Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ

Εδώ ο κόσμος χάνεται...

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Οι συντάξεις δεν σώζονται, επειδή τα ασφαλιστικά ταμεία είναι χρεοκοπημένα, επειδή υπάρχει πρόβλημα υπογεννητικότητας κι επειδή η μεγάλη ανεργία μειώνει τα έσοδα των ταμείων. Οι μισθοί δεν σώζονται, επειδή οι υποψήφιοι εργαζόμενοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους. Η Παιδεία, η Υγεία και η Ασφάλεια βρίσκονται σε κίνδυνο, επειδή λεφτά δεν υπάρχουν. Κι αυτοί λένε ότι θα πάμε στην αναπτυξιακή των BRICS και θα σωθούμε, επειδή εκεί δεν θα θέλουν μνημόνιο. Πάμε καλά; 

Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν! Άριστη η πρόσκληση των BRICS, απαραίτητη η πολυδιάστατη οικονομική πολιτική, καλοδεχούμενες οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Αλλά δεν λύνονται έτσι τα προβλήματά μας. Εκτός κι αν έχουν αποφασίσει να πουλήσουν τρέλα. 

Κι ασφαλώς τα προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν μέσα σε τρεις μήνες. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όμως, επιτάχυνε την πορεία σύγκρουσης της ακυβέρνητης αμαξοστοιχίας που ονομάζεται «ελληνική οικονομία». Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και την ώρα εκείνη θα ξυπνήσουμε βίαια και θα αναγκαστούμε να προσαρμοστούμε στις εικόνες και στις παραστάσεις του πραγματικού κόσμου.

Δεν μπορεί κανείς να μοιράσει πλούτο που δεν υπάρχει. Η Ελλάδα είναι μία χρεοκοπημένη χώρα που αρνείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Ο πολιτικός κόσμος χαϊδεύει τα αφτιά των ψηφοφόρων του και η καταστροφή μοιάζει αυτή την στιγμή περισσότερο από σίγουρη, αν και εφόσον δεν αφυπνιστούμε. 

Η κυβέρνηση άρπαξε την εξουσία με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν και οι προηγούμενες: Έταξε λαγούς με πετραχήλια σε έναν λαό που ήταν αποφασισμένος να ρουφήξει τα ψέματα μέχρι το μεδούλι τους! Σήμερα βγαίνουν ένας - ένας οι υπουργοί και τα στελέχη της κυβέρνησης και δηλώνουν ότι υπερέβαλαν (sic) στην προεκλογική περίοδο, ότι δεν είπαν ποτέ ότι θα σκίσουν τα μνημόνια (αυτό ήταν κορυφαίο), ότι δεν εννοούσαν κάποιες από τις απίθανες δηλώσεις που έκαναν στις πρώτες ημέρες της αριστερής διακυβέρνησης (περί αριστείων στην Παιδεία και άλλων κοινών δαιμονίων). 

Αυτό είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Ας μην παραπονιόμαστε. Εμείς τους εκλέξαμε. Δεν είναι όμως όλοι οι πολιτικοί ναρκισσιστές, ανεπάγγελτοι και... ψεκασμένοι. Δεν μπορεί, θα υπάρχουν και ρεαλιστές, άνθρωποι που δεν θα εκμεταλλεύονται την θρησκοληψία, την ημιμάθεια και θα προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. 

Η Ελλάδα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο κατάπτωσης που η διαχωριστική γραμμή δεν είναι πλέον μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, αλλά μεταξύ του κόσμου της λογικής και του κόσμου που θέλει τα οστά της Αγίας Βαρβάρας να τα υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους! Ζούμε σε άλλο σύμπαν σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.  Οι λύσεις είναι προφανείς και οι δυνατότητες της χώρας απεριόριστες. Αλλά χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο. 

Αυτή την στιγμή είναι εντελώς γελοίο να υποστηρίζει κανείς ότι θα μας σώσουν οι BRICS. Όταν αυτά τα λένε και υπουργοί, καταλαβαίνουμε το πόσο λίγες είναι οι πιθανότητές μας να επιβιώσουμε από την... σύγκρουση. Όταν υπουργοί υποστηρίζουν ότι οι αγαπημένοι τους ψηφοφόροι θα συνεχίσουν να παίρνουν κανονικά μισθούς και συντάξεις σε μία χρεοκοπημένη χώρα, καταλαβαίνουμε ότι έχουμε πάρει διαζύγιο με την λογική. 

Η Ελλάδα κινδυνεύει. Η χώρα δεν πρόκειται να ανασάνει με εκλογές ή δημοψήφισμα. Δεν είναι λύση η προσφυγή στις κάλπες με κλειστές τις τράπεζες. Η λύση είναι να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Δύσκολο; Αυτό είναι αλήθεια! Αλλά δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Σε διαφορετική περίπτωση η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και το αποτέλεσμα σχεδόν βέβαιο: Η απόλυτη καταστροφή! Κι ανεξάρτητα από την καλή ή την κακή διάθεση των δανειστών να σώσουν εμάς και τα λεφτά τους...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

Ακολουθήστε το Θανάση Μαυρίδη στο Twitter
 
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

Προηγούμενα άρθρα

 • 14/05  Aυτοί; Και μνημόνιο θα ψηφίσουν. Και θα το εφαρμόσουν!- Θανάσης Μαυρίδης
  Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι θα σκίσει ως κυβέρνηση το μνημόνιο. Αν είχατε δημιουργήσει μία τέτοια λαθεμένοι εντύπωση, θα πρέπει να την διαγράψετε. Προφανώς οφείλεται σε παρεξήγηση. Αυτό με την παρεξήγηση το λέμε εμείς. Το άλλο με το μνημόνιο το είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής ο κ. Μπαλάφας. Τελικώς, είναι αλήθεια! Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση, αλλά στην εξουσία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ!
 • 13/05  Θα πληρώσει ο Μάριο τις ακάλυπτες επιταγές μας;- Θανάσης Μαυρίδης
  Απαιτούν από τον Ντράγκι να ανοίξει τους κρουνούς της ρευστότητας. Έχουν δίκιο! Ο κ. Ντράγκι “μοιράζει λεφτά“. Από εκείνα που δεν θέλουμε, επειδή, κατά τους θεωρητικούς των σύγχρονων σοσιαλιστικών ρευμάτων, είναι απόδειξη του σαθρού χαρακτήρα του καπιταλισμού. Σύμφωνοι! Οι Κεντρικοί Τραπεζίτες δεν είναι αθώες περιστερές. Και το ευρώ είναι ένα νόμισμα με αδυναμίες. Αλλά, να είμαστε σοβαροί σύντροφοι. Το ευρώ είναι σίγουρα καλύτερο από το ρούβλι και ο Ντράγκι πιο “θεσμικός“ από οποιονδήποτε άλλον Κεντρικό Τραπεζίτη των νέων... δυνάμεων.
 • 12/05  Τόση φτώχεια πια;- Θανάσης Μαυρίδης
  Τι διαφορετικό έχει η ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΡΤ του ΓΑΠ; Σίγουρα δεν θα είναι μία δημόσια τηλεόραση, όπως την “οραματιζόντουσαν“ στην αριστερά. Θα είναι τόσο “δημόσια“, όσο “δημόσια“ ήταν κι επί ΓΑΠ. Οι “δύο“ ΕΡΤ έχουν το ίδιο προσωπικό και τον ίδιο διευθύνοντα σύμβουλο. Κι επειδή ακούμε ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με την επιλογή Ταγματάρχη (και μπράβο τους), φανταζόμαστε ότι η αντιπολίτευση δεν θα αφήσει… χαμένη αυτή την ευκαιρία και θα στηρίξει την επιλογή!
 • 11/05  Όχι ο Καραμανλής, ούτε ο Ιησούς ο ίδιος!- Θανάσης Μαυρίδης
  Στο ελληνικό θέατρο “γεννήθηκε“ για πρώτη φορά η έννοια του από μηχανής Θεού. Την ώρα της κορύφωσης του δράματος κι όταν το αδιέξοδο ήταν φανερό σε όλους, κατέβαιναν οι Θεοί από τον Όλυμπο για να δώσουν την λύση. Να ανατρέψουν τα δεδομένα και να φέρουν την περίφημη λύτρωση. Από τότε έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια, αλλά εξακολουθούμε να αγαπάμε το θέατρο, την υπερβολή και τα αδιέξοδα. Ο από μηχανής Θεός είναι που μας λείπει σήμερα. Ίσως επειδή το δράμα δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή του!
 • 08/05  Είναι καλύτερη μία συμφωνία, έστω και επώδυνη- Θανάσης Μαυρίδης
  Στην κυβέρνηση ετοιμάζονται να ξοδέψουν όλα τους τα πυρομαχικά για να πείσουν την κοινή γνώμη ότι αυτό που θα υπογράψουν με την Ευρώπη δεν θα είναι μνημόνιο. Καλή είναι η επικοινωνία, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το καλύτερο για όλους μας και κυρίως για την χώρα είναι να πουν την αλήθεια: Μεταξύ της απόλυτης καταστροφής που θα προκαλούσε η ρήξη και ενός μνημονίου, σαφώς και είναι καλύτερο το μνημόνιο.
 • 07/05  Θα γελάσει κάθε πικραμένος...- Θανάσης Μαυρίδης
  Δεν είναι χώρα αυτή. Την ώρα που κάνουμε εντατικές δοκιμές στον χορό του Ζαλόγγου, ευυπόληπτοι “αστικοί κύκλοι“ διακινούν σενάρια που θέλουν στην επόμενη κυβέρνηση… εθνικής ενότητας πρωθυπουργό τον κ. Πικραμένο και νούμερο δύο τον νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρα. Είναι αμφίβολο αν οι ίδιοι γνωρίζουν κάτι σχετικά. Να πληροφορήσουμε, λοιπόν, τους “κύκλους“ ότι αυτό είναι ένα σενάριο που οι έχοντας στοιχειώδη λογική δεν το εύχονται ούτε καν στους εχθρούς τους.
 • 06/05  Θα βάλει το χέρι στην τσέπη η Μέρκελ;- Θανάσης Μαυρίδης
  Κάθε Παρασκευή μεσημέρι φτάνουμε κοντά στην συμφωνία και κάθε Τρίτη κοντά στην ρήξη. Στην πραγματικότητα είμαστε πάντα ακίνητοι και στο ίδιο ακριβώς σημείο. Απλά, κάθε Παρασκευή φοβούνται μην τους σκάσουνε οι τράπεζες στα χέρια και κάθε Τρίτη θυμούνται με ανάμεικτα συναισθήματα πόσο κοντά βρισκόμαστε στο χάος. Τι περιμένουν; Τους Γερμανούς να πληρώσουν!
 • 05/05  Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θα άφηνε εδώ τα λεφτά του;- Θανάσης Μαυρίδης
  Να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς! Όποιος έχει ακούσει τα περί αδυναμίας της κυβέρνησης να πληρώσει τους δανειστές ή τα περί “αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού“ κι εξακολουθεί να έχει μεγάλα ποσά στην Ελλάδα είναι σίγουρα γενναίος. Εκτός κι αν δεν καταλαβαίνει ή ανήκει σε κάποια φανατική ομάδα στήριξης του Φλαμπουράρη. Οι σχετικές δηλώσεις, πάντως, έχουν γίνει από κυβερνητικούς αξιωματούχους και δεν είναι μέρος ενός σχεδίου ανατροπής της λαοπρόβλητης κυβέρνησής μας. Με ευχές ή απειλές δεν γυρίζουν πίσω τα λεφτά. Χρειάζεται εμπιστοσύνη. Δηλαδή, περισσότερη σοβαρότητα και λιγότερη δημιουργική ασάφεια. Και ίσως χρειάζονται και φρέσκες ιδέες.
 • 04/05  Ούτε ρήξη ούτε "ταπείνωση". Υπάρχει και τρίτος δρόμος!- Θανάσης Μαυρίδης
  Η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, επειδή έκανε εκλογές πολύ πρόσφατα. Ό,τι ήταν να πει ο λαός το είπε! Καταδίκασε την προηγούμενη κυβέρνηση και εξέλεξε μία νέα με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο. Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και νέα κυβέρνηση. Επαφή με τον κόσμο της λογικής χρειάζεται. Κι όσοι ονειρεύονται κόκκινες παρενθέσεις και “πολιτική δικαίωση“, ας αναλογιστούν πόσο καταστροφικό είναι το σενάριό τους.
 • 30/04  Από τον Θανάση Πώποτα στο "μαύρο στο διαδίκτυο"- Θανάσης Μαυρίδης
  Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας. Ζητώ για λίγο την προσοχή σας και την ανοχή σας. Διαβάστε, λοιπόν, προσεκτικά τις παρακάτω γραμμές και δείξτε ανοχή με την επιμονή μας σε ένα θέμα που με μία πρώτη ματιά δείχνει να είναι αυστηρά “συντεχνιακό“. Η επιβολή φόρου 20% επί του τζίρου των ενημερωτικών sites θα οδηγήσει σε λουκέτο το ελληνικό διαδίκτυο και θα επιβάλλει πλήρη συσκότιση στην ενημέρωση. Η στόχευση είναι προφανής. Στα πρότυπα του Ανδρέα Παπανδρέου επιχειρούν να δημιουργήσουν τους νέους Πόπωτες!
Επόμενη σελίδα »

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση