Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
WALL STREET

Ανοδική τροχιά διαγράφουν τα futures της Wall Street

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
  Dow24.562,6597,01 0,40%  
  Nasdaq6.984,5075,68 1,10%  
Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Προς ακόμη μία συνεδρίαση κερδών δείχνει η “πυξίδα” των futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τον S&P 500 έτοιμο να “προχωρήσει” πιο βαθιά σε περιοχή ρεκόρ, ενώ οι επενδυτές εστιάζουν στα φρέσκα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ.

Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην περιοχή της Νέας Υόρκης επέστρεψε σε ανοδικό έδαφος το Μάιο, ωστόσο η ανάκαμψη του κλάδου δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο περίμεναν οι αναλυτές.

Αναλυτικά, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 8 μονάδες, υποδεικνύοντας ότι ο δείκτης θα μπορούσε να βρεθεί πιο κοντά σε ένα ιστορικό υψηλό. Την Πέμπτη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές μόλις 0,2% χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ των 18.288,63 μονάδες που είχε πιάσει στις 2 Μαρτίου.

Ο δείκτης S&P 500 κατάφερε να κλείσει σε νέο ιστορικό επίπεδο χθες. Τα futures του δείκτη σημειώνουν σήμερα άνοδο 2,6 μονάδων, ενώ τα futures του Nasdaq σκαρφαλώνουν 8,75 μονάδες.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State σκαρφάλωσε στο 3,09 το Μάιο από -1,19 τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η Federal Reserve Bank of New York. Αυτό έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 5 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Μέτρηση πάνω από το μηδέν δείχνει επέκταση της δραστηριότητας.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες ανέκαμψε στο 3,85 το Μάιο από -6,00 τον Απρίλιο. Ο δείκτης για τις αποστολές υποχώρησε ελαφρώς στο 14,94 από 15,23.

Οι επιχειρήσεις εμφανίστηκα ωστόσο ιδιαίτερα επιφυλακτικές για την πορεία των εργασιών τους, με το outlook για το επόμενο εξάμηνο να διολισθαίνει στο 29,8 το Μάιο από 37,1 τον Απρίλιο, παραμένοντας κοντά στο χαμηλό δύο μηνών που είχε καταγράψει το Φεβρουάριο στο 25,6.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η προσοχή στρέφεται στη Netflix με τη μετοχή της να σημειώνει στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές “άλμα” 3,26%, μετά από δημοσίευμα που αναφέρει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Wasu Media Holding και άλλους πιθανούς εταίρους για την είσοδο του στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα με γνώση της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα με γνώση της υπόθεσης, ο αμερικανικός κολοσσός του διαδικτυακού streaming αναζητά έναν συνεργάτη που θα έχει άδειες για περιεχόμενο σε όλες τις συσκευές, περιλαμβανόμενων των κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών και ψηφιακών δεκτών,.

Η Netflix σχεδιάζει "να είναι σχεδόν παγκόσμια μέχρι το τέλος του 2016", δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Anne Marie Squeo, απαντώντας στο Bloomberg για μια πιθανή συνεργασία στην Κίνα.
Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

Προηγούμενα άρθρα στην ενόητητα WALL STREET

 • 15/05  Σε περιοχή ρεκόρ "κρατήθηκε" ο S&P 500
  Οριακά υψηλότερα ολοκλήρωσε την ασταθή συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν εβδομαδιαία κέρδη. Οι επενδυτές εστίασαν στα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που τους προκάλεσαν αβεβαιότητα για το πότε θα αυξήσει τα επιτόκιά της η Fed.
 • 15/05  Προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου εδάφους στη Wall Street
  Μικτά πρόσημα με οριακές μεταβολές εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, επιστρέφοντας κοντά στα υψηλά τους επίπεδα, σε μία προσπάθεια να διαγράψουν τις απώλειες που κατέγραψαν νωρίτερα, μετά τη “βουτιά” της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.
 • 14/05  Νέο ρεκόρ για S&P 500, παρ΄ ολίγον ρεκόρ για Dow Jones
  Κέρδη 1% κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να επιδοκιμάζουν την περαιτέρω εξασθένιση του δολαρίου, αλλά και τη σταθεροποίηση στις αγορές ομολόγων. Ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο, με θετικό πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο. Μια “ανάσα“ από το δικό του ρεκόρ ο Dow Jones.
 • 14/05  "Φλερτάρει" με νέο ρεκόρ ο S&P 500
  Διευρύνθηκαν τα κέρδη των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου βάζοντας τον S&P 500 σε τροχιά για νέο ιστορικό υψηλό, με τους επενδυτές να παίρνουν θάρρος από τη σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων. Κέρδη 180 μονάδων σημειώνει ο Dow Jones. Θετικός πρωταγωνιστής ο τεχνολογικός κλάδος.
 • 14/05  Διατηρούν τα κέρδη τους τα futures της Wall Street μετά τα μάκρο
  Ανοδικό ξεκίνημα στην Wall Street προμηνύουν τα futures των δεικτών που διατηρούν τα κέρδη τους μετά τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και τον δείκτη τιμών παραγωγού.
 • 13/05  Απέτυχε η προσπάθεια ανάκαμψης της Wall Street
  Σταθεροποιητικά και με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου που δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα αρχικά τους κέρδη καθώς οι επενδυτές “υπέκυψαν” στις ανησυχίες γύρω από την απροσδόκητη πτώση στις λιανικές πωλήσεις. Ισχυρές απώλειες άνω του 1% για το δολάριο.
 • 13/05  Σε θετικό έδαφος μετά τη διήμερη πτώση η Wall
  Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν την Τετάρτη οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετά από διήμερη πτώση, με τους επενδυτές να ερμηνεύουν τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ως ένδειξη για παράταση του χρόνου αύξησης των επιτοκίων από την Fed. Απώλειες άνω του 1% για το δολάριο.
 • 13/05  “Φρένο” στην άνοδο των futures της Wall από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις
  Περιορίζουν τα κέρδη τους τα futures της Wall Street μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, παρότι εξακολουθούν να κινούνται σε θετικό έδαφος σηματοδοτώντας τον τερματισμό της διήμερης πτώσης των αμερικανικών δεικτών.
 • 12/05  Μακριά από τα χαμηλά ημέρας το κλείσιμο της Wall Street
  Με αρνητικό πρόσημο αλλά μακριά από τα χαμηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς τα κυβερνητικά ομόλογα ανέκαμψαν από τις ισχυρές απώλειες που γνώρισαν νωρίτερα. Άλμα 18,6% η AOL μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς από Verizon.
Επόμενη σελίδα »