Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Θεματικές συζητήσεις | Μετοχικές συζητήσεις |  RSS  |    Αναζήτηση

Σχολιασμός άρθρων
Σοβιέτ στην ενέργεια ή μειώσεις στην ολιγαρχία; Αποφασίστε…
15/5/2015
00:03

Του Γιώργου Κράλογλου

Ξεχάστε αυτά που σιγοψιθυρίστηκαν (γενικά) για φτηνότερο ρεύμα από το Σοβιετικό κρατικό μονοπώλιο. Ξεχάστε και ό,τι ακούστηκε για μειώσεις στη βαριά βιομηχανία για να μην κλείσουν. Η ΔΕΗ θέλει άμεσα πάνω από 500 εκατ. ευρώ για επενδύσεις ώστε να μην περάσει ιδιωτικό κεφάλαιο ούτε από χαραμάδα... Η Hellenic Steel που το έβαλε στα πόδια προχθές, μετά από 51 χρόνια στην Ελλάδα, κατάλαβε πολύ καλά τι μας περιμένει.   

Το κακιάς ώρας ελληνικό Σοβιέτ που (εκτός ΚΚΕ) έχει στηθεί εδώ και 40 χρόνια για να κάνει το κέφι πολιτικών και οπαδών

Αξιολογήστε το μήνυμα:
10 ψήφοι
 Απάντηση Αύξουσα εμφάνιση μηνυμάτων Eμφάνιση μηνυμάτων με βάση την βαθμολογία τους
Σελίδα 1 από 41234>

15/5/2015 00:25
ΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΩΝ.

Δεν είναι η ενέργεια δουλειά του κράτους.

Το κράτος ας παρέχει σύνορα, δικαστήρια, αστυνομία, που δεν είναι ικανό, κι ας αφήσει την βιομηχανία.

Το κράτος μόνο ελεγκτής, όχι επιχειρηματίας.

Επειδή κάποιοι θα πουν ότι το ρεύμα είναι ζωτικό, λέω το εξής: Το ψωμί είναι ακομα πιο ζωτικό, αλλα δεν έχουμε κρατικούς φούρνους (ακόμα). Το κράτος λέει ότι μια φραντζόλα ψωμί έχει Χ δρχ. Είναι η λεγόμενη διατίμηση. Ομοίως θα πει: Η KWh θα έχει τόσο, θα την παρέχετε σε όλη την επικράτεια, δεν με νοιάζει πως θα βγείτε. Αν μπορεί ένας φούρνος, μπορείτε κι εσείς.

Ρυθμιστής λοιπόν, όχι επιχειρηματίας...

Αλλά τι λέω τώρα σε κομμουνιστές με σφυροδρέπανα.

Θα πεινάσουμε και θα κλάψουμε.

15/5/2015 00:37
(7)
Που ζούμε? Στην Ελλάδα ζούμε. Στην Ελλάδα της πρώτης φοράς αριστερά τουτ ίποτα. Εκεί ζούμε. Όσο αφορά στην ΔΕΗ και την τύχη της, δεν είμαι τόσο σίγουρος για το τι θα γίνει. θα προτιμήσουν να μη έχουμε ρεύμα παρά να πάμε σε ιδιωτικές επενδύσεις.

15/5/2015 00:39
(3)
- Καλημέρα,

- Απορώ πώς, μετά απο 60 χρόνια που φτιάχνουμε φράγματα, έχουμε "φθηνό" λιγνίτη, επιδοτούμε Φ/Β και Α/Γ, ακόμη εισάγουμε ρεύμα και αέριο, και έχουμε και "ακριβό" ρεύμα.

- Δεν ξέρω αν είναι ακριβό συγκριτικά με άλλες Χώρες (πού είσαι ΜΑΝΟΛΑ ???) αλλά δεν παύει να είναι ακριβό με τα τωρινά εισοδήματα.

- Οι "δεητζήδες" γενικά είναι εξειδικευμένο προσωπικό και ξέρω οτι πολλοί απο αυτούς δουλεύουν με συνέπεια.

- Υποθέτω οτι τα "σοβιέτ" (νυν συμβούλια συνδικαλιστών...) πρέπει κάποια στιγμή να εξελιχθούν απο καθαρώς "εργατικά καφενεία" σε σύγχρονα "συμβούλια διαχείρησης επιχειρήσεων".

- Ας ελπίσουμε οτι με τον νέον Πρόεδρο , που ξέρει την δουλειά "απο μέσα", θα πετάξουν την σκουριά απο πάνω τους, προς το συμφέρον ΟΛΩΝ.

15/5/2015 00:44
(5)
Αναμεσα στο σοβιέτ που περιγράφει ο αρθρογράφος και στο νεοφιλελεδισταν (κατα το Πακιστάν) τύπου ενεργκα που ευαγγελίζεται σαν λύση , πρωτιμω το σοβιετ

15/5/2015 01:11
Ο ΟΤΕ είχε κάποτε 32.000 διορισμένους , μετά έγιναν 21.000 ...πριν 3 μήνες ήταν 6800 και τώρα θέλουν να ξεχάσουν άλλους 1000 και να μείνουν 5800 ...
Δηλ. πάνε να γίνουν κανονική δυτική εταιρία ...
Και ο τζίρος του και το αντικείμενο του είναι πολλαπλάσιο, οι τιμές χαμηλότερες, και σε παρακαλάνε να βάλεις και δεύτερο τηλέφωνο ...

Οι μόνοι χαμένοι είναι οι κομματικο-αφισοκολλητές που θα μπορούσαν να είναι διορισμένοι εκεί ...
Φάνηκε δλδ. και στον ΟΤΕ το μέγεθος των υπεράριθμων που μπορεί να κουβαλάει μέσα της μια ΔΕΚΟ όπου η διαφθορά και οι πολιτικοί διορίζουν.
Οι άχρηστοι πολ/ζονται σαν τις κατσαρίδες ...και μετά αρχίζουν τις θεωρίες-φούμαρα για το πόσο λίγοι και χρήσιμοι είναι όλοι τους.

Και μετά προσπαθούν να μας πείσουν οτι η σοβιετία είναι πετυχημένο οικονομικό σύστημα ...και πρέπει να το αντιγράψει η Ελλάδα ...με τα μυαλά του μεγάλου αρχηγού Λαφαζάνη ...κι τους εαυτούς τους στις πουπουλένιες καρέκλες βέβαια ...

Και με τέτοια μυαλά μιλάνε τώρα για το μέλλον της ΔΕΗ ...15/5/2015 01:23
(5)
Ο ΟΤΕ ειχε έτοιμες τεράστιες υποδομές (ψηφιακά δυκτια ) τεράστιο πελατολόγιο μονοπωλιακο και φόρτωσε με εθελουσιες εξόδους τα ασφαλιστικά ταμεία με τεράστιες συντάξεις δεν έγινε αυτό που έγινε λόγω των επενδυτών αλλά γιατί αγοράστηκε τζαπα ενα χρυσορυχειο που το ειχαμε χτησει εμείς οι πολίτες

15/5/2015 01:34
(5)
Ο ρόλος του κράτους οφείλει και πρέπει να είναι ενεργός.
Ένα παράδειγμα απο την Ολλανδία.


iskra.gr: Όταν ο Ντάισελμπλουμ ακύρωνε τις ιδιωτικοποιήσεις ενεργειακών εταιρειών στην Ολλανδία
iskra.gr: Όταν ο Ντάισελμπλουμ ακύρωνε τις ιδιωτικοποιήσεις ενεργειακών εταιρειών στην Ολλανδία
26 03 2015 | 16:06

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων συζητούνταν χρόνια στην Ολλανδία, χωρίς συμφωνία των κομμάτων. Ωστόσο, τον Ιούνιο 2011 η Ολλανδική κυβέρνηση μειοψηφίας Λαϊκού Κόμματος-Χριστιανοδημοκρατών εκπόνησε ένα νέο ενεργειακό σχεδιασμό, προκειμένου να προσαρμόσει την πολιτική της στους στόχους της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το 2020. Τμήμα αυτού του σχεδιασμού ήταν η μερική ιδιωτικοποίηση (πώληση πακέτων μειοψηφίας) δυο μεγάλων ενεργειακών εταιρειών, του διαχειριστή δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου Gasunie (GTS) και του διαχειριστή δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Τένετ.

Αναφορικά με τον ΤεννέΤ να επισημάνουμε ότι δεν πρόκειται για μικρή εταιρεία. Ο Τένετ κατέχει το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρισμού στην Ολλανδία και σε μεγάλο μέρος της Γερμανίας, καθώς το 2009 απέκτησε το δίκτυο της μεγάλης Γερμανικής Ε.Οη, που καλύπτει περίπου το 1/3 της χώρας, απ' τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι το Μόναχο. Μοναδικός μέτοχος της Τένετ Holding B.V. είναι το Υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας.

Μέσα στην τρέχουσα δεκαετία ο TenneΤ σκοπεύει να επενδύσει περίπου 5 δισ. ευρώ στην Ολλανδία και περίπου 8 δισ. ευρώ στη Γερμανία. Το πακέτο μειοψηφίας που επρόκειτο να πωληθει σύμφωνα με τους υπολογισμούς της τότε ολλανδικής κυβέρνησης θα απέφερε περίπου 500 εκατ. ευρώ, πολύ λίγα μπροστά στο μεγάλο επενδυτικό τους πρόγραμμα.

Σε πρώτη προτεραιότητα χρειάζονταν έργα σύνδεσης ηλεκτροπαραγωγής από το λιμάνι του Ρότερνταμ, βασικού οικονομικού "πνεύμονα" της Ολλανδίας και μεγάλου τέρμιναλ λιθάνθρακα, προς το δίκτυο. Χρειάζονταν επίσης έργα σύνδεσης αιολικών πάρκων στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας.

Δυο χρόνια μετά την ανακοίνωση των ιδιωτικοποιήσεων στην ενέργεια, η Ολλανδική κυβέρνηση Λαϊκού Κόμματος-Εργατικών, που προέκυψε απ’ τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2012, "ανέκρουσε πρύμναν" καιτον Οκτώβριο 2013 ανακοίνωσε πως διακόπτει τη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων: «The government has decided not to part-privatise Gasunie and Tennet, reconfirming the importance of public ownership of our gas and electricity networks. However, forms of strategic cooperation through cross-holdings, with other network operators certified under EU rules, are being studied. Any transaction will first be discussed with the House of Representatives». – «Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην ιδιωτικοποιήσει μερικά τη Gasunie και τον Tennet, επαναβεβαιώνοντας τη σπουδαιότητα της δημόσιας ιδιοκτησίας των δικτύων μας στο αέριο και τον ηλεκτρισμό. Ωστόσο εξετάζονται μορφές στρατηγικής συνεργασίας μέσω ανταλλαγής μετοχών με άλλους Ευρωπαϊκούς διαχειριστές δικτύων. Κάθε τέτοια ανταλλαγή θα συζητηθεί πρώτα στη Βουλή των Αντιπροσώπων".

------111aaaadaisel

Εισηγητής της νέας "Κεντρικής Πολιτικής στη Δημόσια Ιδιοκτησία 2013" ήταν ο -προερχόμενος απ’ τους Εργατικούς- τότε Υπουργός Οικονομικών και σημερινός Πρόεδρος του Eurogroup Ζεροέν Dijsselbloem, ο οποίος δήλωνε χαρακτηριστικά: "The reason why we have these companies is the public interest''. - ''Ο λόγος που έχουμε αυτές τις εταιρείες είναι το δημόσιο συμφέρον."

Οι προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή του νέου Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παν. Λαφαζάνη ήταν σαφείς: σταματά κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ.

Από την πρώτη στιγμή αναπτύχθηκε μια ευτελής κινδυνολογία σε βάρος της νέας προοδευτικής ενεργειακής πολιτικής που εξήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η σθεναρή και αταλάντευτη υποστήριξή της κυβέρνησης, δια του αρμοδίου υπουργού στη δημόσια ιδιοκτησία, δημόσια διαχείριση και ανασυγκρότηση των ενεργειακών στρατηγικών εταιρειών της χώρας βρέθηκε στο στόχαστρο ενός ορυμαγδού δημοσιευμάτων που εντέλει θέτουν υπό αίρεση το δικαίωμα αλλά και αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης να ασκεί ενεργειακή πολιτική με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Μια εύστοχη , ενδεχομένως, απάντηση στις παραπάνω αιτιάσεις θα ήταν ότι η ελληνική κυβέρνησει θα πράξει όπως πριν από ενάμιση χρόνοη ολλανδική, "θα επαναβεβαιώσει τη σπουδαιότητα της δημόσιας ιδιοκτησίας των δικτύων μας στον ηλεκτρισμό"!

http://energypress.gr/news/iskragr-otan-o-ntaiselmploym-akyrone-tis-idiotikopoiiseis-energeiakon-etaireion-stin-ollandia

Λίγη ιστορία.
Το 1932 η Πάουερ μονομερώς και αιφνιδιαστικά προέβη σε αύξηση κατα 50% της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος,προκαλώντας την οξύτατη αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου,οι οποίοι συνέταξαν ψήφισμα κατα της Πάουερ.
Πραγματοποιήθηκαν ογκώδη συλλαλητήρια ανα την επικράτεια,όπου αποκαλύφθηκε ότι τα ανώτατα στελέχη εισέπρατταν παχυλότατες αμοιβές και την ίδια ώρα τα φτωχά νοικοκυριά αλλά και οι μικρομεσαίοι θα υπόκειντο σε μεγάλη επιβάρυνση.
Πρόβλημα υφίστατο και με την ΟΥΛΕΝ.
15/5/2015 01:49
(9)
34 πάροχοι στη Βρετανία το αποδεικνύουν: η ενέργεια είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσεις σε ιδιώτες!

"Ο ανταγωνισμός είναι καλό πράγμα", "ο ανταγωνισμός ρίχνει τις τιμές", "ο ανταγωνισμός ωφελεί τους καταναλωτές", "δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση" είναι μερικές απ' τις "καραμέλες" του ρηγκανισμού και του θατσερισμού, που σάρωσαν και την Ευρώπη πριν κάμποσα χρόνια.

Η Βρετανία ήταν απ' τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να ιδιωτικοποιήσουν την ενέργεια και σήμερα 34 πάροχοι πουλάνε στους Βρετανούς και τους ΒορειοΙρλανδούς ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο. 34 πάροχοι σίγουρα είναι αρκετοί, ώστε να λειτουργεί ο ανταγωνισμός, δεν μπορεί να υπάρχει καμιά αμφιβολία σ' αυτό. Αλλά γιατί τότε στη Βρετανία κανένας δεν είναι ευχαριστημένος;

"Γιατί οι πάροχοι ενέργειας δεν κάνουν ούτε τα βασικά;" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της The Telegraph, πριν μερικές μέρες.

Τα παράπονα των καταναλωτών έχουν εκτοξευθεί στη στρατόσφαιρα, καταγράφεται πλέον ένα κάθε τρία δευτερόλεπτα! Μόνο στους τρεις πρώτους μήνες του 2014 οι διαμαρτυρίες σε βάρος των Έξι Μεγάλων παρόχων έφθασαν τα 1,7 εκατομμύρια, με τα περισσότερα παράπονα ανά 1000 καταναλωτές να αφορούν τις εταιρείες npower και EDF. Οι διαμαρτυρίες σε βάρος της ...
British Gas διπλασιάστηκαν μέσα σε έξι μήνες! Οι επίσημες διαμαρτυρίες στον κρατικό ενεργειακό διαμεσολαβητή (ombudsman) στο πρώτο εξάμηνο του 2014 ξεπέρασαν το συνολικό αριθμό του 2013!

Η Telegraph αναγκάστηκε να παρέμβει η ίδια σε πολλές περιπτώσεις σε παρόχους, απειλώντας τους με κακή δημοσιότητα, για να λυθούν ακόμα και πολύ απλά προβλήματα. Οι διαμαρτυρίες των καταναλωτών που καταγράφει η Telegraph ενδεικτικά είναι:

Αναμονή 45 λεπτών στο τηλέφωνο για να καταφέρουν να επικοινωνήσουν με την "εξυπηρέτηση (sic) πελατών",
υποσχέσεις για επανάκληση από την εταιρεία που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν,
’ρνηση απάντησης σε επιστολές ή ηλεκτρονικά μηνύματα,
’ρνηση ευθύνης του παρόχου, μεταφέροντας την ευθύνη και κατηγορώντας άλλο πάροχο,
Αναμονή επί πολλούς μήνες και εξαναγκασμό σε δαπάνη χρόνου και χρήματος για διόρθωση απλών λαθών σε λογαριασμούς,
Εμφάνιση νέων λαθών κατά τη διόρθωση λανθασμένων χρεώσεων,
Αδυναμία χρήσης κοινής λογικής για τη διόρθωση λανθασμένων χρεώσεων τους θερινούς μήνες ή προσαύξηση λογαριασμών κατά μερικές χιλιάδες λίρες,
Αδυναμία σωστής συσχέτισης του σωστού καταναλωτή με τον αντίστοιχο μετρητή και αδυναμία διόρθωσης χωρίς παρέμβαση της εφημερίδας,
Αντιμετώπιση των καταναλωτών με περιφρόνηση από κάποιες εταιρείες, όπως η npower και η Scottish Power.
Απάντηση απ' το τμήμα πωλήσεων προς νέους πελάτες έως και δέκα φορές ταχύτερα απ' ό,τι απαντά το τμήμα "εξυπηρέτησης πελατών" προς τους ήδη υφιστάμενους πελάτες.


"Enough is enough" λέει η Telegraph, "τα έχουμε δει όλα" απ' τους παρόχους. "Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για το ότι οι Έξι Μεγάλες εταιρείες, που εξυπηρετούν εκατομμύρια λογαρισμών για δεκαετίες, δεν μπορούν να κάνουν σωστά ούτε τα βασικά", λέει ο ιδρυτής του ιστότοπου Energyhelpline. "Είναι εξοργιστικό να πρέπει να περιμένεις μια ώρα στο τηλέφωνο επειδή η εταιρεία δεν έχει προσλάβει αρκετό προσωπικό, όταν τα κέρδη των εταιρειών έχουν ανεβεί απ' τα 233 εκατ. λίρες το 2009 στα 1,2 δισεκ. λίρες το 2012".

Είναι θέμα χρόνου πλέον να βρεθεί ένας Βρετανός πολιτικός, που θα υποσχεθεί στους χιλιοταλαιπωρημένους ψηφοφόρους επανεθνικοποίηση των πάντων και αντιστροφή του θατσερικού μοντέλου. Ίσως κάποιοι θα τον πουν "κομμουνιστή", αλλά οι ψηφοφόροι θα τον θεωρήσουν πιθανότατα απλά σώφρονα και ορθολογιστή. Η ενέργεια τελικά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αναθέτει κανείς σε ιδιώτες.

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!

Αν όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι από προσωπικές σας εμπειρίες, απ' την υπέροχη "απελευθερωμένη" αγορά τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας, δεν είναι καθόλου τυχαίο και συμπτωματικό. Απλά είναι οι θεμελιώδεις αδυναμίες ενός συστήματος βασισμένου στη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας κι όχι της ικανοποίησης των αναγκών του πολίτη-πελάτη. Πολλοί θυμούνται ακόμα το δημόσιο ΟΤΕ, που συχνά έπρεπε να βάλεις πολιτικό μέσο για να εξασφαλίσεις τηλεφωνική σύνδεση, και θεωρούν ότι η "απελευθέρωση" έφερε οφέλη στον καταναλωτή. Μόνο που τώρα πρέπει να οπλιστείς με ιώβεια υπομονή για να "εξυπηρετηθείς" απ' την "υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών" των παρόχων ή, ακόμα χειρότερα, από κάποια "φωνητική πύλη".

Καλό θα είναι να διαβάσετε το άρθρο "π-ΟΤΕ ξανά το ίδιο λάθος" της Εφημερίδας των Συντακτών πριν μερικές μέρες, για να δείτε πού οδήγησε η παράδοση του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom. Τα παπαγαλάκια του συστήματος μπερδεύουν σκόπιμα τη ραγδαία αλλαγή της τεχνολογίας, που έφερε στις τηλεπικοινωνίες η ψηφιακή εποχή, με την επιλογή μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού. Σήμερα δεν υπάρχει μόνο σταθερή τηλεφωνία, υπάρχουν κι εναλλακτικές δυνατότητες όπως η κινητή και η επικοινωνία μέσω υπολογιστή (σκύρε, messenger, κοινωνική δικτύωση, chat, κλπ). Και σκόπιμα συγχέουν ότι άλλο πράγμα είναι η δημόσια παροχή προς τον πολίτη κι άλλο πράγμα η κομματικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων, προκειμένου να ελέγχονται οι προμήθειες και οι προσλήψεις, προκειμένου να ρέουν οι μίζες ανεμπόδιστα. Αλλά τι να περιμένει κανείς απ' αυτούς που θεωρούν υποχρέωσή τους όχι μόνο να μην εμφανίζονται στο δικαστήριο για την υπεράσπιση του δημόσιου χρήματος, αλλά επιπλέον να αναλαμβάνουν την υπεράσπιση των καταχραστών, των γλεντζέδων της Ενεργά & Hellas Power ...

Το πρόβλημα είναι το βαθύτατα σάπιο πολιτικό σύστημα, όχι η δημόσια παροχή υπηρεσιών ...

http://greeklignite.blogspot.nl/2014/07/34.html

15/5/2015 02:06
Αγαπητέ Αρχέλαε,

ο Greeklignite, υπάλληλος της ΔΕΗ, ενδιαφέρον μπλόγκ, αλλά πραγματικά έφερε την κατάργηση του Μονοπωλίου του ΟΤΕ ως παράδειγμα προς αποφυγή;

Επειδή έχω κάποια ηλικία, θυμάμαι θείο μου να έρχεται στο δικό μας σπίτι επί δεκαετία για να πάρει τηλέφωνο.

!980 αυτά.

Ξαναλέω:

Ας παρέχει το ελληνικό κράτος τα ΒΑΣΙΚΑ που ΔΕΝ γινεται να τα παρέχει ιδιώτης:

1.Σύνορα,
2.Νοσοκομεία,
3.Σχολεία,
4.Αστυνομία,
5.Δικαστήρια.

Όχι στην θεωρία, εννοώ:

1.χωρίς παράνομους αλλοδαπούς,
2.με γάζες,
3.με αποτελέσματα στην PISA,
4.με μείωση φόνων
5.να τελεσιδικούν υποθέσεις εντός πενταετίας.

’μα πιάσουμε ολλανδικούς δείκτες σε αυτά, ας κρατήσει ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, όπως οι Ολλανδοί. ΑΝ ΠΟΤΕ.

ΑΣ κάνει τα βασικά και μετά. ΠΡΩΤΑ έχουμε τοίχους και ταβάνι και μετά αγοράζουμε πορσελάνινα σερβίτσια.

Εδώ έχει πέσει η στέγη στο κεφάλι μας, κι εσείς φωνάζετε πως δεν έχει μουστάρδα στο ψυγείο (φραπέ η ΓΕΝΟΠ).

ΣΥΝΟΡΑ, ΓΑΖΕΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Μετά όλα τα άλλα.

Φτάνει με το failed state που θέλει και CEO κρατικών επιχειρήσεων.

15/5/2015 03:08
(3)
@spyridon: το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα είναι νομίζω το τρίτο πιο ακριβό στην Ευρώπη.
Σελίδα 1 από 41234>

Μέλη που παρακολουθούν το θέμα

spyridon
Το θέμα παρακολουθούν 1 εγγεγραμμένα μέλη

Ανακοινώσεις

Μπορείτε να ανεβάζετε εικόνες σχετικές με το κείμενο που γράφετε σε ένα μήνυμά σας. Κάτω από το π...
18/5/2011 Στις θεματικές συζητήσεις και συγκεκριμένα στην ενότητα "Σχολιασμός άρθρων" υπάρχει ...
Από σήμερα επιλεγμένα σχόλια χρηστών σε άρθρα του Capital θα δημοσιεύονται και στο κυρίως site, κ...
Το Capital.gr ανέπτυξε λογισμικό εντός του forum, που «μεταφράζει» αυτόματα τα greeklish μηνύματα...
Στις μετοχικές συζητήσεις, σε αυτές που αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη μετοχή, οι αναγνώστες μπο...
Αρχική σελίδα συζητήσεων    |    Όλα τα μηνύματα    |    Οροι χρήσης