Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
OIKONOMIA

"Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη συμφωνία η εντολή του ελληνικού λαού στον Τσίπρα"

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Η εντολή του Αλ. Τσίπρα από τον ελληνικό λαό, είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας ώστε να αποφευχθεί μια χρεοκοπία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Edward Scicluna.

Σε με συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Scicluna τόνισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα εξελέγη με μια πλατφόρμα να δώσει τέλος στην λιτότητα που συνδέεται με τα δάνεια διάσωσης, ωστόσο ο Μαλτέζος υπουργός και οι ομόλογοί του στην ευρωζώνη επιμένουν ότι δεν μπορεί να έλθει βοήθεια χωρίς κάποια τήρηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Εάν επιτραπεί πολύ μεγάλη ευελιξία στην Ελλάδα, θα σταλεί το λάθος μήνυμα στα άλλα κράτη, τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να βρεις ισορροπία μεταξύ του ηθικού κινδύνου και του να είσαι επίσης ρεαλιστής: να βοηθήσεις αυτή τη χώρα διότι οι επιπτώσεις είναι τόσο μεγάλες που δεν θες να τις αντιμετωπίσεις, αν δεν θέλεις ένα Grexit», δήλωσε ο Scicluna. «Το να είναι κανείς ρεαλιστής σημαίνει ότι πρέπει να αναγνωρίσει ότι η κατάσταση είναι αυτή και ότι δεν μπορείς να γυρίσεις το ρολόι πίσω».

«Η εντολή που έχει η ελληνική κυβέρνηση, αυτό είναι το εμπόδιο, και για αυτό κάποιοι ρωτάνε εάν θα πρέπει να υπάρξει ένα δημοψήφισμα», τόνισε ο Scicluna. «Θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος όπου η εντολή θα τροποποιούνταν. Η κυβέρνηση θα ζητούσε την άδεια από το εκλογικό σώμα για να τροποποιήσει τις υποσχέσεις της, που δεν μπορεί να κρατήσει».

Ο Scicluna τόνισε ακόμη ότι οι πιστωτές από την πλευρά τους μπορεί να είναι ανοιχτοί στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο τα μέτρα έχουν στόχο να αμβλύνουν τις επιπτώσεις από τις περικοπές δαπανών στους περισσότερο πληγέντες Έλληνες, από το να δώσουν «δώρα» στο σύνολο του πληθυσμού.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες υποσχέσεις τις οποίες οι πιστώτριες χώρες είμαστε έτοιμοι να επιτρέψουμε για την αντιμετώπιση θυλάκων φτώχειας, για την βοήθεια ανθρώπων που έχουν βρεθεί σε μεγάλα οικονομικά προβλήματα», δήλωσε.

Πιο γενικά, ο Μαλτέζος υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η Κομισιόν θα πρέπει να επιτρέψει περισσότερη ευελιξία κατά τον έλεγχο των χωρών-μελών για την τήρηση των όρων του προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση της Μάλτας επέμεινε σε μια πιο βραδεία προσαρμογή από αυτή που περιέγραψε η Κομισιόν, για την διατήρηση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης, δήλωσε.

Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση
Δημοφιλέστερα σήμερα
Περισσότερα σχόλια