Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
BusinessWeek
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MANAGING ΑΣΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜμΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

H Apple διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες δεξαμενές ρευστότητας στην ιστορία και παρ’ολ’αυτά δανείστηκε 35 δισ. δολάρια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Περίεργο δεν είναι; Για μια τόσο πλούσια εταιρεία, όσο η Apple, χρειάζεται να ζητήσει λεφτά από άλλους;
H Samsung Electronics δεν βρίσκεται πλέον στην κορυφή της αγοράς των smartphone στην Κίνα. Η αγαπημένη τοπική εταιρεία Xiaomi, πούλησε λίγο λιγότερα από 15 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα στην Κίνα κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με τα 13,2 εκατ. της Samsung.
Δύο πράγματα από τον κόσμο της τεχνολογίας που διέγραφαν ανοδική τροχιά τα τελευταία χρόνια δείχνουν τώρα όλο και πιο ευάλωτα: η Samsung και η αγορά ταμπλέτας. Και αυτό γιατί μεγάλοι "παίκτες" της αγοράς ταμπλέτας δεν πέτυχαν καινοτομία με διάρκεια.
Μας είχε προειδοποιήσει. Η Samsung Electronics αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό στην Νο 1 αγορά για smartphones -την Κίνα- και είχε ξεκαθαρίσει ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει πολλά από τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά της.
Σε μία ακόμη προσπάθεια να σπρώξει την υπόλοιπη αγορά αυτοκινήτων στο δικό της μονοπάτι, η εταιρεία του Elon Musk παραχωρεί στους ανταγωνιστές της το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις πρωτότυπες ιδέες της, ζητώντας απλά... καλή πίστη.
Ένα από τα πιο ισχυρά και πολλά υποσχόμενα στελέχη του Twitter, ο γενικός διευθυντής λειτουργιών, Ali Rowghani, παραιτήθηκε -ένα ανησυχητικό σημάδι για το αργά αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο.
Ο συνιδρυτής της διάσημης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Biz Stone μιλά στο Bloomberg Businessweek για τη σύλληψη του Twitter αλλά και τη νέα του επιχειρηματική ιδέα. Ποιος ο συσχετισμός δυνάμεων ανάμεσα στους ιδρυτές.
Μπορεί οι δύο εταιρείες να είναι υπεύθυνες για το ήμισυ σχεδόν των πωλήσεων smartphones σε όλο τον κόσμο, ωστόσο έχει αρχίσει να τις κυριεύει ο φόβος πως δεν θα παραμείνουν για πάντα... νέες.
Ιδού ένα φιλοσοφικό ερώτημα που μπορούν να σκεφτούν οι επενδυτές της Google: εάν έχεις στα χέρια σου μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού, προτιμάς να κατέχεις δικαιώματα ψήφου που δείχνουν να μην έχουν αξία ή δικαιώματα ψήφου που δεν έχουν κυριολεκτικά αξία;
Για άλλη μια φορά είδαμε το γνωστό παράδοξο με την Amazon: η βασίλισσα του ηλεκτρονικού εμπορίου από το Σηάτλ το χει κάνει πια συνήθεια να εμφανίζει ζημιές –στα τρία από τα τέσσερα τρίμηνα το τελευταίο έτος- ωστόσο η μετοχή της βρίσκεται κοντά σε ιστορικό υψηλό, έχοντας κάνει "άλμα" 35% τους τελευταίους 12 μήνες.
Όταν η Apple θα παρουσιάσει τις τελευταίες εκδόσεις των iPad και iPad mini αργότερα αυτό το μήνα, το διαδίκτυο δεν θα πάρει φωτιά, όπως όταν η εταιρεία λάνσαρε τα νέα iPhones τον περασμένο μήνα. Αυτό είναι και το λογικό. Ωστόσο οι επενδυτές δεν θα πρέπει να αγνοήσουν το iPad.
O ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn είπε την άποψη του πάνω σε ένα θέμα που απασχολεί εδώ και μήνες: Αν η μετοχή της Apple έφτασε στο χαμηλότερο σημείο της και τώρα ανεβαίνει. Αποκάλυψε χθες μέσω Twitter πως έχει εξαγοράσει ένα "μεγάλο" μερίδιο στην εταιρεία.
Στην Κίνα σήμερα το 45% του πληθυσμού είναι χρήστες του Διαδικτύου. Μεγάλο μέρος του ποσοστού αυτού είναι έφηβοι ή εικοσάρηδες, εργαζόμενοι μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα, που μόνη τους διαφυγή από το σκληρό δωδεκάωρο είναι τα έξυπνα κινητά τους: είναι η γενιά smartphones.
Η έκδοση ομολόγων ρεκόρ των 17 δισ. δολαρίων -οι λεπτομέρειες της οποίας δείχνουν αφενός το πλούσιο σε ρευστό, αντιμέτωπο με την πρόκληση της ανάπτυξης, στάτους της Apple, αφετέρου την παγκόσμια όρεξη για εταιρικό χρέος- μπορεί να είναι τελικά αυτό που θα δώσει τέλος στην πτωτική πορεία της μετοχής.
Όταν ο John Morrell παραιτήθηκε από την έδρα του στο Πανεπιστήμιο Yale πέρυσι και εγκαταστάθηκε στην Apple, κάποια από τα μέλη της ρομποτικής κοινότητας έμειναν εμβρόντητα. Μήπως η Apple, αναζητώντας την επόμενη καινοτομία της, στοχεύει σε... διαστημικά κέρδη;
Εδώ και λίγο παραπάνω από μία δεκαετία, η κυκλοφορία ενός νέου chip Sparc από τη Sun Microsystems θα έδινε δυνατή πνοή στην ελίτ των εταιρειών πληροφορικής. Πολλά συνέβησαν μέσα σε μία δεκαετία. Παρ΄ όλ΄ αυτά, ο Larry Ellison, CEO της Oracle, προανήγγειλε το θρίαμβο ενός νέου μικροεπεξεργαστή Sun.
Θέλοντας να επαναλάβει την επιτυχία του πειράματος με την IBM, ο κινεζικός κολοσσός κατασκευής υπολογιστών δεν αποκλείεται να αναζητήσει μια "κουρασμένη" ξένη εταιρεία για να υπηρετήσει τα επεκτατικά του σχέδια.
Με τη μετοχή της Apple να "βουτά" την Πέμπτη κατά 12% στα 450,50 δολάρια (και επιπλέον 2,4% την Παρασκευή) οι επενδυτές άρχισαν να "μουδιάζουν". Το ίδιο και οι αναλυτές που δουλειά τους είναι να προβλέπουν τη βουτιά μιας μετοχής.
Η μετοχή της Apple κοιτάζει πλέον από μακριά το υψηλό των 705 δολαρίων που πέτυχε το Σεπτέμβριο του 2012. Η Google είναι σε διαφορετική κατάσταση, αλλά υπάρχει ανησυχία για τις μελλοντικές της προοπτικές από πλευράς κερδών επίσης.
Οι πωλήσεις της κορυφαίας κατασκευάστριας τσιπ έχουν πέσει, ενώ το ίδιο έχει συμβεί με τα καθαρά της κέρδη και τα περιθώρια. Αυτά θα αφήσουν μια τελευταία, πικρή γεύση πριν την αποχώρηση του Paul Otellini, που βλέπει την κληρονομιά του στην εταιρεία να εξουδετερώνεται.
Ο Swartz δημιούργησε ένα είδος γλώσσας επαφής υπολογιστών, την RSS. Οι γλώσσες των υπολογιστών δεν μπορούν να πουληθούν και να δημιουργήσουν αμύθητες περιουσίες, αλλά χωρίς αυτές οι τεχνολογικές αυτοκρατορίες δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν.