Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
OIKONOMIA

ILO: Καλωσορίζουμε την επανεκκίνηση του κοινωνικού διαλόγου

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

Tου Δημήτρη Κατσαγάνη

«Θερμά» καλωσόρισε, με ανακοίνωσή του, ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) την «επανεργοποίηση του κοινωνικού διαλόγου» στην Ελλάδα, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Guy Ryder με τον Υπουργό Εργασίας, κ. Πάνο Σκουρλέτη στη Γενεύη. Στη συνάντηση αυτή ο κ. Σκουρλέτης παρουσίασε το νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει με αλλαγές στο εργασιακό.

Παράλληλα ο ILO, στην ίδια ανακοίνωση, δήλωσε πως «εκτιμά πολύ τις προσπάθειες της κυβέρνησης» και των «κοινωνικών εταίρων για την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων μαζί και των νομοθετικών προσπαθειών με στόχο τη συμμόρφωσή τους με τα διεθνή εργασιακά πρότυπα».

Να σημειωθεί πως η ανακοίνωση του ILO δεν ανέφερε τίποτα για την αύξηση του κατώτατου μισθού που προτείνει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο το οποίο παρουσίασε στον ILO και πιο πριν την Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ILO έχει ως εξής:

«Στη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας. κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και του γενικού διευθυντή του ILO, κου. Guy Ryder που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 15 Μάη στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στη Γενεύη σημειώθηκε μία παραγωγική και θετική ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να υπάρξει ένα ισχυρό πλαίσιο για μία παραπέρα ενισχυμένη συνεργασίας.

O ILO καλωσορίζει θερμά την επανεργοποίηση του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, ο ILO εκτιμά πολύ τις νέες προσπάθειες της κυβέρνησης της Ελλάδας και των κοινωνικών εταίρων για την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, μαζί και των εν εξελίξει νομοθετικών προσπαθειών με στόχο τη συμμόρφωση τους με τα διεθνή εργασιακά πρότυπα.

Ο ILO θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για να εργαστεί μαζί με τους ελληνικούς φορείς για το σκοπό αυτό, όπως επίσης σε άλλους τομείς προτεραιότητας για τη βελτίωση της αγοράς εργασίας».

Διαβάστε ακόμα:
*Π. Σκουρλέτης καλεί ILO για στήριξη στο Εργασιακό

Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση