Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
OIKONOMIA

Ν.Δένδιας: Δεν ευθύνεται το μνημόνιο για την κρίση

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Την άποψη πως για τις οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας δεν ευθύνεται το μνημόνιο αλλά τα βαθιά δομικά προβλήματα της οικονομίας υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Δένδιας με σημερινή του τοποθέτηση στο συνέδριο του Economist.

Ο ομιλιτής συμβούλεψε το νέο υπουργό Οικονομίας να εφαρμόσει τη ρύθμιση για τις οφειλές στο δημόσιο και τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, ώστε να ενισχυθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις και “να αποκτήσει η οικονομία αξιόπιστους υποδοχείς ξένων επενδύσεων”.

O κ. Δένδιας τόνισε πως “εάν αύριο το πρωί οι εταίροι μας χάριζαν το σύνολο των δανείων, θα ήταν λάθος να νομίζουμε πως λύθηκαν τα προβλήματά μας”, σπεύδοντας να προσθέσει πως “εάν δεν προχωρήσουμε σε γενναίες μεταρρυθμίσεις, σε δέκα χρόνια θα είμαστε στα ίδια χάλια με σήμερα”.

Σχετικά με την κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία, ο τέως υπουργός υποστήριξε πως “οφείλουμε να ευχόμαστε την επιτυχία της νέας κυβέρνησης” και “αφού προβούμε στην αυτοκριτική μας για την δική μας περίοδο διακυβέρνησης, να παρουσιάσουμε τη δική μας αναπτυξιακή πρόταση”.

Όταν ερωτήθηκε μετά το πέρας της ομιλίας του ποια ήταν τα λάθη της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Δένδιας είπε πως “εάν μπορούσα θα άλλαζα τις φορολογικές μας πολιτικές προς ένα flat rate tax ύψους 15-20%, το οποίο θα είχε τα ίδια περίπου αποτελέσματα με το υπάρχον φορολογικό μας σύστημα”.

Γ. Καψής
Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση
Δημοφιλέστερα σήμερα
Περισσότερα σχόλια