Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
BusinessWeek
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MANAGING ΑΣΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜμΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Η τελευταία φορά που η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) καθήλωσε στόλο αεροπορικής εταιρείας ήταν τον Ιούνιο του 1979: τα τζάμπο τζετ DC-10 που είχε κατασκευάσει η McDonnell Douglas. Την Τετάρτη, η FAA διέταξε την καθήλωση στο έδαφος των επιβατικών αεροσκαφών τύπου Boeing 787.
Η μία έρευνα μετά την άλλη δείχνει ότι οι Αμερικανοί είναι πιο αισιόδοξοι για την οικονομία από ό,τι πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Παράλληλα, η στεγαστική αγορά άρχισε επιτέλους να ανακάμπτει. Όλα αυτά θα πρέπει να κάνουν τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που πέρασαν δύσκολα τα τελευταία χρόνια να αισθανθούν καλύτερα, σωστά; Λάθος, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Gallup για λογαριασμό της Wells Fargo.
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις αύξησαν το μερίδιο τους στις εξαγωγές στο διάστημα των δύο ετών που μεσολάβησε από όταν ο πρόεδρος Obama έθεσε ως στόχο τον διπλασιασμό των πωλήσεων των ΗΠΑ στο εξωτερικό έως το 2015, σύμφωνα με τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία.
Μικρότερο μερίδιο των μικρομεσαίων στην οικονομία συνεπάγεται συρρίκνωση του αριθμού των θέσεων εργασίας, συμπεραίνει έρευνα που έγινε για το Εθνικό Γραφείο Μικρών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ από την Kathryn Kobe.
Η πρόταση Obama για συγχώνευση της αμερικανικής υπηρεσίας που στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις με άλλους κυβερνητικούς οργανισμούς θα αποδυναμώσει τον βασικό προστάτη των επιχειρηματιών έναντι αμελητέου οφέλους.
Άνοδο της λεγόμενης "επιχειρηματικότητας αρχικών σταδίων" το 2011 σε όλο τον κόσμο, με το ποσοστό στις ΗΠΑ να αγγίζει μάλιστα το 60% και πρόθεση ενίσχυσης των θέσεων εργασίας τα προσεχή έτη, αποκαλύπτει η τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας.
Μετά την αδιαμφισβήτητα δύσκολη χρονιά που πέρασε, η αρχή του νέου έτους προσφέρεται για νέους στόχους που θα φέρουν την καινοτομία στην κορυφή των προτεραιοτήτων των επιχειρήσεων και θα τις βοηθήσουν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα.
Οι μικρές αμερικανικές επιχειρήσεις που επιμένουν να ποντάρουν στην Κίνα παρά την πειρατεία, τις κακοφτιαγμένες συμβάσεις και το ανίσχυρο νομικό σύστημα, μπορούν να πετύχουν σε μια αγορά "με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες".
Στις μέρες μας όλο και περισσότερες γυναίκες αναλαμβάνουν τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης. Η επιθυμία της διατήρησης αρμονικών οικογενειακών σχέσεων είναι σαφής, όμως η διαδικασία της μεταβίβασης δεν είναι πάντα ομαλή.
Συχνά ένας πεπειραμένος πωλητής μπορεί να κλείσει μια πώληση ασυνείδητα, χωρίς να έχει επίγνωση του πώς ακριβώς το πετυχαίνει. Όμως το παράδοξο της άνεσης είναι ότι μπορεί να επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, κοστίζοντας σε πωλήσεις, κέρδη και αφοσίωση πελατών.
Οι αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ξένες αγορές επωφελούνται από την καλή φήμη του brand “made in USA” και από το σχετικά αδύναμο δολάριο για να δώσουν ώθηση στις πωλήσεις τους.
Η απάντηση στην ερώτηση "πού είναι οι θέσεις εργασίας" φαίνεται να είναι πως επιστρέφουν λίγες λίγες. Δεν είναι ωστόσο το ίδιο αισιόδοξη η πρόβλεψη για το μισθό του μέσου εργαζομένου. Πότε πιστεύετε θα αισθανθεί άνετα ο μέσος Αμερικανός εργαζόμενος να ζητήσει από το αφεντικό του αύξηση;
"Όταν το μοναδικό εργαλείο που έχεις είναι ένα σφυρί, τότε τα πάντα μοιάζουν με καρφιά". Με άλλα λόγια, οι ειδικοί σε έναν τομέα συχνά "ακούν" μόνο τα προβλήματα που μπορούν να διορθώσουν με τα δεδομένα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους.
Όπως ένας κυνηγός ταλέντων ψάχνει για ερασιτέχνες αθλητές που έχουν τα φόντα να γίνουν επαγγελματίες, έτσι και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αναζητήσουν τους αφανείς επιχειρηματικούς παίκτες που έχουν δυνατότητες να διαπρέψουν. Ποια κριτήρια πρέπει να πληροί μια μικρή επιχείρηση προκειμένου να θεωρείται δυνητικός δικαιοπάροχος και πώς θα την εντοπίσετε;
Οι προοπτικές στα μάτια των Αμερικανών ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν αλλάξει πολύ από ό,τι τρεις μήνες πριν, ενώ η εμπιστοσύνη παραμένει στα ίδια επίπεδα με τα τέλη της ύφεσης, περισσότερα από δύο χρόνια πριν, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνίαια έκθεση των Wells Fargo and Gallup.
Ανακρίβειες, ψέματα και υπονοούμενα κατακλύζουν τον κυβερνοχώρο δίνοντας στους ψηφοφόρους των ΗΠΑ μια ψευδή αίσθηση του τι γνωρίζουν σχετικά με την πολιτική γραμμή των υποψηφίων. Υπέρ ή κατά;
Οι Αμερικανίδες αντιπροσωπεύουν μόλις το 35% των ιδιοκτητών νέων επιχειρήσεων, παρόλο που αποτελούν το 50% των φοιτητών Πανεπιστημίων και το 46% του εργατικού δυναμικού. Οι νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις των γυναικών τείνουν επίσης να σημειώνουν λιγότερη ανάπτυξη και ευημερία.
Στην προσπάθειά της για μείωση των ασφαλίστρων που χρειάζεται να πληρώνουν οι μικρές επιχειρήσεις με λίγους υπαλλήλους, η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να επιβάλλει την τυποποίηση των ασφαλιστικών συμβολαίων.
Οι επιχειρήσεις που βρίσκουν τρόπο να αναμιχθούν και να επωφεληθούν από τις πωλήσεις καταναλωτή-προς-καταναλωτή, αλλάζουν μια για πάντα τον τρόπο που δραστηριοποιούνται. Οι περισσότερες ωστόσο διστάζουν, από φόβο μήπως χάσουν τον έλεγχο της αγοράς των προϊόντων τους.
Από τη Disney και την Apple μέχρι τη Zappos και τη Wipro, η εταιρική κουλτούρα των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης αποτελεί διαχρονική εγγύηση επιτυχίας. Όποια και να είναι η τελευταία μόδα, στο τέλος θα θριαμβεύσει η εξυπηρέτηση.
Μια επιχείρηση μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης, εάν προετοιμαστεί σωστά για δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει, όπως είναι τα χαμηλά ταμειακά αποθέματα και το υψηλό κόστος απόκτησης πελατών.