Ότι δεν έχουν δεξιές τσέπες... και καταθέσεις στας Ελβετίας... επειδή δεν φοράνε γραβάτα. Ότι δεν βολεύουν κομματική πελατεία με τροπολογίες και διορισμούς. Ότι όσοι τους εμπιστεύθηκαν θα γλιτώσουν... το “μάρμαρο“ από τους φόρους που έρχονται...
 • 06/05  Κωλοτούμπες στην πλατφόρμα... και ας λένε- Γιώργος Κράλογλου
  Ο κόσμος χάνεται από σήμερα και οι πλατφόρμες βλέπουν υπονόμευση και στην ανάπτυξη. Μας υπονομεύουν τα ξένα κέντρα και ξένοι δάκτυλοι στην ανάπτυξη που την πήγαν… σκόπιμα (λένε) στο 0,5% για το 2015 αντί του 2,5% (που βόλευε το παραμύθιασμα των ιθαγενών). Αυτά και άλλα χθεσινά μαντάτα αναγκάζουν τώρα την σταλινική πλατφόρμα να μπει στην ομάδα της “εθνικής κωλοτούμπας“. Και ας “σκίζονται“ για δημοψηφίσματα ή εκλογές.
 • 05/05  Πως θα γίνουν πράσινες οι κόκκινες γραμμές- Γιώργος Κράλογλου
  Μακάρι να κλείσει η συμφωνία (έστω και χωρίς προσύμφωνο...) για να αποφύγουμε την χρεοκοπία που πάλι μας φλερτάρει... Συμφωνία που ακόμη και αν δείχνει που μας πονεί και που μας σφάζει... θα αποκρούει τα επιχειρήματα όσων ζητάνε να μας τραβολογάνε σε άχρηστες εκλογές και δημοψηφίσματα. Μακάρι γιατί μετά το μέτωπο των δανειστών ακολουθεί η μαύρη πραγματικότητα της οικονομίας. Και εδώ οι κόκκινες γραμμές πρασινίζουν... χωρίς να το καταλάβεις.
 • 04/05  Αυτή είναι η "πέμπτη φάλαγγα"- Γιώργος Κράλογλου
  Πέταξε ένα “…να απομονώσουμε την πέμπτη φάλαγγα των ξένων κατεστηµένων κέντρων, των ολιγαρχών, και των κυρίαρχων µίντια…“ ο κομισάριος Ανασυγκρότησης Λαφαζάνης και λιποθυμάει τώρα από υπερηφάνεια το 4% των συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάκιστη αντιγραφή του “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο“ του Ανδρέα που κατάπιναν αμάσητο οι Πασόκοι, του 1980, μέχρι να καταλάβουν τι σημαίνει χοντρό αριστερό δούλεμα όταν ο στόχος είναι μόνο η εξουσία.
 • 30/04  Θέλουν ρήξη και διχασμό- Γιώργος Κράλογλου
  Αυτό το 80% του λαού που μένει αμετακίνητο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ δεν το πάει κάτω με τίποτε η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν λυσσάξει να το διχάσουν. Έχουν φαγωθεί να το ανατρέψουν. Οι δραχμολάγνοι σταλινιστές, που χάνουν τον κόσμο αν δεν κυβερνούν διχασμένο λαό, πιέζουν τον Τσίπρα για δημοψήφισμα και αδιαφορούν στις συνέπειες. Αρκεί να κρατιόνται στην εξουσία έστω και μιας απένταρης Ελλάδας.
Επόμενη σελίδα »