Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
BusinessWeek
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MANAGING ΑΣΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜμΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεται κανείς για το ισχυρό αμερικάνικο νόμισμα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Jacob Lew.
Ισως ένα φθηνό νόμισμα να είναι η καλύτερη επιλογή του Mario Draghi για να τονώσει την ανάπτυξη.
Η πτώση της τιμής του πετρελαίου δυσχεραίνει την ικανότητα της χώρας να αποπληρώνει τα χρέη της. Ο πρόεδρος Nicolas Maduro θεωρεί ότι υπάρχει ξένη συνωμοσία εναντίον της Βενεζουέλας.
Αρκετά με τη συζήτηση για το αν το 2014 ήταν μια κακή χρονιά (Ισλαμικό Κράτος, ιός Έμπολα, Κριμαία) ή μια καλή χρονιά (πτώση ποσοστού ανθρωποκτονιών). Ώρα να ρίξουμε μια ματιά στο ολοκαίνουριο, γυαλιστερό νόμισμα που έχουμε στα χέρια μας: το 2015.
Από τη Νότια Αφρική έως την Ασία οι traders του πετρελαίου αναζητούν μέρη για να αποθηκεύσουν το φθηνό τους πετρέλαιο. Στις ΗΠΑ αντίθετα, όπου η παραγωγή από σχιστόλιθο ακμάζει, οι traders σπεύδουν να πουλήσουν αργό.
Ο απολογισμός δείχνει τους θετικούς και τους αρνητικούς πρωταγωνιστές των αποδόσεων από διάφορες αγορές τη χρονιά που πέρασε. Στους νικητές ο S&P 500, στους ηττημένους ο χρυσός.
Οι κινεζικές επιχειρήσεις επιδόθηκαν σε ένα αγοραστικό ξεφάντωμα στη Βόρεια Αμερική, επενδύοντας 14 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ το περασμένο έτος, ποσό-ρεκόρ, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Rhodium Group της Νέας Υόρκης.
Οι μεγαλύτερες αναδυόμενες αγορές του κόσμου ανέκαμψαν γρήγορα από την οικονομική κρίση του 2008, διότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις επιδόθηκαν σε μια κραιπάλη δανεισμού. Τώρα, όμως, που οι οικονομίες αυτές αποθερμαίνονται...
Για πολλά χρόνια οι αναπτυσσόμενες χώρες ήταν ευλογημένες. Τώρα όμως, η επικείμενη μεταβολή της πολιτικής της FED, η επιβράδυνση της Kίνας και η εξέγερση της μεσαίας τάξης "δείχνουν" στους επενδυτές την έξοδο.
Ο γκουρού των ομολόγων και επικεφαλής της PIMCO μιλά στον Charlie Rose για το πρόσφατο στραβοπάτημα του κολοσσιαίου fund άλλα και τις τρικλοποδιές της οικονομίας
Οι κατηγορίες για χειραγώγηση τιμών έρχονται να ταράξουν τον κόσμο του trading νομισμάτων
Τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια και τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια είδαν μια συνδυασμένη εκροή άνω των 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, ο χειρότερος μήνας που έχει καταγραφεί. Αυτό σημαίνει ότι ίσως η επί τρεις δεκαετίες αγορά των ταύρων στα ομόλογα μπορεί να εισέρχεται τώρα σε μία χαμένη δεκαετία.
"Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η σημαντικότερη bull market ομολόγων στην ιστορία θα τελειώσει χωρίς κάποια αιματοχυσία", έγραψε ο Michael Hartnett, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Bank of America. "Ο κίνδυνος μιας κατάρρευσης των ομολόγων" έγραψε, "είναι υψηλός".
Επιχειρήσεις από τον φαρμακευτικό κλάδο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τη λιανική με κεφαλαιοποίηση που ξεκινάει από τα 4 δισ. δολ. και φτάνει έως τα 440 δισ. δολ. ξεχωρίζουν στη φετινή κατάταξη του Bloomberg BusinessWeek.
Οικονομολόγοι - μελλοντολόγοι και άλλοι "ειδικοί κοιτάζουν τις "κρυστάλλινες σφαίρες" τους και τολμούν εκτιμήσεις για τον νέο χρόνο. Απαντήσεις για την ανάπτυξη, τη διεθνή πολιτική, το πετρέλαιο, τις επενδύσεις και τις αναδυόμενες οικονομίες.
Αναλυτές της αγοράς και διακεκριμένοι οικονομολόγοι σχολιάζουν την παγκόσμια συγκυρία και την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και διατυπώνουν τις προβλέψεις τους για το μέλλον. Τι "βλέπουν" για Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ, αγορές.
Κάθε χρόνο περίπου 15 εκατομμύρια γονείς υφίστανται την απώλεια ενός παιδιού προσχολικής ηλικίας. Ωστόσο, μελέτες των τελευταίων χρόνων έχουν δείξει ότι η μείωση της παιδικής θνησιμότητας είναι μία υπόθεση εύκολη αλλά και οικονομικά προσιτή.
Οι ζημιές των 2 δισ. δολαρίων από την κακή εκτέλεση επένδυσης σε παράγωγα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην ετήσια γενική συνέλευση της JPMorgan, με τον CEO Jamie Dimon να βρίσκεται πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη, υπόλογος απέναντι στους μετόχους του.
Οι ζημιές των 2 δισ. δολαρίων που κατέγραψε η JPMorgan Chase εξαιτίας μιας ατυχούς επένδυσης σε παράγωγα, λένε ξεκάθαρα ένα πράγμα: ίσως ο κανόνας Volcker, για τον περιορισμό του κινδύνου στις συναλλαγές, να μην είναι και τόσο ανόητος.
Δυο χρόνια μετά την υπόσχεση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα εξαλείψει τον κίνδυνο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που είναι "πολύ μεγάλα για να αφεθούν να χρεοκοπήσουν", οι κορυφαίες τράπεζες της χώρας είναι πιο μεγάλες από ό,τι πριν από το ξέσπασμα της κρίσης.
Το μπαράζ των επιχειρηματικών συμφωνιών που ξέσπασε μόνο τον Απρίλιο σε όλο τον κόσμο δημιουργεί την εντύπωση πως η δραστηριότητα στον τομέα εξαγορών και συγχωνεύσεων επιστρέφει δυναμικά. Δεν πρέπει όμως να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα.