Αποθήκευση
Εγγραφή          Υπενθύμιση κωδικού
Σύμβολο go
        Τζίρος  εκ. €
Local assets smashed for 4th day in a row After German Prime Minister Schaeuble is making contingency plans for a breakdown in aid talks with Greece, signaling that Germany is preparing for a possible default. After this comment at 14.00 and onwards, market was sold off with heavy losses on specific names such as EXAE, PPC, BELA.

Fitch: Επιβεβαίωσε το ΄CCC΄ της Ελλάδας

Κάνει λόγο για ακραίες πιέσεις στην ελληνική χρηματοδότηση.

Μαζεύουν διαθέσιμα - αργοπορούν στην πληρωμή μισθών και συντάξεων

Η κυβέρνηση κατέβαλε το βράδυ -με καθυστέρηση 2 ημερών- την μισθοδοσία στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ παράλληλα τρέχει να βρει λεφτά από πρεσβείες, από τη Βουλή, από ταμεία, ΟΤΑ και "κουμπαράδες".

Γ. Βαρουφάκης: Το θέμα είναι να μην χρειαστεί να γίνει Κούγκι

"Δεν ντρέπομαι για την ιστορία του Κούγκι", δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στην "ERTOpen". Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι δεν έχει πατηθεί καμία κόκκινη γραμμή.
WALL STREET

Σε περιοχή ρεκόρ "κρατήθηκε" ο S&P 500

Σε περιοχή ρεκόρ "κρατήθηκε" ο S&P 500Οριακά υψηλότερα ολοκλήρωσε την ασταθή συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν εβδομαδιαία κέρδη. Οι επενδυτές εστίασαν στα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που τους προκάλεσαν αβεβαιότητα για το πότε θα αυξήσει τα επιτόκιά της η Fed.
ΕΛΛΑΔΑ-ΣΥΡΙΖΑ

Berenberg: Ο λαϊκισμός δεν είναι χωρίς κόστος

Berenberg: Ο λαϊκισμός δεν είναι χωρίς κόστοςΕλάχιστα λάθη τακτικής είναι πιο δαπανηρά από τον κλονισμό της εμπιστοσύνης. "Δυστυχώς, αυτό είναι ένα από τα λίγα πράγματα που έχει κάνει μέχρι τώρα η λαϊκιστική κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας", τονίζει η ανάλυση της Berenberg, με τίτλο "η ύφεση του Τσίπρα".

Σε CCC από B υποβαθμίζει την αξιολόγηση της Ελλάδας η DBRS

Λόγω της αβεβαιότητας για τις κυβερνητικές πολιτικές.

Έληξαν τα παράγωγα εις βάρος του Χ.Α.

Μεταβλητότητα αναμένεται να κυριαρχήσει στις επόμενες συνεδριάσεις.

Στον τελικό της Euroleague ο Ολυμπιακός

Επιβλήθηκε κατά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 70-68.

Schaeuble προς Βαρουφάκη: Ο χρόνος τελειώνει

Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει το δημοσίευμα του Der Spiegel.

SZ: Γιατί ο Βαρουφάκης είναι το "αληθινό εμπόδιο" στη διαπραγμάτευση

Έντονη κριτική κατά του Έλληνα ΥΠΟΙΚ ασκεί ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας.

Η Ζωή αρνείται να δώσει τα αποθεματικά της Βουλής

"Όχι" απάντησε στο αίτημα του Γ. Δραγασάκη για μεταφορά τους στην ΤτΕ.

Der Spiegel: Εύλογες οι απαιτήσεις της Ελλάδας για τις αποζημιώσεις

Επικαλείται δήλωση Γερμανού δικαστή του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου.

Η Αθήνα καταγγέλλει προπαγάνδα της πΓΔΜ

Κύκλοι ΥΠΕΞ για την προσπάθεια ΜΜΕ των Σκοπίων να εμπλέξουν την Ελλάδα στα γεγονότα του Κουμάνοβο.

Τεντώνει το "σχοινί" στις συνεδριάσεις BG

Επιδίωξη για τεχνική συμφωνία εως 19/5.
ΑΡΘΡΟ
Σύμβολο της εποχής: Οι Καθαρίστριες

Σύμβολο της εποχής: Οι Καθαρίστριες

Να μην μας εκπλήσσουν αυτά που γίνονται. Οι πολιτικές ηγεσίες είναι υποχρεωμένες να ανταποκριθούν στις πιέσεις των εκλογέων τους. Και να πράξουν ανάλογα. Ανεξάρτητα αν οι επιδιώξεις της κοινωνίας όπως διαμορφώνονται είναι μάλλον εξωπραγματικές. Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.
ΑΡΘΡΟ
Επενδύουν στην πόλωση

Επενδύουν στην πόλωση

Η κυβέρνηση εδώ και καιρό εγκαλείται πως δεν έχει σχέδιο απέναντι στους δανειστές. Πως κινείται αποσπασματικά με κύρια στόχευση την επικοινωνιακή διαχείριση των "διαπραγματεύσεων". Πως όσα λέει και όσα πράττει, απευθύνονται στο εσωτερικό ακροατήριο. Γράφει ο Σάκης Μουμτζής.
BLOOMBERG VIEW
Τι μήνυμα στέλνει η πώληση ενός Πικάσο για τις μετοχές

Τι μήνυμα στέλνει η πώληση ενός Πικάσο για τις μετοχές

Σε ορισμένους ανθρώπους αρέσει να σκέφτονται πως οι δημοπρασίες όπου καταρρίπτονται τα ρεκόρ πώλησης είναι η απόδειξη μιας χρηματοπιστωτικής αγοράς που είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα.
Tο ελληνικό ΥΠΟΙΚ δημοσίευσε χθες τα προκαταρκτικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της περιόδου Ιανουάριος-Απρίλιος 2015. Υπάρχουν θετικές ενδείξεις, επίσης από την πλευρά των εσόδων, αλλά η ταμειακή κατάσταση παραμένει επισφαλής εν όψει των επικείμενων προθεσμιών.
Υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες που αναφέρουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός εξετάζει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ιδιότητα μέλους της χώρας στην ΕΕ, το 2016 αντί για την διεξαγωγή του το 2017. Θα ήταν όμως αυτό μια σωστή επιλογή;
Από το 2013, η Κίνα έχει δημοσιοποιήσει το σχέδιό της για το Νέο Δρόμο του Μεταξιού. Αλλά θα αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει το σχέδιό της. Παρά την δέσμευσή της για το εν λόγω πλάνο, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα οδηγήσει κάπου.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
Οι συντάξεις δεν σώζονται, επειδή τα ασφαλιστικά ταμεία είναι χρεοκοπημένα, επειδή υπάρχει πρόβλημα υπογεννητικότητας κι επειδή η μεγάλη ανεργία μειώνει τα έσοδα των ταμείων. Οι μισθοί δεν σώζονται, επειδή οι υποψήφιοι εργαζόμενοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους. Η Παιδεία, η Υγεία και η Ασφάλεια βρίσκονται σε κίνδυνο, επειδή λεφτά δεν υπάρχουν. Κι αυτοί λένε ότι θα πάμε στην αναπτυξιακή των BRICS και θα σωθούμε, επειδή εκεί δεν θα θέλουν μνημόνιο. Πάμε καλά;
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΠΑΣ
Πέντε χρόνια μετά τη χρεοκοπία του 2010 η Ελλάδα δεν έχει βγει από το αδιέξοδο γιατί δεν αντιμετώπισε τα αίτια αυτής της χρεοκοπίας. Οι πολιτικοί σχεδόν όλων των κομμάτων προκειμένου να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να επιβιώσουν πολιτικά και επαγγελματικά δημαγώγησαν σε σχέση με τα αίτια της χρεοκοπίας, επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε άλλους. Ο πιο εύκολος στόχος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι ξένοι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τις εκλογές και κανείς δεν ψελλίζει ούτε μία κουβέντα για το θέμα της ανάπτυξης. Λες και δεν υπάρχει αυτό το ζήτημα. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται φόρους, δανεικά, αλλά όχι αναπτυξιακούς σχεδιασμούς. Και βέβαια ούτε από την αντιπέρα όχθη καταβάλλεται καμία προσπάθεια. Λες και αν επιβληθούν οι φόροι, αν βρεθεί λύση στις περίφημες κόκκινες γραμμές, ακόμα δηλαδή και αν υπάρξει συμφωνία, η χώρα θα μπει σε αναπτυξιακές ράγες και η ατμομηχανή της οικονομίας θα ξεκινήσει...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ
Ξεχάστε αυτά που σιγοψιθυρίστηκαν (γενικά) για φτηνότερο ρεύμα από το Σοβιετικό κρατικό μονοπώλιο. Ξεχάστε και ό,τι ακούστηκε για μειώσεις στη βαριά βιομηχανία για να μην κλείσουν. Η ΔΕΗ θέλει άμεσα πάνω από 500 εκατ. ευρώ για επενδύσεις ώστε να μην περάσει ιδιωτικό κεφάλαιο ούτε από χαραμάδα... Η Hellenic Steel που το έβαλε στα πόδια προχθές, μετά από 51 χρόνια στην Ελλάδα, κατάλαβε πολύ καλά τι μας περιμένει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
Πώς έγινε, οι Έλληνες του 20ου αιώνα, που χάρη και στη σχολική τους παιδεία αγκάλιασαν την υπομονή και την επιμονή ως βασικούς όρους επιβίωσης, να ασπασθούν τόσο εύκολα την αντίληψη ότι η ζωή οφείλει να είναι εύκολη; Χωρίς δυσκολίες, χωρίς αναποδιές; Να υιοθετήσουν το εύκολο χρήμα ως δικαίωμα;
ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΖΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΖΟΣ
Εφόσον λοιπόν αυτό δεν γίνεται, η μόνη εναλλακτική είναι η λήψη νέου δανείου από τον E.S.M. Ο οποίος θα πληρώσει με τα χρήματα αυτού του δανείου την Ε.Κ.Τ. "Άρα είναι εφικτό να σταλούν στο μέλλον".
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Εκτιμάτε ότι υφίσταται θέμα Grexit;
Ναι
Όχι
 
Αποστολή δελτίων τύπου στο
press@capital.gr
Όροι χρήσης - Αποποίηση Ευθύνης
Το Capital.gr παρέχει μόνο το μέσο για την προβολή ή σύνδεση άλλων δικτυακών τόπων ή διαφημίσεων και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ή την ορθότητα των διαδικτυακών αυτών τόπων ή διαφημίσεων.
Οι τιμές των μετοχών και των δεικτών στο site παρουσιάζονται με 15λεπτη καθυστέρηση εκτός αν υπάρχει σχετική αναφορά στο ότι είναι "REAL TIME". Τα δεδομένα του ελληνικού χρηματιστηρίου προέρχονται απο την εταιρεία Globalsoft. Οι τιμές spot των ισοτιμιών και των μετάλλων εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα των διεθνών αγορών προέρχονται απο την εταιρεία Inforex, εκτός αν αναφέρεται διαφορετική πηγή.
Ακολουθήστε το Capital.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

  στό    Αναζήτηση
Spreads
 
Χώρα Απόδοση % Μεταβολή
Ελλάδα 11,60 +10,73
Πορτογαλία 2,92 +2,05
Ισπανία 2,14 +1,27
Ιταλία 2,19 +1,31

ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΟΥ

Στην περιοχή αυτή, εφόσον είστε μέλος του Capital.gr, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την ομάδα μετοχών της επιλογής σας.

Δημιουργήστε εδώ τις δικές σας οθόνες παρακολούθησης με μετοχές από διαφορετικά χρηματιστήρια ή δείτε το demo με τις οδηγίες.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Dow Jones  
DAX  
CAC  
Πλατίνα  
Άργυρος  
Χρυσή λίρα (Π)  
Οι τιμές με την ένδειξη είναι real time, όπως παρέχονται
από την πλατφόρμα συναλλαγών e-fsw.gr. Οι υπόλοιπες είναι με καθυστέρηση τουλάχιστον 15’.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Σύμβολο Αγορά Πώληση Μετ.%
EUR / USD 0 0 0
GBP / USD 0 0 0
USD / JPY 0 0 0
EUR / CHF 0 0 0
EUR / GBP 0 0 0
Κεφάλαιο Ένθετο 5 χρόνια

ΤΙΜΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ REAL TIME

Οι τελευταίες εξελίξεις στη σύγχρονη ιατρική