Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

Κωλοτούμπες στην πλατφόρμα... και ας λένε

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Του Γιώργου Κράλογλου

Ο  κόσμος χάνεται από σήμερα και  οι πλατφόρμες βλέπουν υπονόμευση και στην ανάπτυξη. Μας υπονομεύουν τα  ξένα κέντρα και ξένοι δάκτυλοι  στην ανάπτυξη  που την πήγαν… σκόπιμα (λένε)  στο 0,5% για το 2015 αντί του  2,5% (που  βόλευε το παραμύθιασμα των  ιθαγενών). Αυτά και άλλα  χθεσινά μαντάτα αναγκάζουν  τώρα  την σταλινική πλατφόρμα να μπει στην ομάδα της «εθνικής κωλοτούμπας». Και ας  «σκίζονται» για  δημοψηφίσματα ή  εκλογές.

Τρέχουν από προχθές σαν παλαβοί να προλάβουν το πιστωτικό γεγονός ώστε  να εξασφαλίσουν τους μισθούς των 1.250.000 κρατικών υπαλλήλων των υπουργείων, των  χρήσιμων και άχρηστων ΔΕΚΟ, των  κρατικών συμβασιούχων, των Περιφερειών και των Δήμων πουλώντας, γενικά και αόριστα, το παραμύθι για μισθούς και συντάξεις.

Δεν είναι βέβαια της ώρας αλλά όπως και να το κάνεις δεν περνάει απαρατήρητο (τέτοιες ημέρες και κυρίως τέτοιες ώρες) ότι όλοι αυτοί οι πατριώτες... που μιλάνε  και κόπτονται για μισθούς δεν σκέφτονται το 1.000.000 εργάτες και υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα που κάθε μέρα χάνουν μέχρι δέκα καρέκλες.

Ούτε τους 1.500.000 άνεργους που με μηδενική ανάπτυξη δεν θα δουν απασχόληση  ούτε με δίωρα...

Αλλά ας πάνε να κόψουν τον λαιμό τους οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με τους καπιτάλες... που έμπλεξαν. 

Ας πρόσεχαν για να μην έχουν τώρα τετράωρα και παγωμένους μισθούς για εξάμηνα και βάλε...

Αν είχαν την παραμικρή έγνοια για τον ιδιωτικό τομέα η ένδειξη και μόνο για μηδενική ανάπτυξη, από τα χθεσινά στοιχεία της Κομισιόν,  (διότι αυτό σημαίνει  και το 0,5% στην κατάσταση που βρισκόμαστε) θα  έπρεπε να απαντηθεί  υπεύθυνα και επίσημα από την κυβέρνηση  με πειστικά επιχειρήματα.

Και αυτό ανεξάρτητα από τις ώρες θρίλερ που περνάει από χθες  η οικονομία και βεβαίως η χώρα.

Φθάνουν όμως στο σημείο να  συζητάνε (σύμφωνα με τις δηλώσεις του  συντρόφου Ήσυχου σε  χθεσινή εκπομπή)   να μην πληρώσουν το ΔΝΤ  (τώρα που μας έδειξε όλα του τα δόντια) αρκεί να μην χάσουν  τους ψηφοφόρους- πελάτες και τον κομματικό στρατό που χτίζεται εδώ και 40 χρόνια  με «ιερή συμμαχία» κυβερνήσεων  και αντιπολιτεύσεων όλων των κομμάτων.

Μόνο αφελής θα μπορούσε να φανταστεί σχέδιο παγώματος, ας πούμε για ένα τρίμηνο, των μισθών των κρατικών υπαλλήλων τις δύσκολες αυτές ώρες πληρωμής των δόσεων.

Θυσία στην οποία υποχρεώνονται (με εντολή λογιστηρίου) μόνο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι όταν πρόκειται να πληρωθεί η δόση του μαγαζιού στην Τράπεζα ή στην Εφορία.  

Αφελής επίσης θα ήταν και όποιος φαντάζονταν  μείωση  δαπανών  του κορβανά με κλείσιμο των άχρηστων Οργανισμών κράτους, περιφέρειας και τοπικής αυτοδιοίκησης  (πάνω από 2000)  επειδή δεν έχουν λεφτά οι φορολογούμενοι να τους πληρώσουν  όσο το μαρτύριο της σταγόνας του της ΕΚΤ συνεχίζεται και θα συνεχίζεται το 2015 και το 2016.  

Όμως οι κρατικοί υπάλληλοι είναι οι πρώτοι που θα ψηφίσουν με τα δύο χέρια και με δαγκωτό... την παραμονή στην Ευρώπη και στο ευρώ και ενάντια στην ρήξη σε περίπτωση δημοψηφίσματος.

Θα ψηφίσουν στο 100%  αφού έχουν ως  δεδομένο τον κρατισμό και τον Σοβιετισμό τουλάχιστον  όσο κρατήθηκε και το ΠΑΣΟΚ.

Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (το έχουμε σημειώσει και παλαιότερα) ανέβηκε στην εξουσία για να μείνει  και θα μείνει  κάτω από οποιοδήποτε σχήμα που βεβαίως θα έχει ως κορμό τον κρατισμό.

Αυτή η προοπτική, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, μπορεί να  ανατραπεί μόνο με  (διαφαινόμενο πάλι από χθες ) αριστερό  πολιτικό ατύχημα ρήξης  με την Ευρώπη.

Το 4%  που  συνθέτει τις  πλατφόρμες και τις συνιστώσες των Εξαρχείων  παίζει αυτό το σενάριο (τι έχει να χάσει άλλωστε)  όπως και αντιπολιτευτικά ο ΣΥΡΙΖΑ (στο σύνολό του)  μίλαγε για νταούλια και αξιοπρέπεια στην Ευρώπη αλλά εννοούσε το ξεβράκωμα της χώρας και τα Ουάου... του Βαρουφάκη.

Είναι όμως άλλο πράγμα να κάνεις τον τσάμπα μάγκα στην αντιπολίτευση και άλλο πράγμα να έχεις  απέναντί σου έναν ολόκληρο κομματικό στρατό 1.250.000 ψηφοφόρων που περιμένουν να πληρωθούν στην ημέρα τους και στην ώρα τους. 

Θυμάστε όταν από  τα υπουργικά γραφεία είπαν με αριστερό νταηλίκι δεν υπάρχουν λεφτά αλλά οι Φωτόπουλοι τους  έτριξαν τα δόντια  και πλήρωσαν μέχρι και τα σάντουιτς...

Αυτός  ο στρατός κατοχής του κράτους είναι αποφασισμένος να  βρεθεί μπροστά στις  συνιστώσες αν συμβεί και του κάνουν ζημιά.

Και  επειδή  οι πλατφόρμες  με τις δεξιές τσέπες...  ανέβηκαν  στην εξουσία για να μείνουν δεν θέλουν να τα χαλάσουν μαζί τους.

Θα αποδεχθούν (αν υπογραφεί) το μνημόνιο   Μέρκελ - Λαγκάρντ - Τσίπρα ως «πολιτική συμφωνία» εντός της εντολής του λαού. Και έτσι θα εξασφαλίσουν δανεικά για τα χρέη ώστε να μπορεί ο κορβανάς να πληρώνει όταν ψηφίζουν και για δεύτερη φορά αριστερά... Εκτός αν πάμε σε πολιτικό ατύχημα οπότε ας πρόσεχαν και αυτοί. 

george.kraloglou@capital.gr 

Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

Προηγούμενα άρθρα

 • 15/05  Σοβιέτ στην ενέργεια ή μειώσεις στην ολιγαρχία; Αποφασίστε…- Γιώργος Κράλογλου
  Ξεχάστε αυτά που σιγοψιθυρίστηκαν (γενικά) για φτηνότερο ρεύμα από το Σοβιετικό κρατικό μονοπώλιο. Ξεχάστε και ό,τι ακούστηκε για μειώσεις στη βαριά βιομηχανία για να μην κλείσουν. Η ΔΕΗ θέλει άμεσα πάνω από 500 εκατ. ευρώ για επενδύσεις ώστε να μην περάσει ιδιωτικό κεφάλαιο ούτε από χαραμάδα... Η Hellenic Steel που το έβαλε στα πόδια προχθές, μετά από 51 χρόνια στην Ελλάδα, κατάλαβε πολύ καλά τι μας περιμένει.
 • 14/05  Δημοψηφίσματα και για παιδεία και για οικονομία- Γιώργος Κράλογλου
  Ας τελειώνουν επιτέλους με την κωλοτούμπα τους και ας μην μας πρήζουν άλλο με τα δημοψηφίσματα. Η γνώμη του λαού για το μνημόνιο τους μάρανε. Για την καθεστωτική κομματικοποίηση της παιδείας ο λαός δεν έχει γνώμη. Για την νομενκλατούρα που κάθεται στο σβέρκο μας ο λαός να κοιτάει την δουλειά του. Για τον διωγμό επενδυτών, επενδύσεων και επιχειρήσεων που δεν θέλουν το κράτος συνεταίρο δεν πέφτει λόγος στο λαό.
 • 13/05  Οι καθαρίστριες ξενοδοχείων δεν είναι του λαού- Γιώργος Κράλογλου
  Είναι ορθό να επαναφέρεις τις κρατικές καθαρίστριες που (πολύ κακώς) απολύθηκαν, από το ίδιο το κράτος, αλλά εντελώς απαράδεκτο να τις χρησιμοποιείς σαν μπολσεβίκες που μετά την επανάσταση... το γλέντησαν στα τσαρικά ανάκτορα. Τα θεάματα αυτά είναι ντροπή όταν έχεις 1.500.000 ιδιώτες άνεργους στην πλειοψηφία εργάτες και καθαρίστριες. Πολύ περισσότερο δε όταν στήνεις θεάματα για να αποπροσανατολίζεις τον λαό από τα χαράτσια που φέρνεις με το νέο μνημόνιο.
 • 12/05  Συμφώνησαν να μην τα λένε μνημόνια- Γιώργος Κράλογλου
  Αυτό μας νοιάζει. Αυτό συμφωνήσαμε. Εσείς δεν θα λέτε μνημόνια τα μνημόνια που ευχαρίστως θα υπογράψουμε. Θα τα λέτε προσύμφωνο... και οριστική συμφωνία. Και εμείς ξεχνάμε δημοψηφίσματα και εκλογές. Εμείς θα κάνουμε δημοψήφισμα μόνο αν σας βολεύει για τα κοινοβούλιά σας. Και εσείς θα μας πείτε τι θα ρωτήσουμε. Και αν δεν σας πειράζει πείτε και μια καλή κουβέντα για τον Βαρουφάκη... Ότι σας στρίμωξε και σας φόβισε...
 • 11/05  Δουλειές με φούντες και πολύ μας πάει...- Γιώργος Κράλογλου
  Ο ένας δρόμος “ανάπτυξης“ είναι αυτός που αναζητήσαμε το Σάββατο στο Σύνταγμα και μας πηγαίνει μια χαρά. Δουλειές με φούντες. Γιατί όχι. Ο άλλος δεν είναι για μας. Γι’ αυτό και τον εγκαταλείψαμε στο 2007. Που να σκοτώνεσαι να μπεις στο τρένο ανάπτυξης του 2,5% της Ευρώπης ή στο παγκόσμιο του 3,5%. Δεν μας πάει. Άλλωστε εμείς κόβουμε τα πόδια σε καπιτάλες και σε ξυπνοπούλια επενδυτές...
 • 08/05  Γκαρσόν... τον λογαριασμό- Γιώργος Κράλογλου
  Ο Γεώργιος Δράκος της ιστορικής ΙΖΟΛΑ προέβλεπε ότι με κακές επιλογές ακόμη και στον φυσικό μας χώρο την ΕΟΚ θα γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης. Ο ιδρυτής της Πειραϊκής - Πατραϊκής Χριστόφορος Κατσάμπας άπλωνε μια πετσέτα για να δείξει το μέλλον μας στην Ευρώπη χωρίς βιομηχανία και ανταγωνιστική οικονομία. Τους είπαμε δοσίλογους μεταπράτες και κάναμε το κράτος σοβιετικό βιομήχανο. Τον λογαριασμό, 180% και κάτι του ΑΕΠ, θα τον πληρώσουμε ως “πελάτες“ ή ως γκαρσόνια;
 • 07/05  Στα κρυφά και με ψέματα- Γιώργος Κράλογλου
  Μέρος της τραγωδίας που περνάμε, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι και η επιμονή τους στην σκόπιμη ασάφεια και σύγχυση (μοναδική επιδεξιότητα των αριστερών από εποχής Ανδρέα) με φτηνά αριστεριλίκια ότι “χορεύουν“ τους δανειστές... Ότι δεν έχουν δεξιές τσέπες... και καταθέσεις στας Ελβετίας... επειδή δεν φοράνε γραβάτα. Ότι δεν βολεύουν κομματική πελατεία με τροπολογίες και διορισμούς. Ότι όσοι τους εμπιστεύθηκαν θα γλιτώσουν... το “μάρμαρο“ από τους φόρους που έρχονται...
 • 05/05  Πως θα γίνουν πράσινες οι κόκκινες γραμμές- Γιώργος Κράλογλου
  Μακάρι να κλείσει η συμφωνία (έστω και χωρίς προσύμφωνο...) για να αποφύγουμε την χρεοκοπία που πάλι μας φλερτάρει... Συμφωνία που ακόμη και αν δείχνει που μας πονεί και που μας σφάζει... θα αποκρούει τα επιχειρήματα όσων ζητάνε να μας τραβολογάνε σε άχρηστες εκλογές και δημοψηφίσματα. Μακάρι γιατί μετά το μέτωπο των δανειστών ακολουθεί η μαύρη πραγματικότητα της οικονομίας. Και εδώ οι κόκκινες γραμμές πρασινίζουν... χωρίς να το καταλάβεις.
 • 04/05  Αυτή είναι η "πέμπτη φάλαγγα"- Γιώργος Κράλογλου
  Πέταξε ένα “…να απομονώσουμε την πέμπτη φάλαγγα των ξένων κατεστηµένων κέντρων, των ολιγαρχών, και των κυρίαρχων µίντια…“ ο κομισάριος Ανασυγκρότησης Λαφαζάνης και λιποθυμάει τώρα από υπερηφάνεια το 4% των συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάκιστη αντιγραφή του “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο“ του Ανδρέα που κατάπιναν αμάσητο οι Πασόκοι, του 1980, μέχρι να καταλάβουν τι σημαίνει χοντρό αριστερό δούλεμα όταν ο στόχος είναι μόνο η εξουσία.
 • 30/04  Θέλουν ρήξη και διχασμό- Γιώργος Κράλογλου
  Αυτό το 80% του λαού που μένει αμετακίνητο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ δεν το πάει κάτω με τίποτε η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν λυσσάξει να το διχάσουν. Έχουν φαγωθεί να το ανατρέψουν. Οι δραχμολάγνοι σταλινιστές, που χάνουν τον κόσμο αν δεν κυβερνούν διχασμένο λαό, πιέζουν τον Τσίπρα για δημοψήφισμα και αδιαφορούν στις συνέπειες. Αρκεί να κρατιόνται στην εξουσία έστω και μιας απένταρης Ελλάδας.
Επόμενη σελίδα »

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση