Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
BusinessWeek
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MANAGING ΑΣΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜμΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Μελέτη του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Γυναικών των ΗΠΑ καταγράφει σημαντική αύξηση του αριθμού διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων που κατοχυρώνονται σε γυναίκες και προβλέπει αντίστοιχη αύξηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας το 2012.
Οι επιχειρήσεις γίνονται πιο αποτελεσματικές και το εργατικό δυναμικό πιο παραγωγικό όταν οι άνθρωποι εργάζονται εξ αποστάσεως αντί σε ένα κεντρικό γραφείο. Υπέρ ή κατά;
Η κατασκευάστρια των blackberries, που κάποτε είχε την πρωτοκαθεδρία στην αγορά smartphones, επιχειρεί να αλλάξει γραμμή πλεύσης με νέο CEO στο τιμόνι. Ωστόσο, για πολλούς αναλυτές της Wall Street, η αλλαγή αυτή είναι μάλλον διακοσμητική και δεν θα καταφέρει να αλλάξει την πορεία της BlackBerry.
Μπορεί το νέο έτος να σκέφτεστε να αλλάξετε δουλειά, ή απλώς να ψάχνετε απάντηση στο αιώνιο ερώτημα που βασανίζει κάθε εργαζόμενο: "Εγώ είμαι τρελός ή οι άλλοι;" Απαντήστε στο παρακάτω κουίζ για να διαπιστώσετε εάν το επίπεδο δυσλειτουργικότητας της δουλειάς σας είναι χαμηλό, υποφερτό ή λόγος για να φύγετε τρέχοντας.
Άνοδο της λεγόμενης "επιχειρηματικότητας αρχικών σταδίων" το 2011 σε όλο τον κόσμο, με το ποσοστό στις ΗΠΑ να αγγίζει μάλιστα το 60% και πρόθεση ενίσχυσης των θέσεων εργασίας τα προσεχή έτη, αποκαλύπτει η τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας.
Μετά την αδιαμφισβήτητα δύσκολη χρονιά που πέρασε, η αρχή του νέου έτους προσφέρεται για νέους στόχους που θα φέρουν την καινοτομία στην κορυφή των προτεραιοτήτων των επιχειρήσεων και θα τις βοηθήσουν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα.
Έχοντας λάβει μηνύματα αποδοκιμασίας και επιδοκιμασίας, καθώς και πολλά άλλα κάπου στη μέση, οι αρθρογράφοι του Businessweek, Michael Maddock και Raphael Louis Vitοn δίνουν εξηγήσεις για τα επίμαχα άρθρα τους περί απολύσεων και προσλήψεων.
Όταν τηλεφωνούν σημαντικοί πελάτες, μήπως δεν εμπιστεύεστε κανέναν άλλον να τους εξυπηρετήσει εκτός εσάς; Τα στελέχη σας τηρούν τις διαδικασίες με θρησκευτική ευλάβεια; Δεν έχετε ανάγκη από καλές κριτικές και συστάσεις; Τότε μάλλον η επιχείρησή σας έχει πρόβλημα.
Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από την ύφεση. Αδυνατώντας να αυξήσουν τα έσοδά τους με άλλους τρόπους, κατέφυγαν στα εκπτωτικά κουπόνια και τις προσφορές. Όμως η μέθοδος αυτή δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.
Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ένα γνωστό brandνα πέφτει θύμα φημολογίας. Τη δεκαετία του 1990, λόγου χάρη, κυκλοφορούσε η φήμη ότι το γράμμα “K” στη συσκευασία του αναψυκτικού Snapple ήταν το αρχικό του “Klan”, από την Κου Κλουξ Κλαν, καθώς και ότι το λογότυπο της Coca-Cola ήταν αντι-ισλαμικό.
Κάθε φορά που απολύεται ένας υπάλληλος, ένα διευθυντικό στέλεχος έχει αποτύχει: είτε προσέλαβε τον λάθος άνθρωπο, είτε τον έβαλε στη λάθος θέση, ή τα έκανε θάλασσα με κάποιον άλλο τρόπο. Όσοι απολύουν σχετικά συχνά είναι κακοί μάνατζερ και ακατάλληλοι ηγέτες.
Αντί να καταριούνται την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ κάθε φορά που είναι να μπουν σε αεροπλάνο, τα στελέχη των επιχειρήσεων πρέπει να διδαχθούν από τα επικοινωνιακά της λάθη και να εφαρμόσουν τα διδάγματα στις δικές τους εταιρείες.
Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων αδυνατούν να συλλάβουν και να αξιοποιήσουν τις βασικές έννοιες που διέπουν τις πωλήσεις. Ο καθηγητής του Harvard Business School Howard Stevenson προτείνει τρόπους βελτίωσης με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων.
Ποιες είναι οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες: αυτές που σε σπρώχνουν στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, ή αυτές που επουλώνουν μια πληγή ή λύνουν ένα πρόβλημα; Το να ικανοποιήσεις την απληστία ή την υπερηφάνεια κάποιου μπορεί να είναι η άλλη όψη της επίλυσης ενός προβλήματος ή της απομάκρυνσης ενός πόνου.
Ζητήστε από ένα γιατρό να θεραπεύσει μια ασθένεια με έναν επίδεσμο. Ζητήστε από ένα λογιστή να κάνει τα απογοητευτικά νούμερα να μοιάζουν ικανοποιητικά. Ή ζητήστε από μια διαφημιστική εταιρεία να δημιουργήσει μια όμορφη συσκευασία για ένα απαράδεκτο προϊόν. Μοιάζει ανόητο, χάσιμο χρόνου, τζάμπα κόπος.
Η συνταγή της νέας CEO, Meg Whitman για την "επιδιόρθωση" των προβληματικών τομέων της HP, περιλαμβάνει την ενίσχυση των δαπανών στον τομέα έρευνας, καθώς και τη συρρίκνωση του μεγέθους εξαγορών.
Ο Βολταίρος είχε πει ότι "ο καλύτερος τρόπος να γίνεις βαρετός είναι να μην παραλείψεις τίποτα". Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που οι περισσότερες διαφημίσεις είναι στην καλύτερη περίπτωση πληκτικές και στη χειρότερη ενοχλητικές.
Αντί να αμφιρρέπουν μεταξύ του να επιδεικνύουν σιδηρά πυγμή και του να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, οι επιχειρηματικοί ηγέτες πρέπει να κερδίσουν το σεβασμό του προσωπικού που διοικούν. Πώς όμως μπορεί να κερδίσει το σεβασμό ένας μάνατζερ;
Οι πανεπιστημιακές σχολές διοίκησης επιχειρήσεων μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να διδάξουν ικανοποιητικά στους φοιτητές επιχειρηματική ηθική. Η διοίκηση επιχειρήσεων παραμένει ένα επάγγελμα που ωθείται αποκλειστικά από το κυνήγι των κερδών και των αποδόσεων.
Ορισμένοι εργαζόμενοι χαρακτηρίζονται από μια παθητική επιθετικότητα η οποία απομυζεί την ενέργεια από κάθε εταιρεία και λειτουργεί ως μαύρη τρύπα για την καινοτομία. Οι εργαζόμενοι αυτοί ανήκουν σε τρεις τύπους προσωπικότητας και δεν θέλετε κανέναν από τους τρεις στην επιχείρησή σας.
Η εταιρική πολιτική της συλλήβδην απόρριψης των υποψηφίων από την αγορά εργασίας μόνο και μόνο επειδή είναι άνεργοι, εκτός από αγενής και μη επαγγελματική, είναι και ανόητη.