Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
BusinessWeek
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MANAGING ΑΣΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜμΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Εάν τα στοιχεία Νοεμβρίου για τις πωλήσεις αυτοκινήτων δείξουν ότι τα αποθέματα συνέχισαν να διογκώνονται, οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι πιθανό να αποφασίσουν να μειώσουν την παραγωγή και οι αντιπροσωπείες να μειώσουν τις τιμές.
"Θα μπορείς να οδηγείς δωρεάν απλά με το φως του ήλιου. Πιστεύω ότι δύσκολα το ξεπερνάς αυτό". Αυτά ήταν τα λόγια του Elon Musk στο Λος ’ντζελες προχθές το βράδυ, στα αποκαλυπτήρια του νέου στόλου δημόσιων σταθμών φόρτισης ηλιακής ενέργειας για το Tesla S sedan.
Πολλά εξαιρετικά νέα προϊόντα συχνά δεν σημειώνουν επιτυχία μόνο και μόνο γιατί κυκλοφορούν από τη λάθος εταιρεία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του "πράσινου" Chevrolet Volt ή της Chipotle των McDonald’s.
Εμφανώς βελτιωμένο το κλίμα στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτων στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ. Τους στόχους τους για το 2011 αποκάλυψαν στο περιθώριο της έκθεσης ορισμένοι από τους επικεφαλής των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών.
Οι κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται πυρετωδώς πάνω στη νέα τεχνολογία εφαρμογών για αυτοκίνητα που θα μας επιτρέπει, μεταξύ άλλων, να ελέγχουμε μέσω κινητού την πίεση των ελαστικών ή... να ακούμε στο ραδιόφωνο τα νέα status των φίλων μας στο facebook!
Τρία χρόνια αδυναμίας του αμερικανικού κλάδου αυτοκινήτου χάρισαν ισχυρές πωλήσεις στις εταιρείες ανταλλακτικών. Oι μετοχές εταιρειών πώλησης ανταλλακτικών συνεχίζουν να "χτυπούν" νέα ιστορικά υψηλά.
Αν το καινούργιο ηλεκτρικό φορτηγάκι τα πάει καλά και αν η τιμή είναι λογική, οι μαζικές πωλήσεις μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους τεχνολογίας και να κάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά στο μέλλον.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να χάσει ακόμα και 12 δισ. δολ. από τις επενδύσεις των 60 δισ. δολ. που πραγματοποίησε σε Chrysler και GM. Είναι αυτό ένα λογικό τίμημα για να σώσει κανείς δύο κολοσσούς και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας;
H ιστορία της εξέλιξης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Volt έδωσε στη GM μια πολύ καλή ιστορία. Όμως, τους τελευταίους μήνες η εταιρεία ρίχνει πολύ δημοσιότητα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο προμόταρε για χρόνια, και αυτό μπορεί να μειώσει τη δυναμική του.
Ο Ιαπωνικός κολοσσός επενδύει στη ζημιογόνο εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ένας συνδυασμός που φαίνεται απίθανος, καθώς θέλει να δοκιμάσει την μπαταρία που χρησιμοποιεί η Tesla, να δει πόσο ανθεκτική είναι και πόσο απλό θα ήταν να την παράγει.
Ο CEO της Nissan Motor, Carlos Ghosn βάζει ένα μεγάλο στοίχημα: τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Συνολικά, η Nissan στην περίοδο 2007 - 2012 θα έχει επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτό το σκοπό. Μήπως όμως αυτή τη φορά κάνει λάθος;
Φαίνεται πως οι εργαζόμενοι στην Κίνα θέλουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής πίτας. Η πρόσφατη απεργία σε εργοστάσιο της Honda έληξε με τους εργαζόμενους να πετυχαίνουν αυξήσεις 24%. Αυτό μπορεί να ωφελήσει το Μεξικό.
Ο CEO της Nissan βάζει ένα μεγάλο στοίχημα: τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Συνολικά, η Nissan στην περίοδο 2007 - 2012 θα έχει επενδύσει 5 δισ. δολ. για αυτό το σκοπό. Μήπως όμως αυτή τη φορά κάνει λάθος;
Το ΅έλλον των αυτοκινήτων ΅παίνει στην... πρίζα. Από το ΜΙΤ media lab μέχρι την General Motors και τη ΝΙSSAN, όλοι αναζητούν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας στον ηλεκτρισμό.
Σε διαφήμιση που κάποιοι θεωρούν "ανειλικρινή" εμφανίστηκε ο επικεφαλής.
Αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίσουν να κατασκευάζουν καλά αυτοκίνητα και διατηρήσουν τη βελτίωση της ποιότητας, είναι σε θέση να αποσπάσουν όχι μόνο το σεβασμό αλλά και πολλούς πελάτες.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της General Motors, Ed Whitacre, έστειλε το δεύτερο σημείωμα του σε δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των επιτελικών στελεχών του. Τόνισε ότι προσδοκά "ισχυρά λειτουργικά κέρδη" όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα το Μάιο.
Η Volvo είναι ένα εμπορικό σήμα υψηλής ειδίκευσης και δεν θα δώσει ποτέ πάρα πολλά λεφτά. Αλλά το deal σίγουρα θα μπορούσε να λειτουργήσει αν η Geely της δώσει κάποια ανεξαρτησία. Θα είναι μια σκληρή δουλειά...
Το πρώτο θύμα των προβλημάτων της Toyota μπορεί να είναι οι τιμές της. Το εμπορικό σήμα της Toyota έχει χτυπηθεί από τα προβλήματα ποιότητας και η εταιρεία προχωράει σε προσφορές για να δελεάσει τους αγοραστές να έρθουν στις αντιπροσωπείες της.
Μπορεί να επωφεληθεί από τα σκάνδαλα που πλήττουν την Toyota μια αυτοκινητοβιομηχανία από την Κίνα; Με τη φήμη του Prius να έχει αμαυρωθεί, μια κινεζική εταιρεία που υποστηρίζεται από το Warren Buffett, δε θα μπορούσε να βρεί καλύτερη στιγμή για επίθεση.
Η χρονική στιγμή της ανάκλησης της GM είναι πολύ άσχημη καθώς η εταιρεία μόλις άρχισε να επωφελείται από τα προβλήματα της Toyota. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 11,5% τον Φεβρουάριο, καθώς κέρδισε ορισμένους αγοραστές της GM.