Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
WALL STREET

Σε θετικό έδαφος μετά τη διήμερη πτώση η Wall

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
  Dow24.584,08118,44 0,48%  
  Nasdaq6.984,4975,67 1,10%  
Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν την Τετάρτη οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετά από διήμερη πτώση, με τους επενδυτές να ερμηνεύουν τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις ως ένδειξη για παράταση του χρόνου αύξησης των επιτοκίων από την Fed. Σημειώνεται ότι οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν σταθερές τον Απρίλιο στις ΗΠΑ υποδεικνύοντας πως οι καταναλωτές παραμένουν συγκρατημένοι παρά τις χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο. 

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,32% ή 50 μονάδες στις 18.116,24 μονάδες, ο ευρύτερος S&P κερδίζει 10 μονάδες ή 0,5% στις 2.108,52 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 31 μονάδες ή 0,6% στις 5.007,61 μονάδες. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, χειρότερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Απρίλιο που αν και παρέμειναν σταθερές, απογοήτευσαν τους αναλυτές που περίμεναν άνοδο. 

Ειδικότερα, οι πωλήσεις σε καταστήματα λιανικής και εστιατόρια ανήλθαν στα 436,8 δισ. δολ. σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, παραμένοντας στα επίπεδα του προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 0,2% τον Απρίλιο. 

Πτωτικά κινήθηκαν τον περασμένο μήνα οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ, δείχνοντας ότι η υποτονική παγκόσμια ζήτηση και το ισχυρότερο δολάριο εξακολουθούν να συγκρατούν τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό του 0,3% στο διάστημα Απριλίου-Μαρτίου, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Οι τιμές έχουν κινηθεί πτωτικά για δέκα διαδοχικούς μήνες και υποχώρησαν 10,7% το περασμένο έτος. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση 0,3% στις τιμές εισαγωγών σε μηνιαία βάση. 

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Williams Cos. ανακοίνωσε σήμερα ότι εισήλθε σε συμφωνία για την εξαγορά του 40% της Williams Partners LP που δεν κατέχει ήδη έναντι 13,8 δισ. δολ. απλοποιώντας την εταιρική της δομή, όπως μεταδίδει το Bloomberg News.

Οι μέτοχοι της Williams Partners, τον κολοσσό των αγωγών που διαχειρίζεται περίπου το 30% του εφοδιασμού των ΗΠΑ σε φυσικό αέριο, θα λάβουν 1,115 μετοχές της Williams για κάθε μια μετοχή που κατέχουν, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η προσφορά αντιπροσωπεύει premium 18% με βάση το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής.

Πάνω από τα  1,13 δολάρια το ευρώ

Ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 1% καταγράφει το δολάριο ΗΠΑ έναντι του ευρώ μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το ευρώ ενισχύεται κατά 1,1% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 1,1337 δολάρια αυτή τη στιγμή.

Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

Προηγούμενα άρθρα στην ενόητητα WALL STREET

 • 15/05  Σε περιοχή ρεκόρ "κρατήθηκε" ο S&P 500
  Οριακά υψηλότερα ολοκλήρωσε την ασταθή συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν εβδομαδιαία κέρδη. Οι επενδυτές εστίασαν στα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που τους προκάλεσαν αβεβαιότητα για το πότε θα αυξήσει τα επιτόκιά της η Fed.
 • 15/05  Προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου εδάφους στη Wall Street
  Μικτά πρόσημα με οριακές μεταβολές εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, επιστρέφοντας κοντά στα υψηλά τους επίπεδα, σε μία προσπάθεια να διαγράψουν τις απώλειες που κατέγραψαν νωρίτερα, μετά τη “βουτιά” της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.
 • 15/05  Ανοδική τροχιά διαγράφουν τα futures της Wall Street
  Προς ακόμη μία συνεδρίαση κερδών δείχνει η “πυξίδα” των futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τον S&P 500 έτοιμο να “προχωρήσει” πιο βαθιά σε περιοχή ρεκόρ, ενώ οι επενδυτές εστιάζουν στα φρέσκα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ.
 • 14/05  Νέο ρεκόρ για S&P 500, παρ΄ ολίγον ρεκόρ για Dow Jones
  Κέρδη 1% κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να επιδοκιμάζουν την περαιτέρω εξασθένιση του δολαρίου, αλλά και τη σταθεροποίηση στις αγορές ομολόγων. Ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο, με θετικό πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο. Μια “ανάσα“ από το δικό του ρεκόρ ο Dow Jones.
 • 14/05  "Φλερτάρει" με νέο ρεκόρ ο S&P 500
  Διευρύνθηκαν τα κέρδη των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου βάζοντας τον S&P 500 σε τροχιά για νέο ιστορικό υψηλό, με τους επενδυτές να παίρνουν θάρρος από τη σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων. Κέρδη 180 μονάδων σημειώνει ο Dow Jones. Θετικός πρωταγωνιστής ο τεχνολογικός κλάδος.
 • 14/05  Διατηρούν τα κέρδη τους τα futures της Wall Street μετά τα μάκρο
  Ανοδικό ξεκίνημα στην Wall Street προμηνύουν τα futures των δεικτών που διατηρούν τα κέρδη τους μετά τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και τον δείκτη τιμών παραγωγού.
 • 13/05  Απέτυχε η προσπάθεια ανάκαμψης της Wall Street
  Σταθεροποιητικά και με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου που δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα αρχικά τους κέρδη καθώς οι επενδυτές “υπέκυψαν” στις ανησυχίες γύρω από την απροσδόκητη πτώση στις λιανικές πωλήσεις. Ισχυρές απώλειες άνω του 1% για το δολάριο.
 • 13/05  “Φρένο” στην άνοδο των futures της Wall από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις
  Περιορίζουν τα κέρδη τους τα futures της Wall Street μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, παρότι εξακολουθούν να κινούνται σε θετικό έδαφος σηματοδοτώντας τον τερματισμό της διήμερης πτώσης των αμερικανικών δεικτών.
 • 12/05  Μακριά από τα χαμηλά ημέρας το κλείσιμο της Wall Street
  Με αρνητικό πρόσημο αλλά μακριά από τα χαμηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς τα κυβερνητικά ομόλογα ανέκαμψαν από τις ισχυρές απώλειες που γνώρισαν νωρίτερα. Άλμα 18,6% η AOL μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς από Verizon.
Επόμενη σελίδα »