Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
WALL STREET

Μακριά από τα χαμηλά ημέρας το κλείσιμο της Wall Street

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
  Dow24.584,08118,44 0,48%  
  Nasdaq6.984,4975,67 1,10%  
Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με αρνητικό πρόσημο αλλά μακριά από τα χαμηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς τα κυβερνητικά ομόλογα ανέκαμψαν από τις ισχυρές απώλειες που γνώρισαν νωρίτερα.

Οι μεγάλες πιέσεις στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων συντηρούν τη νευρικότητα στα διεθνή χρηματιστήρια. Η απόδοση στο γερμανικό 10ετές ξεπέρασε νωρίτερα σήμερα και το 0,7%, ενώ το αντίστοιχο αμερικάνικο σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο για να αναστρέψει την πορεία του στη συνέχεια υποχωρώντας κατά 2 μ.β. στο 2,26%.

Το ράλι των αποδόσεων στο κρατικό χρέος το τελευταίο διάστημα οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση των πληθωριστικών προσδοκιών στην Ευρωζώνη και αλλού, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Ένα μέρος του ράλι οφείλεται επίσης στην αποκόμιση κερδών μετά τη ραγδαία άνοδο των τιμών που ακολούθησε την ανακοίνωση και στη συνέχεια έναρξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το πρόγραμμα της ΕΚΤ ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 36,94 μονάδες (0,20%) κλείνοντας στις 18.068,23 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 17,38 μονάδων (0,35%) και έκλεισε στις 4.976,19 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 6,21 μονάδων (0,29%) κλείνοντας στις 2.099,12 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 9 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 21 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Wal-Mart Stores κλείνοντας στα 78,96 δολ. με άνοδο 0,86 δολ. ή σε ποσοστό 1,10%. Ακολούθησαν η Walt Disney με κέρδη 0,59% και κλείσιμο στα 109,24 δολ. και η Home Depot, η οποία έκλεισε στα 112,52 δολ. με άνοδο 0,55%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Intel (-1,35%), η Merck (-0,93%) και η American Express (-0,78%).

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,05 δολ. ή σε ποσοστό 3,52% και έκλεισε στα 1,37 δολ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, τα φώτα της δημοσιότητας έκλεψε σήμερα η εξαγορά της AOL Inc. από την Verizon Communications Inc.

Η AOL, ο αμερικανικός κολοσσός των μέσων ενημέρωσης, σημείωσε άλμα 18,6% μετά την ανακοίνωση ότι συμφώνησε στην πρόταση εξαγορά της εταιρείας ευρυζωνικών δικτύων και τηλεπικοινωνιών Verizon. Η αξία της συμφωνίας αναμένεται να φτάσει τα 4,4 δισ. δολ. Η Verizon περιμένει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με μετρητά και βραχυπρόθεσμο χρέος. Ο τίτλος της Verizon έχασε 0,4%.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησαν το Μάρτιο τα ανοίγματα θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ μετά το υψηλό 14 ετών που σημείωσαν τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, οι ανοικτές θέσεις στην αγορά εργασίας έφτασαν τα 4,99 εκατ. από 5,14 εκατ. το Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, τα ανοίγματα θέσεων εργασίας αυξήθηκαν κατά 19%.

Με περίπου 8,58 εκατ. ανέργους το Μάρτιο υπήρχαν 1,72 άτομα που αναζητούσαν εργασία για κάθε ανοικτή θέση, από 1,69 τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, ο αριθμός των αποχωρήσεων, όπως απολύσεις και παραιτήσεις, αυξήθηκε στα 4,98 εκατ. το Μάρτιο από 4,79 εκατ. το Φεβρουάριο.

Την ίδια στιγμή, η εμπιστοσύνη στις μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ ενισχύθηκε περαιτέρω τον Απρίλιο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ειδικότερα, η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων ανακοίνωσε ότι ο δείκτης αισιοδοξίας που καταρτίζει ενισχύθηκε στις 96,9 μονάδες τον Απρίλιο από 95,2 μονάδες το Μάρτιο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τον δείκτη στις 96,1.
Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

Προηγούμενα άρθρα στην ενόητητα WALL STREET

 • 15/05  Σε περιοχή ρεκόρ "κρατήθηκε" ο S&P 500
  Οριακά υψηλότερα ολοκλήρωσε την ασταθή συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν εβδομαδιαία κέρδη. Οι επενδυτές εστίασαν στα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που τους προκάλεσαν αβεβαιότητα για το πότε θα αυξήσει τα επιτόκιά της η Fed.
 • 15/05  Προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου εδάφους στη Wall Street
  Μικτά πρόσημα με οριακές μεταβολές εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, επιστρέφοντας κοντά στα υψηλά τους επίπεδα, σε μία προσπάθεια να διαγράψουν τις απώλειες που κατέγραψαν νωρίτερα, μετά τη “βουτιά” της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.
 • 15/05  Ανοδική τροχιά διαγράφουν τα futures της Wall Street
  Προς ακόμη μία συνεδρίαση κερδών δείχνει η “πυξίδα” των futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τον S&P 500 έτοιμο να “προχωρήσει” πιο βαθιά σε περιοχή ρεκόρ, ενώ οι επενδυτές εστιάζουν στα φρέσκα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ.
 • 14/05  Νέο ρεκόρ για S&P 500, παρ΄ ολίγον ρεκόρ για Dow Jones
  Κέρδη 1% κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να επιδοκιμάζουν την περαιτέρω εξασθένιση του δολαρίου, αλλά και τη σταθεροποίηση στις αγορές ομολόγων. Ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο, με θετικό πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο. Μια “ανάσα“ από το δικό του ρεκόρ ο Dow Jones.
 • 14/05  "Φλερτάρει" με νέο ρεκόρ ο S&P 500
  Διευρύνθηκαν τα κέρδη των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου βάζοντας τον S&P 500 σε τροχιά για νέο ιστορικό υψηλό, με τους επενδυτές να παίρνουν θάρρος από τη σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων. Κέρδη 180 μονάδων σημειώνει ο Dow Jones. Θετικός πρωταγωνιστής ο τεχνολογικός κλάδος.
 • 14/05  Διατηρούν τα κέρδη τους τα futures της Wall Street μετά τα μάκρο
  Ανοδικό ξεκίνημα στην Wall Street προμηνύουν τα futures των δεικτών που διατηρούν τα κέρδη τους μετά τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και τον δείκτη τιμών παραγωγού.
 • 13/05  Απέτυχε η προσπάθεια ανάκαμψης της Wall Street
  Σταθεροποιητικά και με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου που δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα αρχικά τους κέρδη καθώς οι επενδυτές “υπέκυψαν” στις ανησυχίες γύρω από την απροσδόκητη πτώση στις λιανικές πωλήσεις. Ισχυρές απώλειες άνω του 1% για το δολάριο.
 • 13/05  Σε θετικό έδαφος μετά τη διήμερη πτώση η Wall
  Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν την Τετάρτη οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετά από διήμερη πτώση, με τους επενδυτές να ερμηνεύουν τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ως ένδειξη για παράταση του χρόνου αύξησης των επιτοκίων από την Fed. Απώλειες άνω του 1% για το δολάριο.
 • 13/05  “Φρένο” στην άνοδο των futures της Wall από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις
  Περιορίζουν τα κέρδη τους τα futures της Wall Street μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, παρότι εξακολουθούν να κινούνται σε θετικό έδαφος σηματοδοτώντας τον τερματισμό της διήμερης πτώσης των αμερικανικών δεικτών.
Επόμενη σελίδα »