Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
OIKONOMIA

Αλβανία: Το ΔΝΤ εκταμίευσε την τέταρτη δόση των 35,9 εκατ. ευρώ

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) εκταμίευσε την τέταρτη δόση των 35,9 εκατομμυρίων ευρώ για την Αλβανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ η οικονομική ανάκαμψη της Αλβανίας συνεχίζεται, αλλά η ανάπτυξη αυτή παραμένει μικρότερη των δυνατοτήτων της. 

Τα πολλά επισφαλή δάνεια είναι μία από τις ανησυχίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Σύμφωνα με το ΔΝΤ ο κίνδυνος του προγράμματος, προέρχεται από εξωτερικές αποπληθωριστικές πιέσεις, την πολυπλοκότητα των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ενέργειας και την ανάγκη για συνεχή πολιτική δέσμευση για δημοσιονομική προσαρμογή. 

"Οι αρχές πρέπει να προλάβουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2015. Η μείωση του δημόσιου χρέους απαιτεί πολιτική δέσμευση για τη διατήρηση βιώσιμης δημοσιονομικής εξυγίανσης που ξεκίνησε το 2014", αναφέρει μεταξύ άλλων η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Το ΔΝΤ υπέγραψε με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, συμφωνία για δάνειο 300.000.000 ευρώ, που θα καταβληθεί σε δόσεις, μόνον εφόσον πληρούνται τα κριτήρια που καθορίζονται για τις οικονομικές επιδόσεις που σχετίζονται με την είσπραξη των εσόδων και τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση