Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΟΡΑΣ

Πάνω ο Γ.Δ. κάτω ο τζίρος

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14.40


Της Εφης Γκικοπούλου

Το δικό της δρόμο τραβάει η εγχώρια αγορά έναντι των υπολοίπων ευρωπαικών, με το χθεσινό Eurogroup να επιβεβαιώνει -όπως και αναμενόταν- με μία σύντομη δήλωση, την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ωστόσο μένουν ανοιχτά μέτωπα και θα πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αξιολόγηση του προγράμματος ώστε να αποφασιστεί η χρηματοδότηση προς την Αθήνα. Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην αυριανή απόφαση της συνεδρίασης της ΕΚΤ ως προς μία πιθανή αύξηση του haircut στα ελληνικά ομόλογα που δέχεται ως ενέχυρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Στην ΕΚΤ εναποθέτει τις ελπίδες της η εγχώρια αγορά   με το Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τις 820 μονάδες λίγο πριν το πέρας των συναλλαγών. Σε αντίθεση οι ευρωπαϊκοί δείκτες καταγράφουν ισχυρές απώλειες άνω του 1%, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχονται και σήμερα οι τιμές των ομολόγων. Η απόδοση στο γερμανικό 10ετές ενισχύεται άνω του 11% στο 0,667% και στο γαλλικό στο 0,971%. 

Στις ελληνικές σειρές, η απόδοση στο 3ετές διαμορφώνεται στο 21,17%, στο 5ετές στο 15,16% και στο 10ετές στο 10,96%. 

Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η μετοχή της Τρ. Πειραιώς (+2,64%) του ΟΛΠ (+2,27%), του ΟΠΑΠ (+1,31%), της ΕΧΑΕ (+0,94%) και ακολουθούν οι ΕΤΕ (+0,84%), Εurobank (+0,74%) και Aegean Airlines (+0,53%). Στην τελευταία εγκρίθηκε σήμερα διανομή μερίσματος ύψους 0,63 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό με την παρακράτηση του 10%) ενώ δικαιούχοι θα είναι όσοι κατέχουν τη μετοχή μέχρι και αύριο.
 
Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι Ελλάκτωρ (-2,21%), Folli Follie (-1,65%), ΤΕΝΕΡΓ (-1,48%), ΔΕΗ (-1,45%) και ΕΥΔΑΠ (-0,97%).

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η Τρ. Αττικής ενισχύεται 2,94% ενώ οι ΧΑΚΟΡ και ΑΒΑΞ καταγράφουν απώλειες 4,19% και 3,47% αντίστοιχα.  Διατηρείται το arbitage υπέρ της αγοράς Σιδενόρ (-2,17%), καθώς η Βιοχάλκο καθίσταται 13,42% πιο φθηνή μέσω αγοράς Σιδενόρ έναντι αγοράς spot. 

1

Βιοχάλκο στο ταμπλό

 

2,37

discount

1

Βιοχάλκο μέσω Σιδενόρ

0,9

2,0562

-13,42%Στην περιφέρεια, ο Σαράντης διαπραγματεύεται στα 8 ευρώ ενώ η εταιρεία ανακοινώνει τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου μετά το πέρας των σημερινών συναλλαγών. 

Στην αγορά παραγώγων, ξεκίνησε η μετακύλιση θέσεων στο συμβόλαιο του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης ενόψει της σειράς Μαίου την Παρασκευή. Το Time spread ευνοεί τους αγοράστές στην κοντινή σειρά, πώληση στη μακρινή.

Ο τζίρος είναι πολύ χαμηλός στα 54 εκατ. ευρώ.
 
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τα μεσάνυχτα θα ανακοινωθεί η αξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών MSCI της Morgan Stanley. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της HSBC δεν αναμένεται κάποια διαγραφή ή προσθήκη στους ελληνικούς δείκτες, ενώ εκτιμά καθαρές εκροές της τάξης των 5 εκατ. δολαρίων. 

Στο δείκτη MSCI Standard Greece περιλαμβάνονται οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Eurobank, Εθνικής Τράπεζας, Folli Follie, Jumbo, Alpha Bank, Τράπεζας Πειραιώς και Τιτάν.

Στον δείκτη MSCI Small Cap περιλαμβάνονται οι μετοχές των ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Aegean Airlines και της Lamda Development.

Ακολουθήστε το Capital.gr στα Social Media
Σχολιάστε το άρθρο 
Βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον:
LINKS ΧΟΡΗΓΩΝ

Προηγούμενα άρθρα στην ενότητα ΣΧΟΛΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Επόμενη σελίδα »

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση