Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Θεματικές συζητήσεις | Μετοχικές συζητήσεις |  RSS  |    Αναζήτηση

Σχολιασμός άρθρων
Σύμβολο της εποχής: Οι Καθαρίστριες
15/5/2015
00:06

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Σε μια εποχή που τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης είναι δυσπρόσιτα λόγω πολύωρων συναντήσεων, ταξιδιών και συσκέψεων, ο Πρωθυπουργός βρήκε χρόνο να συναντηθεί με τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών. Οι οποίες είχαν ήδη συνταράξει, προς την "σωστή" κατεύθυνση,  την συνείδηση του αρμόδιου υπουργού του των Οικονομικών. Οι καθαρίστριες που, κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών της κυβέρνησης, επαναπροσλήφθηκαν στο δημόσιο συνιστούν πλέον ένα ζωντανό σύμβολο του σύγχρονου ελληνισμού. Με την έννοια της αναγνώρισης του καίριου ρόλου της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα της οικονομίας σαν παράγοντα εξασφάλισης ισορροπίας στην πορεία της κοινωνίας προς την ευημερία και την ομαλότητα. 

Αξιολογήστε το μήνυμα:
39 ψήφοι
 Απάντηση Αύξουσα εμφάνιση μηνυμάτων Eμφάνιση μηνυμάτων με βάση την βαθμολογία τους
Σελίδα 1 από 41234>

15/5/2015 00:17
Δεν είναι μόνο το κακόγουστο θέατρο πασοκικού τύπου με τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ ένας από τους δείκτες της κατάντιας μας και της πλήρους διαστρέβλωσης κάθε υγιούς σχέσης που θα έπρεπε να υπάρχει με την έννοια της εργασίας. Ακόμη χειρότερο παράδειγμα θεωρώ τα δακρύβρεχτα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών δημοσιογράφων ανήμερα των μεγάλων εορτών και αργιών, που περιγράφουν το ...δράμα που περνούν όσοι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται εκείνες τις μέρες ενώ οι υπόλοιποι υποτίθεται ότι γλεντάνε και ξεκουράζονται. Αντί οι εργαζόμενοι να μιλάνε με υπερηφάνεια για τη δουλειά τους ή για το λειτούργημα που επιτελούν, κλαψουρίζουν για την κακή τους τύχη που τους έριξε στο μεροκάματο.

Την ίδια κακομοιριά και απαξίωση της εργασίας προσπαθούν οι ανεκδιήγητοι δημοσιογράφοι της πλάκας να εκμαιεύσουν με το ζόρι και από νέους και νέες που τυχαίνει προσωρινά να κάνουν μία εργασία που είναι άσχετη με το αντικείμενο των σπουδών τους. Και σ' αυτή την περίπτωση πέφτει πάλι άφθονο τηλεοπτικό κλάμα και συγκίνηση για τις σπουδές που υποτίθεται πως πήγαν χαμένες, ενώ τα παιδιά αυτά θα έπρεπε να νιώθουν υπερήφανα που κερδίζουν το ψωμί τους με την εργασία τους και δεν περιμένουν αραχτά στις καφετέριες το χαρτζιλίκι των συνταξιούχων γονέων ή παππούδων τους. Στις ελεύθερες οικονομίες της Δύσης που τόσο θαυμάζουμε για τις επιδόσεις τους, η δουλειά πραγματικά δεν είναι ντροπή ούτε βάρος, και δεν θα διανοείτο κανείς να παρουσιάσει τέτοια απαράδεκτα ρεπορτάζ φτηνού λαϊκισμού και ηθικής παρακμής.

15/5/2015 00:20
Όλα αυτά γίνονται επειδή η λύση ευρίσκεται μέχρι τώρα. Ή με φόρους, ή με δανεικά, το δημόσιο πληρώνεται. Όλα θα αλλάξουν εάν κάποια στιγμή δεν μπορεί να πληρωθεί το δημόσιο. Για να συμβεί αυτό πρέπει πρώτα βέβαια να πεθάνει ο ΙΤ. Θα πεθάνει.

15/5/2015 00:54
(8)
========= κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών της κυβέρνησης, επαναπροσλήφθηκαν στο δημόσιο συνιστούν πλέον ένα ζωντανό σύμβολο του σύγχρονου ελληνισμού.
Πηγή:www.capital.gr
================

... ζωντανό σύμβολο του σύγχρονου Ελληνισμού ;;;

Μου έρχεται να ξεράσω ...
..ή άρρωστος είμαι,... ή δεν ξέρω τι θα πει Ελληνισμός, ...ή ο Ανδριανόπουλος δεν ξέρει τι γράφει ...

( εκτός αν ο Ανδρέας εννοεί οτι αυτές είναι σύμβολο του ΚΑΡΚΙΝΟΥ που έχει κυριεύσει τον σύγχρονο Ελληνισμό ...και μπέρδεψε τα λόγια του ...)

15/5/2015 01:25
(8)
Αγαπητέ Big:
Πολύ σωστά τα όσα λέει ο "Ανδρέας". Για να εξηγούμαστε ο #2 καθότι, ο τρισμέγιστος #1, είναι ο ΕΝΑΣ, ΜΕΓΑΣ και ΑΞΕΠΕΡΤΑΣΤΟΣ σκατόψυχος, όπως επιμένω να τον αποκαλώ ιδιωτικά προκαλώντας την αντίδραση πολλών "ευαίσθητων" ψυχών, φίλων μου από πολλούς χώρους: (νυν) Σιριζαίων, (πρώην) Δημαριωτών, (νυν ή πρώην) Πασόκων, κλπ...
Όμως ο "Ανδρέας μας" # 2, που τόσο σωστά τα λέει τώρα, έχει κάνει τα εξής:
1) Πήγε κάποια στιγμή και στρατεύτηκε στο ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη.
’ντε να δεχτούμε ότι εδώ μπήκε στον υπολογισμό η μ@μημένη η Real Politik: "Πρέπει να μείνω στο παιχνίδι.".
2) ΟΜΩΣ: Λίαν προσφάτως, όντας -υποτίθεται- εντελώς στην "απ' έξω", υποστήριξε τον εκλεκτό του (μικρο)ολιγάρχη Μαρινάκη για το Δήμο Πειραιά. Το ποιος είναι ο εν λόγω κύριος και το αφεντικό του, εμείς εδώ στο Capital το ξέρουμε.
Επομένως, ακόμα και αν θεωρητικά έχει δίκιο (που αυτό πιστεύω), μήπως -όπως θα έλεγε ο αρχέτυπος Πασόκος Κουτσόγιωργας- "δεν δικαιούται δια να ομιλεί";

15/5/2015 07:40
κ. Ανδριανόπουλε οι απόψεις σας θα εισακουστούν μονο όταν σταματήσουν να καταβάλλονται οι μισθοί και οι συντάξεις του Δημοσίου και οταν ο Δημόσιος τομέας θα πάψει να έχει προβάδισμα έναντι του Ιδιωτικού. Όσο συντηρείται με τα δανεικά το πελατειακό - κομματικό κράτος ο νεοέλληνας θα έχει το βλέμμα του στραμμένο στο Δημόσιο. Ακόμα και τώρα οι γονείς παρακινούν τα παιδιά τους να βολευτούν στο Δημόσιο, αυτή ειναι η προτροπή και η συμβουλή τους. Πρέπει δυστυχώς να χρεοκοπήσουμε οπως η Αργεντινή για να ξυπνήσει ο κόσμος, άλλη λύση δεν βλέπω.

15/5/2015 08:11
Όσο δεν βλέπω τους άνεργους του Ιδιωτικού τομέα και τους ανενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες, ν'αγανακτούν και να διαμαρτύρονται, απορώ και εξίσταμαι.
Κρατώ όμως επιφυλάξεις, γνωρίζοντας το ποιόν των οιωνεί δημοσιογράφων και των καναλαρχών.
Πιθανόν να υπάρχουν πολλές φωνές διαμαρτυρίας και να μην ακούονται είτε διότι δεν "πουλάνε" είτε διότι δεν "συμφέρουν".
Κοντός ψαλμός, πάντως, όπως λέει και ο κ. Schinias παραπάνω, ο Ι.Τ. θα μας αφήσει χρόνους και το Δημόσιο θα πρέπει πλέον να επιβιώσει με τα σύμβολα (και την "αξιοπρέπεια" του επιδειξιομανούς συνεντευξιολόγου).

15/5/2015 08:15
(2)
Όλοι οι πολιτικοί της τελευταίας 40ετιας μάτωσαν για να κάνουν την απασχόληση στο Δημόσιο "ατμομηχανή" της ανάπτυξης κόντρα σε κάθε οικονομική θεωρία. Μια μικρή πορεία αποδόμησης που ειχε ξεκινήσει επι Σαμαρά κι αυτή πέθανε εν τη γενεσει της. Δεν υπαρχει γιατρειά δυστυχως οταν οι γονείς σπρώχνουν τα παιδιά να γίνουν δάσκαλοι και καθαρίστριες υπουργείων (χωρις να υποτιμώ την εκπληκτική τους θέληση). Είμαστε καμένοι απο χέρι !

15/5/2015 08:39
Σας έφαγαν τα σύνδρομα του εμφυλίου και η τεμπελιά σας κ. Ανδριανόπουλε.
Αντί από το 1950 να πείτε στον κόσμο που ούτως ή άλλως ήξερε πώς βγαίνει το μεροκάματο πώς πρέπει να πορεύεται η χώρα, του παρουσιάσατε τον...σοσιαλισμό ως τη μόνη λύση.
Αντί να διώξτε τις παρατάξεις απ' τα πανεπιστήμια, τις βάλατε μέσα. Ενοχικά σύνδρομα στο φουλ. Αντί να προάγετε τους άξιους, δώσατε αξία σε όποιο κοπρόσκυλο αμόρφωτο πουλούσε την ψήφο του. Δεν θέλατε άξιους που να είχαν το θάρρος της γνώμης τους.
Και φυσικά, δεν είχατε δουλέψει και ποτέ ώστε να μάθετε πώς βγαίνει το μεροκάματο. Δίνατε ΠΑΝΤΑ άλλοθι στην αριστερά, αρκεί να περνούσαν οι κομπινούλες σας για να τα παίρνετε (όχι εσείς, το σύστημα γενικά).
Φάτε την τώρα λοιπόν και μεγαλώστε τα παιδιά σας σε μια χώρα, όπου ο επιχειρηματίας είναι ο εχθρός και ο τρομοκράτης είναι απλά ένας πολιτικός αντιφρονών...
’χρηστοι, απαίδευτοι, ανεπάγγελτοι πολιτικοί.

15/5/2015 08:50
(6)
Χα χα χα...φύσικό είναι...
Οι επί δεκαετίες καρα-κατα-βρομεροί...φυσικά ανατριχιάζουν όταν ακούν για καθάρισμα...!

15/5/2015 09:11
Πόσες φορές ακούσαμε για τον "ηρωικό αγώνα των καθαριστριών...".
Αλήθεια τι να πει γνωστός μου μηχανικός που έφυγε στη Σ. Αραβία με την οικογένειά του και δουλεύει υπό αφόρητες συνθήκες: 10ωρα υπό καυτό ήλιο και με τη γυναίκα του να μην τολμάει να βγαίνει έξω, διότι είναι ντροπή να σουλατσάρεις ασυνόδευτη.
Δεν γκρινιάζει όμως, τα λεφτά είναι καλά και η εργασιακή εμπειρία ανεκτίμητη.
Σελίδα 1 από 41234>

Μέλη που παρακολουθούν το θέμα

Oris57
ASPALATHOS
Το θέμα παρακολουθούν 2 εγγεγραμμένα μέλη

Ανακοινώσεις

Μπορείτε να ανεβάζετε εικόνες σχετικές με το κείμενο που γράφετε σε ένα μήνυμά σας. Κάτω από το π...
18/5/2011 Στις θεματικές συζητήσεις και συγκεκριμένα στην ενότητα "Σχολιασμός άρθρων" υπάρχει ...
Από σήμερα επιλεγμένα σχόλια χρηστών σε άρθρα του Capital θα δημοσιεύονται και στο κυρίως site, κ...
Το Capital.gr ανέπτυξε λογισμικό εντός του forum, που «μεταφράζει» αυτόματα τα greeklish μηνύματα...
Στις μετοχικές συζητήσεις, σε αυτές που αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη μετοχή, οι αναγνώστες μπο...
Αρχική σελίδα συζητήσεων    |    Όλα τα μηνύματα    |    Οροι χρήσης