Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Πυρά" Κωνσταντοπούλου κατά κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 00.43

Της Νίκης Ζορμπά

Ο ΣΥΡΙΖΑ "βράζει" για τη διαπραγμάτευση, όπως αποτυπώθηκε ευκρινώς κατά την πεντάωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης (απεσταλμένος του Α. Τσίπρα), ενημερώνοντας για την πορεία των διαβουλεύσεων, ήρθε αντιμέτωπος με "φίλια" πυρά.

Αρχής γενομένης από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατά πληροφορίες, επιτέθηκε στον κ. Δραγασάκη ( ως εκπρόσωπο του Μαξίμου) για εγκατάλειψη του κυβερνητικού προγράμματος και παλινωδίες στη διαπραγμάτευση.

Την κριτική της προέδρου της Βουλής- καίτοι από διαφορετικές αφετηρίες- συμμερίστηκαν στελέχη τόσο της Αριστερής Πτέρυγας όσο και ο Ρ. Ρινάλντι.

Το κλίμα κατά την σύσκεψη της ΠΓ ήταν εκρηκτικό, με το κόμμα να ζητεί την τήρηση ανυπόχωρητης διαπραγματευτικής τακτικής από την Κυβέρνηση, όπερ διατυπώθηκε και σε ιδιαίτερα "σκληρή" ανακοίνωση που εξέδωσε η πολιτική γραμματεία μετά το πέρας της συνεδρίασής της.

Η κομματική βάσανος αναμένεται να συνεχιστεί και εντός του Σαββατοκύριακου, καθώς τα μέλη της ΠΓ ανανέωσαν το ραντεβού τους, προκειμένου να οριστικοποιήσουν και την εκκρεμούσα από καιρό συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε πανστρατιά υπέρ "κόκκινων γραμμών"

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΓ ο ΣΥΡΙΖΑ κηρύσσει "πανστρατιά" σε ελληνικό και ευρωπαικό επίπεδο προκειμένου να "κοινωνήσει" τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού και στους λαούς της ευρώπης. Η σχετική πρωτοβουλία, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα αναπτυχθεί «σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόν δυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας».

Η Πολιτική Γραμματεία επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.

Επ αυτού, υπογραμμίζει πως «οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου.

Η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαικής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Εκφράζει την εμμονική προσήλωση στη λιτότητα που αποδομεί το κοινωνικό κράτος, την ολιγαρχική διεύθυνση των ευρωπαϊκών υποθέσεων σε κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση, οι οποίες στρώνουν το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μπει τέλος στις εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους ευρωπαϊκούς λαούς και από τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που αγωνίζονται για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.

Οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν είναι οι παθητικοί καταναλωτές των ειδήσεων των 8, αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι συμπρωταγωνιστές σε μια διαπραγμάτευση που αφορά την κοινή μοίρα όλων μας στην κλίμακα της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των ευρωπαϊκών λαών. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόν δυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.

Τώρα είναι η  ώρα να μπουν οι ίδιοι οι λαοί στην μάχη.

 Θα νικήσουμε.

Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση