Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €

Θέλουν ρήξη και διχασμό

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Του Γιώργου Κράλογλου

Αυτό το 80% του λαού που μένει αμετακίνητο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ δεν το πάει κάτω με τίποτε η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν λυσσάξει να το διχάσουν. Έχουν φαγωθεί να το ανατρέψουν. Οι δραχμολάγνοι σταλινιστές, που χάνουν τον κόσμο αν δεν κυβερνούν διχασμένο λαό, πιέζουν τον Τσίπρα για δημοψήφισμα και αδιαφορούν στις συνέπειες. Αρκεί να κρατιόνται στην εξουσία έστω και μιας απένταρης Ελλάδας.

Οι γνωστοί πλέον από τις δηλώσεις και τις ακραίες σταλινικές τους θέσεις για ρήξη με την Ευρώπη, για επιστροφή στην δραχμή, για λογοκρισία, για κλείσιμο των συνόρων, για αντιγραφή της Βενεζουέλας και της Αργεντινής θέλουν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν στο 80% του λαού την βούληση του 4% των ψηφοφόρων που μπορεί (λέω μπορεί...) και να μην έχουν αντιληφθεί που τους πηγαίνουν οι πλατφόρμες...

Έχω μάλιστα πολλούς λόγους να πιστεύω ότι επιδιώκουν να κρατάνε «από τον λαιμό» τον Τσίπρα μήπως και τα βρει με την Μέρκελ και τους δανειστές οπότε ζήτω που καήκανε... χωρίς δραχμή.

Γιατί, ενώ θα πέσουν έξω οι υπολογισμοί τους πάνω στην δραχμή, θα την πατήσουν, καθώς τίποτε από τα σταλινικά τους δεν θα συμμαζεύεται όταν θα πάει περίπατο η προσπάθεια να διχάσουν τον λαό ώστε να σιγουρέψουν την μακρόχρονη (έτσι φαντάζονται) παραμονή τους στην εξουσία.

Όμως γιατί ο Τσίπρας αναφέρθηκε σε δημοψήφισμα (με ιδιαίτερη έμφαση μάλιστα) και όχι σε εκλογές στην περίπτωση που βρει ζόρια με την συμφωνία και οι συμβιβασμοί του απαιτήσουν αλυσίδα από κωλοτούμπες...

Από όσα ακούω στάθηκε στο δημοψήφισμα (απορρίπτοντας τις εκλογές) μόνο για να ηρεμήσει τους Λαφαζάνηδες, Στρατούληδες, Λαπαβίτσες, Μπαλτάδες, Χρυσόγονους και τους άλλους που «ηγούνται» του 4% για την περίπτωση που θα τους χρειαστεί να αναστρέψουν αυτά που λένε σήμερα.

Να δηλώσουν δηλαδή και δημόσια ότι ο συμβιβασμός με τους δανειστές ήταν επιτυχής και καλύπτει την εντολή και των οπαδών της μικρής μειοψηφίας της πλατφόρμας αφού η εντολή του 80% του λαού είναι δεδομένη.

Απέφυγε δε να αναφερθεί στις εκλογές για να μην τα κάνει χειρότερα επειδή κανείς δεν μπορεί να ποντάρει (από σήμερα) πως θα χειρισθεί ο Τσίπρας το βαρίδι του 4% με τυχόν υπολογίσιμη αυτοδυναμία από τις εκλογές. Κρατείστε το αυτό.

Με όλα αυτά στην πλάτη του ο πρωθυπουργός προφανώς και μετράει το τεράστιο πολιτικό κόστος τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ αν οδηγήσει την Ελλάδα στην τραγωδία της ρήξης με την Ευρώπη.

Πολύ δε περισσότερο όταν η ρήξη προκύψει ως ατύχημα από την πλευρά του και (ακόμη χειρότερα) επειδή ο Τσίπρας θα κάνει το σφάλμα να ικανοποιήσει τα παιδικά όνειρα μιας μικρής ομάδας μαρξιστών και σταλινικών που ούτε στο ΚΚΕ κατάφεραν να προσαρμοστούν.

Μιας ομάδας μαρξιστών που πάσχισε να προκαλέσει διχασμό με το μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί καθυβρίζοντας Γερμανοτσολιάδες όσους Έλληνες επιμένουν να μείνουν στην Ευρώπη όπως και οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Κύπριοι που επίσης βρέθηκαν σε κατάσταση μνημονίων.

Από αυτόν τον πυρήνα (που ακόμη ανέχεται ο Τσίπρας έστω και για λόγους σκοπιμότητας) καθιερώθηκαν και τα πιστοποιητικά «μνημονιακών φρονημάτων» σε όποιον Έλληνα τολμάει να μιλήσει για παραμονή της Ελλάδα στην Ευρώπη.

Δεν τους βγήκε όμως αυτός ο διχασμός και θα τον καταπιούν (αν ο Τσίπρας δεν κάνει το λάθος της ρήξης) για να βολέψουν το τρίτο μνημόνιο που θα υπογράψει η κυβέρνηση τον Ιούνιο (με εντολή του λαού θα πουν) αποφεύγοντας το ρίσκο του πολιτικού κόστους από ένα δημοψήφισμα.

Παρ΄ όλα αυτά επιμένουν στον διχασμό. Και πασχίζουν τώρα να μας χωρίσουν σε αυτούς που θέλουν και αυτούς που δεν θέλουν την ρήξη με την Ευρώπη, για την οποία αγωνίζεται ο επικεφαλής των δραχμολάγνων Λαπαβίτσας.

Ταυτόχρονα χρησιμοποιούν και την δραχμή μήπως και καταφέρουν να μας διχάσουν στους δικούς τους που θέλουν να σωθούν με την δραχμή και στους άλλους που θέλουν να «καταστρέψουν» την Ελλάδα επιμένοντας στο ευρώ.

Προσπάθησαν επίσης και με τον σύντροφο Παρασκευόπουλο γκρεμίζοντας το Γκαίτε... να μας διχάσουν σε προδότες Έλληνες γερμανομαθείς από το Γκαίτε και μη γερμανομαθείς πατριώτες...

Τα πρόλαβε όμως αυτά τα ρεζιλίκια και τα μάζεψε ο Τσίπρας που τρέχει από πίσω για να σβήνει τις αμαρτίες τους...

Τα αποτελέσματα όμως της πυρόσβεσης... θα φανούν τελικά αν η πλατφόρμα δεχθεί ότι ο συμβιβασμός που θα φέρει (πιστεύω συντομότατα) ο Τσίπρας από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες καλύπτει και την εντολή του λαού για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...

george.kraloglou@capital.gr 

Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

Προηγούμενα άρθρα

 • 15/05  Σοβιέτ στην ενέργεια ή μειώσεις στην ολιγαρχία; Αποφασίστε…- Γιώργος Κράλογλου
  Ξεχάστε αυτά που σιγοψιθυρίστηκαν (γενικά) για φτηνότερο ρεύμα από το Σοβιετικό κρατικό μονοπώλιο. Ξεχάστε και ό,τι ακούστηκε για μειώσεις στη βαριά βιομηχανία για να μην κλείσουν. Η ΔΕΗ θέλει άμεσα πάνω από 500 εκατ. ευρώ για επενδύσεις ώστε να μην περάσει ιδιωτικό κεφάλαιο ούτε από χαραμάδα... Η Hellenic Steel που το έβαλε στα πόδια προχθές, μετά από 51 χρόνια στην Ελλάδα, κατάλαβε πολύ καλά τι μας περιμένει.
 • 14/05  Δημοψηφίσματα και για παιδεία και για οικονομία- Γιώργος Κράλογλου
  Ας τελειώνουν επιτέλους με την κωλοτούμπα τους και ας μην μας πρήζουν άλλο με τα δημοψηφίσματα. Η γνώμη του λαού για το μνημόνιο τους μάρανε. Για την καθεστωτική κομματικοποίηση της παιδείας ο λαός δεν έχει γνώμη. Για την νομενκλατούρα που κάθεται στο σβέρκο μας ο λαός να κοιτάει την δουλειά του. Για τον διωγμό επενδυτών, επενδύσεων και επιχειρήσεων που δεν θέλουν το κράτος συνεταίρο δεν πέφτει λόγος στο λαό.
 • 13/05  Οι καθαρίστριες ξενοδοχείων δεν είναι του λαού- Γιώργος Κράλογλου
  Είναι ορθό να επαναφέρεις τις κρατικές καθαρίστριες που (πολύ κακώς) απολύθηκαν, από το ίδιο το κράτος, αλλά εντελώς απαράδεκτο να τις χρησιμοποιείς σαν μπολσεβίκες που μετά την επανάσταση... το γλέντησαν στα τσαρικά ανάκτορα. Τα θεάματα αυτά είναι ντροπή όταν έχεις 1.500.000 ιδιώτες άνεργους στην πλειοψηφία εργάτες και καθαρίστριες. Πολύ περισσότερο δε όταν στήνεις θεάματα για να αποπροσανατολίζεις τον λαό από τα χαράτσια που φέρνεις με το νέο μνημόνιο.
 • 12/05  Συμφώνησαν να μην τα λένε μνημόνια- Γιώργος Κράλογλου
  Αυτό μας νοιάζει. Αυτό συμφωνήσαμε. Εσείς δεν θα λέτε μνημόνια τα μνημόνια που ευχαρίστως θα υπογράψουμε. Θα τα λέτε προσύμφωνο... και οριστική συμφωνία. Και εμείς ξεχνάμε δημοψηφίσματα και εκλογές. Εμείς θα κάνουμε δημοψήφισμα μόνο αν σας βολεύει για τα κοινοβούλιά σας. Και εσείς θα μας πείτε τι θα ρωτήσουμε. Και αν δεν σας πειράζει πείτε και μια καλή κουβέντα για τον Βαρουφάκη... Ότι σας στρίμωξε και σας φόβισε...
 • 11/05  Δουλειές με φούντες και πολύ μας πάει...- Γιώργος Κράλογλου
  Ο ένας δρόμος “ανάπτυξης“ είναι αυτός που αναζητήσαμε το Σάββατο στο Σύνταγμα και μας πηγαίνει μια χαρά. Δουλειές με φούντες. Γιατί όχι. Ο άλλος δεν είναι για μας. Γι’ αυτό και τον εγκαταλείψαμε στο 2007. Που να σκοτώνεσαι να μπεις στο τρένο ανάπτυξης του 2,5% της Ευρώπης ή στο παγκόσμιο του 3,5%. Δεν μας πάει. Άλλωστε εμείς κόβουμε τα πόδια σε καπιτάλες και σε ξυπνοπούλια επενδυτές...
 • 08/05  Γκαρσόν... τον λογαριασμό- Γιώργος Κράλογλου
  Ο Γεώργιος Δράκος της ιστορικής ΙΖΟΛΑ προέβλεπε ότι με κακές επιλογές ακόμη και στον φυσικό μας χώρο την ΕΟΚ θα γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης. Ο ιδρυτής της Πειραϊκής - Πατραϊκής Χριστόφορος Κατσάμπας άπλωνε μια πετσέτα για να δείξει το μέλλον μας στην Ευρώπη χωρίς βιομηχανία και ανταγωνιστική οικονομία. Τους είπαμε δοσίλογους μεταπράτες και κάναμε το κράτος σοβιετικό βιομήχανο. Τον λογαριασμό, 180% και κάτι του ΑΕΠ, θα τον πληρώσουμε ως “πελάτες“ ή ως γκαρσόνια;
 • 07/05  Στα κρυφά και με ψέματα- Γιώργος Κράλογλου
  Μέρος της τραγωδίας που περνάμε, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι και η επιμονή τους στην σκόπιμη ασάφεια και σύγχυση (μοναδική επιδεξιότητα των αριστερών από εποχής Ανδρέα) με φτηνά αριστεριλίκια ότι “χορεύουν“ τους δανειστές... Ότι δεν έχουν δεξιές τσέπες... και καταθέσεις στας Ελβετίας... επειδή δεν φοράνε γραβάτα. Ότι δεν βολεύουν κομματική πελατεία με τροπολογίες και διορισμούς. Ότι όσοι τους εμπιστεύθηκαν θα γλιτώσουν... το “μάρμαρο“ από τους φόρους που έρχονται...
 • 06/05  Κωλοτούμπες στην πλατφόρμα... και ας λένε- Γιώργος Κράλογλου
  Ο κόσμος χάνεται από σήμερα και οι πλατφόρμες βλέπουν υπονόμευση και στην ανάπτυξη. Μας υπονομεύουν τα ξένα κέντρα και ξένοι δάκτυλοι στην ανάπτυξη που την πήγαν… σκόπιμα (λένε) στο 0,5% για το 2015 αντί του 2,5% (που βόλευε το παραμύθιασμα των ιθαγενών). Αυτά και άλλα χθεσινά μαντάτα αναγκάζουν τώρα την σταλινική πλατφόρμα να μπει στην ομάδα της “εθνικής κωλοτούμπας“. Και ας “σκίζονται“ για δημοψηφίσματα ή εκλογές.
 • 05/05  Πως θα γίνουν πράσινες οι κόκκινες γραμμές- Γιώργος Κράλογλου
  Μακάρι να κλείσει η συμφωνία (έστω και χωρίς προσύμφωνο...) για να αποφύγουμε την χρεοκοπία που πάλι μας φλερτάρει... Συμφωνία που ακόμη και αν δείχνει που μας πονεί και που μας σφάζει... θα αποκρούει τα επιχειρήματα όσων ζητάνε να μας τραβολογάνε σε άχρηστες εκλογές και δημοψηφίσματα. Μακάρι γιατί μετά το μέτωπο των δανειστών ακολουθεί η μαύρη πραγματικότητα της οικονομίας. Και εδώ οι κόκκινες γραμμές πρασινίζουν... χωρίς να το καταλάβεις.
 • 04/05  Αυτή είναι η "πέμπτη φάλαγγα"- Γιώργος Κράλογλου
  Πέταξε ένα “…να απομονώσουμε την πέμπτη φάλαγγα των ξένων κατεστηµένων κέντρων, των ολιγαρχών, και των κυρίαρχων µίντια…“ ο κομισάριος Ανασυγκρότησης Λαφαζάνης και λιποθυμάει τώρα από υπερηφάνεια το 4% των συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάκιστη αντιγραφή του “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο“ του Ανδρέα που κατάπιναν αμάσητο οι Πασόκοι, του 1980, μέχρι να καταλάβουν τι σημαίνει χοντρό αριστερό δούλεμα όταν ο στόχος είναι μόνο η εξουσία.
Επόμενη σελίδα »

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση