Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
WALL STREET

Νέο ρεκόρ για S&P 500, παρ΄ ολίγον ρεκόρ για Dow Jones

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
  Dow24.615,95150,31 0,61%  
  Nasdaq7.028,50119,68 1,73%  
Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Κέρδη 1% κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να επιδοκιμάζουν την περαιτέρω εξασθένιση του δολαρίου, αλλά και τη σταθεροποίηση στις αγορές ομολόγων.

Ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο, με θετικό πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο -ο δείκτης S&P 500 Information Technology σημείωσε άνοδο 1,7%, συμπαρασύροντας στην άνοδο τους υπόλοιπους υπό-δείκτες.

Δείκτες

Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 23 μονάδες η 1,07% στις 2.121 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 2.117,69 μονάδων που πέτυχε στις 24 Απριλίου.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 192 μονάδων ή 1,06% στις 18.252 μονάδες και απέχει λιγότερες από 50 μονάδες από το δικό του ρεκόρ.  Ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 69 μονάδες ή 1,39% στις 5.051 μονάδες.

Οι τιμές των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε στο 2,228%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε ελαφρά την προηγούμενη εβδομάδα παραμένοντας κοντά σε χαμηλό 15 ετών.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, υποχώρησαν κατά 1.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 264.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 273.000.

Ξεχωριστά, ο δείκτης των τιμών αμερικανικών επιχειρήσεων υποχώρησε τον Απρίλιο, στην τελευταία ένδειξη του επίμονα χαμηλού πληθωρισμού στο σύνολο της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο δείκτη τιμών παραγωγού για την τελική ζήτηση, ο οποίος μετράει τις τιμές που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις για τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους, μειώθηκε κατά το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό του 0,4% τον τελευταίο μήνα σε σχέση με τον Μάρτιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της Kohl σημειώνει πτώση 12,92% μετά την ανακοίνωση των πωλήσεων στο α΄ τρίμηνο που έχασαν τις εκτιμήσεις.
Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

Προηγούμενα άρθρα στην ενόητητα WALL STREET

 • 15/05  Σε περιοχή ρεκόρ "κρατήθηκε" ο S&P 500
  Οριακά υψηλότερα ολοκλήρωσε την ασταθή συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν εβδομαδιαία κέρδη. Οι επενδυτές εστίασαν στα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που τους προκάλεσαν αβεβαιότητα για το πότε θα αυξήσει τα επιτόκιά της η Fed.
 • 15/05  Προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου εδάφους στη Wall Street
  Μικτά πρόσημα με οριακές μεταβολές εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, επιστρέφοντας κοντά στα υψηλά τους επίπεδα, σε μία προσπάθεια να διαγράψουν τις απώλειες που κατέγραψαν νωρίτερα, μετά τη “βουτιά” της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.
 • 15/05  Ανοδική τροχιά διαγράφουν τα futures της Wall Street
  Προς ακόμη μία συνεδρίαση κερδών δείχνει η “πυξίδα” των futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τον S&P 500 έτοιμο να “προχωρήσει” πιο βαθιά σε περιοχή ρεκόρ, ενώ οι επενδυτές εστιάζουν στα φρέσκα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ.
 • 14/05  "Φλερτάρει" με νέο ρεκόρ ο S&P 500
  Διευρύνθηκαν τα κέρδη των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου βάζοντας τον S&P 500 σε τροχιά για νέο ιστορικό υψηλό, με τους επενδυτές να παίρνουν θάρρος από τη σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων. Κέρδη 180 μονάδων σημειώνει ο Dow Jones. Θετικός πρωταγωνιστής ο τεχνολογικός κλάδος.
 • 14/05  Διατηρούν τα κέρδη τους τα futures της Wall Street μετά τα μάκρο
  Ανοδικό ξεκίνημα στην Wall Street προμηνύουν τα futures των δεικτών που διατηρούν τα κέρδη τους μετά τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και τον δείκτη τιμών παραγωγού.
 • 13/05  Απέτυχε η προσπάθεια ανάκαμψης της Wall Street
  Σταθεροποιητικά και με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου που δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα αρχικά τους κέρδη καθώς οι επενδυτές “υπέκυψαν” στις ανησυχίες γύρω από την απροσδόκητη πτώση στις λιανικές πωλήσεις. Ισχυρές απώλειες άνω του 1% για το δολάριο.
 • 13/05  Σε θετικό έδαφος μετά τη διήμερη πτώση η Wall
  Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν την Τετάρτη οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετά από διήμερη πτώση, με τους επενδυτές να ερμηνεύουν τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ως ένδειξη για παράταση του χρόνου αύξησης των επιτοκίων από την Fed. Απώλειες άνω του 1% για το δολάριο.
 • 13/05  “Φρένο” στην άνοδο των futures της Wall από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις
  Περιορίζουν τα κέρδη τους τα futures της Wall Street μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, παρότι εξακολουθούν να κινούνται σε θετικό έδαφος σηματοδοτώντας τον τερματισμό της διήμερης πτώσης των αμερικανικών δεικτών.
 • 12/05  Μακριά από τα χαμηλά ημέρας το κλείσιμο της Wall Street
  Με αρνητικό πρόσημο αλλά μακριά από τα χαμηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς τα κυβερνητικά ομόλογα ανέκαμψαν από τις ισχυρές απώλειες που γνώρισαν νωρίτερα. Άλμα 18,6% η AOL μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς από Verizon.
Επόμενη σελίδα »